Paradisolezing door Appy Sluijs (Universiteit Utrecht) over Hoe ziet een broeikaswereld eruit?

Appy Sluijs, hoogleraar paleoceanografie aan de Universiteit Utrecht, spreekt in de eerste Paradisolezing in de serie De circulaire kosmos over het klimaat in het verleden als spiegel voor de toekomst.

Paradisolezingen 2020

De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen?

Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de positie van de mens in dit geheel.

In de Paradisolezingen van 2020 gaan acht wetenschappers dieper op dit onderwerp in.

Locatie

Zondagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur, Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam (zaal open om 10.30 uur).

Kaarten

Toegangskaarten kosten € 12,50 per persoon. Vrienden van Verstegen & Stigter en VPRO-leden betalen € 10 per persoon; studenten € 5.

BESTEL KAARTEN

Organisatie

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de KNAW, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.