Een bijdrage van Hugo Matthijssen.

Op dit moment zien we dat op en rond Groenland de temperatuur aan het dalen is. De gletsjers groeien weer aan en ook de omvang van het zeeijs op de Noordpool neemt weer toe. Nu nog wat dikker worden.

Zie ook hier.

Goede berichten maar niet om de opwarmingspaniek mee aan te wakkeren.

Het noorden warmt niet meer op en is niet meer geschikt om de ‘boodschap’ te blijven verspreiden. Nu wordt de aandacht verplaatst naar het zuiden.

En waar komt Joop.nl mee: ‘Antarctica voor het eerst getroffen door ‘hittegolf’.’

Citaat: 

Australische wetenschappers hebben de eerste hittegolf geregistreerd op Antarctica in een onderzoeksstation in het oosten van het continent gedurende de zomer van 2019-2020 op het zuidelijk halfrond. Tussen 23 en 26 januari werden de hoogste temperaturen ooit gemeten.

Op geen enkel moment zakte het kwik onder de 0 graden terwijl de maximumtemperaturen boven de 7,5 graden uitkwam met een uitschieter naar 9,2, dat is bijna 7 graden boven de gemiddelde maximumtemperatuur.

Zonder exacte locatie is dat niet te controleren. Dus nepnieuws!

Dan wordt ook dit nog even genoemd:

In februari werd in het Zuidpoolgebied een recordtemperatuur gemeten van 18,3 graden.

Dat bericht is door veel dagbladen opgenomen en komt van het noordelijke weerstation Esperanza op de punt van het Antarctische schiereiland, enkele duizenden kilometers van de Zuidpool. Het ligt veel dichter bij Zuid-Amerika dan bij de Zuidpool op een rotsachtig eilandje in een gebied waar aan het eind van de zomer de het ijs bijna is verdwenen. Het is een eilandje met zwarte rotsen in een vulkanisch gebied, dat aan het eind van de zomer in de oceaan omgeven is door water doordat het zeeijs daar aan het eind van de zomer vrijwel volledig is gesmolten. Dan kan het met de laatste zonnestralen op de zwarte rotsen het net even opwarmen.

Deze hogere temperatuur verdwijnt al snel als in het begin van de winter de snelheid van de aflandige wind weer gaan oplopen tot 320 km per uur. Wind met als brongebied de ijsmassa boven op Antarctica. Een gebied waar in de winter temperaturen onder de -90 graden gemeten worden. Zie ook de polar cell.

Nu de Zuidpool zelf.

Op vrijdag 20 maart is op het Vostok-station op 1000 km van de Zuidpool de laagste temperatuur in maart ooit gemeten, -75,3 C.  Zie hier.

The MSM has a blatant warm-bias, that’s been clear for years …

A myriad of news outlets were all-too-happy to run with the Antarctic Peninsula’s record warm temperature last month, painting it as further evidence of the coming climate catastrophe (despite the peninsula actually being located closer to Argentina than the South Pole, and the event officially going down as a foehn). But where are those same rags now? Where is their balance? Their credibility? Or is informing the public not the goal anymore, is their mission merely to propagandize?

Last Friday, Antarctica set its coldest EVER March temperature…

…somehow, in what we’re to believe is a linearly warming world on the brink of “overheating”, the world’s southernmost continent is currently the coldest its ever been for the time of year.

The Vostok Station clocked a bone-chilling -75.3C (-103.54F) on the morning of Friday, March 20.

Samenvattend

Aan het eind van de zomer is het zeeijs rond Antarctica voor een groot deel verdwenen grote schotsen zijn afgebroken en gesmolten en in het begin van de winter zie je dan ook door de toenemende zeer koude wind vanaf het gebied rond de Zuidpool het zeeijs enorm snel groeien tot de omvang van Afrika

Antarctica is de zuidpool niet de magnetische zuidpool ligt op Antarctica.

Toch zijn dit soort berichten afkomstig van de media, die zeer regelmatig onjuiste informatie naar buiten brengen. Het bericht over 18,3 graden op het zuidpoolgebied. (Op het noordelijkste puntje van Antarctica veel dichter bij Zuid-Amerika dan bij de Zuidpool.) En zo wordt er weer nepnieuws verspreid om de opwarmingshype weer aan te wakkeren.

De feiten:

  • Op de noordpool begon het in 2016 af te koelen en die zet nog steeds door. Gletsjers zijn weer aan het groeien.
  • Met een oppervlakte van 31,48 miljoen vierkante kilometer was de sneeuwbedekking op het noordelijk halfrond de afgelopen week de op één na grootste in die week sinds het begin van de satellietwaarnemingen in 1966. Alleen in 1976, toen er in dezelfde week een oppervlakte van 31,50 miljoen vierkante kilometer met sneeuw was bedekt, lag er nog net iets meer. Zie hier.
  • En op antarctica op de vostok basis 1000 km van de zuidpool is een koude record gemeten op vrijdag 20 maart is de laagste temperatuur in maart ooit gemeten, – 75,3 C.
  • En op een klein rotsachtig eilandje dicht bij de punt van het Antarctisch schiereiland veel dichter bij Zuid-Amerika dan bij de zuidpool is aan het eind van de zomer door de laatste zonnestralen de temperatuur opgelopen tot iets meer dan 18 graden C.

En waar komen de Nederlandse media nu mee? Hitterecords op de Zuidpool!

Meer weten hier.