Aarde weigert halsstarrig gevaarlijk op te warmen

Aarde weigert halsstarrig gevaarlijk op te warmen

Jan Jacobs.

Klimaatopwarming? We hadden het fout. Dit zijn de onontkoombare conclusies van een nieuwe wetenschappelijke studie, gepubliceerd in “Nature Geoscience” door een groep wetenschappers-alarmisten. De berekeningen opgenomen in het akkoord van Parijs zitten er maar liefst 170 miljard ton CO2 naast. Na de onthulling begin dit jaar van voormalig NOAA wetenschapper John Bates dat er data-manipulatie en ondeugdelijke praktijken hadden plaatsgevonden, om een politieke agenda van Obama in Parijs 2015 door te drukken, is dit wellicht de nagel aan de doodskist van klimaatalarmisme.

De wetenschappers- klimaatalarmisten, moeten tot hun eigen grote verbazing toegeven dat de computermodellen de impact van CO2 in de atmosfeer (kooldioxide) hebben overschat en dat het tempo van de opwarming van de planeet veel trager verloopt dan was verwacht en voorspeld. Volgens de computermodellen had de opwarming al zeker 1,3°C moeten bedragen. Groot was dan ook de verbazing toen de echte metingen slechts op 0,9° uitkwamen.

De auteurs van de studie – met als titel “Emission budgets and pathways consistent with limiting warming to 1.5 °C ” – bekennen dat de apocalyptische voorspellingen vervat in het laatste rapport van het IPCC (‘Intergovernmental Panel on Climate Change’), waarin wordt aangenomen dat we tegen 2022  op 1,5 ° C boven de pre-industriële niveau gaan uitkomen, nooit zal gebeuren. Richard Tol een klimaateconoom en IPCC-reviewer weigerde dus terecht om het laatste IPCC-rapport te ondertekenen. Het was volgens hem veel te pessimistisch en negatief alarmistisch. Hij heeft gelijk gekregen.

Dit betekent dat zelfs de berekening van het koolstofbudget – dat wil zeggen de hoeveelheid CO2 die zij denken die nodig is om de opwarming van de aarde te verhogen – onjuist is. In hun Parijse plannen ging men nog uit van maximaal 70 miljard ton CO2 vooraleer de gevaarlijke grens zou worden overschreden. Dat blijkt dus een misrekening van maar liefst 170 miljard ton.

Met andere woorden, de vroegere berekeningen i.v.m. CO2-uitstoot en effect op het klimaat waren gewoon helemaal fout. U weet wel, die betrouwbare, beste wetenschappelijke berekeningen en voorspellingen, waardoor u nu een 150% hogere elektriciteitsfactuur in de bus krijgt, windmolens uw uitzicht verknoeien en zonnepanelen op die daken moesten. Diezelfde berekeningen die toelieten dat groenestroomcertificaten miljarden putten sloegen in begrotingen, zijn dus fout gebleken. Wat die duivelse sceptici-lauwwarmers dus al jaren zeggen en voor waarschuwden blijkt nu dus te kloppen.

In een artikel in The Times van journalist Ben Webster” lezen we het volgende We were wrong — worst effects of climate change can be avoided, say experts”. Michael Grubb, hoogleraar internationale energie en klimaatverandering aan de Universiteit London”, één van de auteurs van de studie, verklaart daarin onomwonden en duidelijk dat de voorspellingen verkeerd waren. “If the facts change, I change my mind”, was zijn meer dan duidelijke standpunt

Ook Myles Allen, “hoogleraar geosystemen wetenschappen aan de Universiteit van Oxford”, een co-auteur van de studie gepubliceerd in Nature,  zei  daarover het volgende: “We hebben geconstateerd, dat na 2000, de door de computermodellen voorspelde versnelling van de opwarming van de aarde, niet is terug te vinden in de observaties.” Hij voegde eraan toe dat de 12 computermodellen die worden gebruikt, ontwikkeld werden door universiteiten en publieke onderzoeksinstituten van over de hele wereld.

Nu de eerste officiële bevestiging er is dat CO2 niet de belangrijkste factor is van klimaatverandering en dat de planeet niet gevaarlijk aan het opwarmen is, vragen veel waarnemers zich af, waarom kregen we dat nieuws niet te horen voor de overeenkomst van Parijs?

Sinds Al Gore met zijn science fiction film, “An inconvenient truth”, uitkwam, is het in twijfel trekken en kritisch berichten over het voorspelde – en nooit uitgekomen – klimaatarmageddon een no-go-zone geworden op redacties. Dat Gore zijn film door een rechter in Engeland veroordeeld werd vanwege negen opzettelijke overdrijvingen en flagrante leugens was voor hen als het ware een fait divers. Dit was een politieke film en had niets met wetenschap te maken, zo oordeelde de rechter nochtans. U hebt dit niet vernomen naar aanleiding van Gore zijn laatste “keizer zonder kleren” documentaire. Het is moeilijk om uw pers nog te vertrouwen als ze systematisch informatie onderdrukken.

Toen Obama tweette ”Ninety-seven percent of scientists agree: #climate change is real, man-made and dangerous” was twijfel niet alleen politiek niet correct, wie het wel aandurfde werd vanaf nu als “klimaatontkenner” of erger nog “klimaatnegationist” weggezet. Dat Obama die tweet zelf niet eens stuurde, maar de activistische “Organizing for Action (OFA)”-groep, die het account beheert, het zal onze onderzoeksjournalisten worst wezen. Ook het feit dat Obama pro-nucleaire energie is, hoorden we nooit.

Zelden hebben activistische journalisten en hun redacties, de maatschappij, zoveel schade toegebracht als door het eenzijdige ideologisch politiek correcte en zeer linkse klimaatdiscours te hanteren. Want wetenschap was het niet. Dit was een nieuwe religie, waar de zondige mens, de kanker op aarde, aflaten kon verdienen, zonden moest opbiechten en zijn leven zou beteren. Anders was de apocalyps onvermijdelijk.

En aangezien deze deskundigen nu hebben toegegeven dat ze verkeerd zijn, kunnen we ons ook afvragen, waarom zou de politiek verder op de computermodellen vertrouwen en ons energiebeleid afstellen op die foute voorspellingen? Hernieuwbare energie is een duurzame mythe schreef ik enkele maanden geleden al in Doorbraak.

Waarom niet toegeven dat Trump gelijk heeft met zijn opzegging van het klimaatakkoord van Parijs. Dat zal pas gebeuren als het gaat vriezen in de hel wellicht. Dat is mijn voorspelling

Door |2017-11-24T16:37:08+00:009 oktober 2017|51 Reacties

51 Comments

 1. J. van der Heijden 9 oktober 2017 om 08:33 - Antwoorden

  “Na de onthulling begin dit jaar van voormalig NOAA wetenschapper John Bates dat er data-manipulatie en ondeugdelijke praktijken hadden plaatsgevonden,”

  Je bedoelt de onthulling dat er weer eens wat “sceptici”waren die de woorden van John Bates compleet hadden over trokken, je kunt dat ook lezen in de bron van Jan Jacobs

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4192182/World-leaders-duped-manipulated-global-warming-data.html

  Maar goed als je de Daily FAil serieus gaat nemen op het gebied van klimaat

  “De auteurs van de studie – met als titel “Emission budgets and pathways consistent with limiting warming to 1.5 °C ” – bekennen dat de apocalyptische voorspellingen vervat in het laatste rapport van het IPCC (‘Intergovernmental Panel on Climate Change’), waarin wordt aangenomen dat we tegen 2022 op 1,5 ° C boven de pre-industriële niveau gaan uitkomen, nooit zal gebeuren”

  Dat staat niet in de studie en die conclusie kan je daaruit dan ook niet trekken, maar als dat betekend dat je dus voorstander bent van de meest stringente klimaat maatregelen (de conclusie van de studie is dat als iedereen zich aan de afgesproken reducties houdt we een goed=e kans hebben om onder de 1,5C te blijven) zal ik je niet tegen spreken

  “negen opzettelijke overdrijvingen en flagrante leugens ”

  Die waren er niet en dat heeft een rechter ook nooit gezegd

  Waarom niet toegeven dat je er helemaal naast zit Jan Jacobs?

 2. Boels 9 oktober 2017 om 09:01 - Antwoorden

  Link naar de publicatie (betaalmuur!):
  http://www.nature.com/ngeo/journal/v10/n10/full/ngeo3031.html

  • Der Ganzumsonst 9 oktober 2017 om 10:54 - Antwoorden

   Jo Nova over deze publicatie:

   The new paper is just about “staying the game”, a desperate injection to keep the dying movement alive. All the political messages remain untouched. It’s got everything to do with PR and nothing to do with science.

   http://joannenova.com.au/?s=Nature+Geoscience

 3. Scheffer 9 oktober 2017 om 09:19 - Antwoorden

  Kijk, alweer het goede gevoel bij Ben Webster! Vanavond genieten zijn briljante LP “The warm moods”. :-). https://www.google.nl/search?newwindow=1&safe=active&hl=nl&biw=1024&bih=653&tbm=isch&sa=1&ei=kyLbWcSfFoTMwAKIo4rQDw&q=ben+webster+The+warms+moods&oq=ben+webster+The+warms+moods&gs_l=mobile-gws-img.12…3950.11227.0.12705.17.17.0.0.0.0.110.1002.15j1.16.0….0…1..64.mobile-gws-img..1.6.479…0j0i30k1j0i19k1j30i10k1.84.GWI2k1gZM10#imgrc=L-_TeNedN_wd9M:

 4. J. van der Heijden 9 oktober 2017 om 09:39 - Antwoorden

  Na de onthulling begin dit jaar van voormalig NOAA wetenschapper John Bates dat er data-manipulatie en ondeugdelijke praktijken hadden plaatsgevonden,

  Die hadden dus niet plaats gevonden, dat was ontsproten uit de overijverige breinen van de “sceptici”

  • J. van der Heijden 10 oktober 2017 om 13:02 - Antwoorden

   30 mensen die nog niet eens de van Jan Jacobs opgegeven bronnen lezen en toch minnetjes geven. Wat een “scepcis” weer hier! Als iemand wat schrijft waar ik het mee eens ben is het waar!

   Lekker makkelijk

   • Niek 10 oktober 2017 om 13:26 - Antwoorden

    Als je ieder artikel dat tegen jouw alarmistische opvattingen ingaat weg zet als een stel leugenachtige sceptici, kun je verwachten dat je veel negatieve
    reacties krijgt.

    • J. van der Heijden 11 oktober 2017 om 12:32 - Antwoorden

     Niek,

     Als “sceptici”weigeren de feiten onder ogen te zien kan je verwachten dat ik ze daar op wijs. En ik krijg geen negatoeve reacties, ik krijg duimpjes naar beneden, ,aar dat komt natuurlijk omdat het lastig is om de waarheid onder ogen te komen

     • Danny Keeven 26 november 2017 om 15:16

      J. van der Heijden,

      Omdat ik niet zeker weet of een andere reactie uw aandacht zal krijgen wil ik, gezien de bovenstaande heldere teksten over het waarderen van “feiten” de vraag nog eens aan u stellen: Er is al vaak beweerd dat wij in 2017 vrachtvaart zouden doen over een ijsvrije Noordpool. Dat stond vast aldus vele geleerden en aanhangers van de CAGW theorie. Nu is het seizoen voorbij en ik weet van geen enkel normaal vrachtschip wat zonder hulp van gigantische ijsbrekers de poolzee doorvaren zou hebben. Kunt u als aanhanger van “feiten” en “de waarheid” hier eens op reageren?

      Groet van een oud-zeevarende

     • paai 8 december 2017 om 13:00

      Beste vdHeijden, het gehannes met die duimpjes is mij ook een doorn in het oog omdat de duimpjesgevers eigenlijk alleen naar de naam kijken en niet naar de inhoud.

      Ook verder wordt door deze blog maar weer eens bewezen hoezeer de sceptici en de wetenschappers in paralelle universa leven. Het hele verhaal van Jacobs ademt de zekerheid dat de leugens van de alarmisten (om in zijn terminologie te blijven) nu echt ieder ogenblik, morgen zo niet vanavond al opzij zullen worden geschoven waarna we in de brave new world van ongebreidelde consumptie kunnen binnengaan .

      Zelf heb ik stellig de indruk dat de wetenschappers er eindelijk in zijn geslaagd de urgentie van de opwarming door te geven aan het grote publiek en dat er nu eindelijk ernst wordt gemaakt met het terugdringen van fossiele energie. Met andere woorden: Jacobs en de andere habitue’s van Climategate.nl leveren dappere achterhoedegevechten, maar het is wel met ze gedaan.

      Hopelijk hebben ze met hun verbeten vertragingstechnieken niet teveel schade aangericht.

      Paai

     • J van der Heijden 8 januari 2018 om 15:30

      Danny,

      ” Er is al vaak beweerd dat wij in 2017 vrachtvaart zouden doen over een ijsvrije Noordpool. Dat stond vast aldus vele geleerden en aanhangers van de CAGW theorie.”

      Graag even onderbouwen, want ik ken deze stelling niet

    • Scheffer 8 januari 2018 om 17:23 - Antwoorden

     “De Waarheid” / “Pravda” : Melting Arctic ice clears the way for supertanker voyages

     https://www.theguardian.com/environment/2011/oct/05/melting-arctic-ice-supertankers

 5. David 9 oktober 2017 om 09:54 - Antwoorden

  Jaarlijks struin ik over diverse technische beursen en verbaas mij over de innovatie op werkelijk elk terrein. Behalve één: het energiebeleid. Daar staan idioten aan het roer.

 6. Scheffer 9 oktober 2017 om 10:44 - Antwoorden

  Jarenlange politiek incestueuze klimaat en energie data / conclusie manipulatie is reeds lang feitelijk aangetoond alhier op Climategate.nl. IPCC, NASA, NOA, CRU, GISS, Michael Mann etc. Politiek corruptie en wetenschappelijke fraude gaan samen als het klimaatalarmisme, “duurzaam” en NGO’s in grondhouding, uitkomst van onderzoek/rapport wordt gesubsidieerd. Het is het hotte / rotte onderwerp wat Jan Jacobs aantoont dat de apocalyptische voorspellingen van het IPCC geen wetenschappelijke grond hebben en niet alleen in het meest recente rapport. Feitelijk kan je stellen dat het laatste IPCC rapport nog maar 30% alarmistisch in vergelijk met het eerste IPCC rapport. Als het VN-IPCC niet al als overbodig is afgeschaft in 2020, dan zal in hun aanstaande rapport het gepolitiseerde klimaatalarmisme niet anders dan asymptotisch kunnen zijn.

  • J. van der Heijden 9 oktober 2017 om 12:29 - Antwoorden

   Iets opschrijven betekend nog niet dat het waar is en op climategate.nl is er dus helemaal niets feitelijk aangetoond. Het enige wat feitelijk is aangetoond dat er ergens een fabriek aluminium staat te produceren voor de aluhoedjes van Scheffer.

   Maar Scheffer blijf je riedeltje afdraaien, leeg blijft het.

  • Scheffer 9 oktober 2017 om 14:56 - Antwoorden

   Bijna meelijwekkend is het alhier te ervaren dat TROLL langzaam in het drijfzand zakt van zijn vasthouden aan gepolitiseerde alarmistische IPCC klimaatsprookjes. De bewijzen omtrent de door de politiek gesubsidieerde wetenschapsmanipulaties gesteund vanuit de bandwagon van het eco-industrieel-complex tegen klimaat, over “duurzaam”, tegen fossiel en kernenergie stapelen zich op.

 7. David 9 oktober 2017 om 11:01 - Antwoorden

  @Scheffer De vraag komt dan op hoe de politiek zich uit dit moeras zal werken. Ook “de wetenschap” loopt een zware deuk op in zijn geloofwaardigheid en als laatste natuurlijk de milieuorganisaties die het alarmisme erin hebben geramd. Ik voorspel binnen 20 jaar een sterke herwaardering van fossiele brandstoffen waarna herbezinning op de transitie en intensivering van nucleaire research. De toekomst is en was altijd onbekend maar één ding weten we zeker: anno 2040 is er een rederijtje op Terschelling dat dagtochten organiseert naar de scrapyard Gemini, symbool van collectieve verdwazing.

  • ducdorleans 9 oktober 2017 om 16:06 - Antwoorden

   @David … de “Politiek” zal daarmee weinig tot geen probleem hebben …

   dat zijn van nature 180° kunstenaars …

   die kunnen zonder problemen, en met dezelfde overtuiging, vandaag “links” zijn en morgen “rechts” … vandaag het ene beweren, en mogen het compleet tegenovergestelde …gisteren communist, en morgen liberaal …

   het zal moeilijker zijn voor “wetenschappers”

   (alhoewel sommigen er ook wel wat van kunnen … )

  • ducdorleans 9 oktober 2017 om 18:09 - Antwoorden

   waar ik naar zocht is, trouwens op aangeven van Jan Jacobs …prof. dr. ir. Belmans, van mijn oude faculteit aan mijn alma mater …

   2005 (volgens Greenpeace in http://www.greenpeace.org/belgium/PageFiles/19130/profielen-commissie-2030.pdf)
   De Tijd 19/07/2006
   ‘Stop met het terugkijken naar het verleden en geef nieuwe investeerders een kans.
   Durf de optie te nemen om de kerncentrales open te houden, doe de nodige
   investeringen om de levensduur te verlengen van 40 naar 60 jaar.
   ‘Ik hoor niemand die tegen kernenergie is, behalve een paar fundi’s maar die heb je
   in elk dossier.’
   ‘We hebben in België zeven centrales: drie in Tihange, vier in Doel. Die zorgen voor
   55 procent van de elektriciteitsvoorziening en je ziet ze niet staan. De impact van het
   nucleaire op het milieu is extreem laag: een paar hectare grond en een kubieke
   meter afval per jaar per kerncentrale van 1.000 megawatt. Dat moet men tegen de
   mensen durven zeggen.’

   en dan in 2015 (DS http://www.standaard.be/cnt/dmf20150703_01762089 )
   ‘Kernenergie? Zo dood als een pier’
   ‘De kerncentrales Doel 1 en 2 tien jaar langer openhouden is het slechtste wat je kunt doen.’ De ceo van het energieonderzoeksinstituut Energyville, Ronnie Belmans, velt een hard oordeel over een van de prioriteiten van het energiebeleid in ons land.

   zo zie je maar … 🙂

 8. Michiel de Pooter 9 oktober 2017 om 12:17 - Antwoorden

  Hernieuwbare energie is een duurzame mythe volgens Jan Jacobs. Maar nu ook volgens de jongens en meisjes van de Simplicity en Peak Oil Community, met rode koontjes en bakfietsjes. Op YouTube staat een nieuw interview met Nicole Foss, boegbeeld van de Simplicity beweging en auteur van het blog The Automatic Earth. Je hoeft niet alles van haar aan te nemen, maar ze levert wel genoeg food for thought.

  Mevrouw geeft twee uur college over Peak Oil, Financial Crisis, Energie Wende, Collapse, zonneweiden in Beieren waar het altijd regent en
  nog veel meer narigheid.
  Het merkwaardige is dat deze mevrouw het helemaal niet heeft over klimaat en CO2 ! Is ze wel goed snik ?

  Voor de hele snelle jongens (met een flinke confirmation bias), tussen minuut 59 en 1:05 legt deze verbale bulldozer
  op een tamelijk eenvoudige, maar briljante manier uit waarom het zo erg is met kernenergie, renewables en Energiewende.
  Als er een iemand is, die Marjan Minnesma, Henk Kamp en Stientje van Veldhoven een slechte nacht kan bezorgen, is zij het wel.

  Als je er tijd voor wil nemen, veel plezier !

  https://www.youtube.com/watch?v=AdNvmIfyQPY

 9. GMBoonstra 9 oktober 2017 om 12:22 - Antwoorden

  True or false….Lets clean up our act! Zero point energy…Cold fusion…Lets make the world a clean place….WTF

 10. Realpredictor 9 oktober 2017 om 14:38 - Antwoorden

  Aan die “Warming-up” hoax heeft de elite ondertussen kapitalen verdiend!

 11. Ian 9 oktober 2017 om 16:39 - Antwoorden

  Zorgt er iemand voor dat deze info terecht komt bij die leugenaars, graaiers en kneuzen in Den Haag? Ik las nl. dat het nieuwe kabinet het akkoord van Parijs juridisch bindend wil maken voor Nederland, het braafste jongetje van de EU klas (Heil Juncker).

 12. David 9 oktober 2017 om 17:47 - Antwoorden

  @M.de Pooter
  dank voor de link ! Nicole Foss denkt zelf na.

 13. Koos 9 oktober 2017 om 18:10 - Antwoorden

  Ik had me voorgenomen niet meer te reageren,maar ik kan het toch niet laten. Er is onderzoek gedaan aan 1154 publicaties om te zien of er onregelmatigheden zijn verschenen.
  http://www.sciencealert.com/we-looked-at-1-154-climate-science-results-and-found-no-evidence-of-publication-bias?utm_content=buffer40843&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

  • Ronel 9 oktober 2017 om 19:27 - Antwoorden

   Whoehahahaha, da’s net zoiets als aan de plaatselijke radicale imam vragen om de koran op fouten te controleren.

 14. Hans Erren 9 oktober 2017 om 18:44 - Antwoorden

  Het zit hem er dus in dat de modellen teveel co2 in de atmosfeer achterlaten, en dat komt weer doordat het Bern model aanneemt dat de sinks verzadigen wat dus niet wordt waargenomen.
  Zie ook de analyse van Clive Best

  http://clivebest.com/blog/?p=8059

 15. David 9 oktober 2017 om 21:31 - Antwoorden

  @H.Erren Die carbon cycle kennen we ook al niet.

Geef een reactie

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK