Klimaat samizdat in de VS In het Witte Huis is de zuivering van klimaatsceptici begonnen met het ontslag van David Legates.

David Legates.

In het Witte Huis is de zuivering van klimaatsceptici begonnen met het ontslag van David Legates.

Klimaat maakt meer kapot dan je lief is.

Samizdat (Russisch: самиздат) is een term uit de Russische literatuur ten tijde van de Sovjet-Unie, later ook gebruikt in de satellietstaten van de USSR in het Oostblok. Het is de aanduiding voor clandestien gedrukte en uitgegeven literatuur, die vanwege een controversiële of kritische inhoud niet officieel uitgegeven mocht worden.

Wie zou ooit hebben kunnen denken dat klimaatsceptici in hèt land van de vrijheid van meningsuiting, de VS, hun toevlucht zouden hebben moeten nemen tot soortgelijke acties?

Auteur: Roy Spencer (VS).

Vertaling: Martien de Wit.

Dr. David Legates is ontslagen door de directeur van het Witte Huis OSTP Director (Office of Science and Technology Policy) en Trump’s wetenschapsadviseur Kelvin Droegemeier.

President Donald Trump heeft met instemming gereageerd op het standpunt van klimaatsceptici, namelijk dat er geen klimaatcrisis is en dat alle momenteel voorgestelde oplossingen voor de ‘crisis’ economisch schadelijk zijn voor de VS in het bijzonder, en voor de mensheid in het algemeen.

Onlangs heb ik vernomen dat Dr. David Legates, die naar het Office of Science and Technology Policy was gehaald om de sceptische positie in de Trump-regering te vertegenwoordigen, is ontslagen door OSTP Directeur en Trump’s Science Advisor, Dr. Kelvin Droegemeier.

De gebeurtenis die dit waarschijnlijk heeft bespoedigd, is de uitnodiging van Dr. Legates aan ongeveer een dozijn van ons om brochures te schrijven waarvan we allemaal hadden gehoopt dat ze deel zouden uitmaken van de officiële documentatie van het Witte Huis ten tijde van Trump. We hebben die brochures geproduceerd (zonder financiële vergoeding), en ze zijn vormgegeven en gepubliceerd door OSTP, maar niet op de website van het Witte Huis geplaatst. Ik heb begrepen dat David Legates tijdens dit proces de protocollen heeft gevolgd.

Maar wat is er gebeurd?

Wat nu volgt is mijn persoonlijke lezing van de gebeurtenissen. Ik vermoed dat Droegemeier (zoals velen in en om de regering, die hoop hebben op het voortzetten van hun bureaucratische carrière in de nieuwe Biden-regering) zich tegen de president heeft gekeerd om politieke redenen en persoonlijk gewin. Als Kelvin Droegemeier dit wil betwisten, laat hem dan … en laten we eens kijken wie de nieuwe wetenschapsadviseur/directeur van OSTP in de nieuwe Biden-regering wordt.

Ik wil ook graag weten of president Trump het besluit om Legates te ontslaan heeft goedgekeurd.

In de tussentijd is ons te verstaan gegeven dat we de links naar de brochures moeten verwijderen, wat het recht van de OSTP-directeur is, aangezien er het zegel van het Witte Huis op is afgebeeld.

Maar hun inhoud zal elders voortleven, net als de beslissing van Dr. Droegemeier.

***

Lees hieronder de oorspronkelijk ‘posting’ over de Witte Huisbrochures over het klimaat – nog voor de zuivering – door Roy Spencer.

En hier voor het origineel op DRROYSPENCER.COM.

OPMERKING: Dr. Spencer heeft elk van deze documenten op zijn eigen site geplaatst, en we hebben ze geüpload naar onze website voor het geval dat de zuiveringen doorgaan en worden uitgebreid.

Zie vele van de presentaties van David Legates tijdens de 13 Internationale Conferenties over Klimaatverandering van The Heartland Institute op deze gearchiveerde link. Hij nam ook deel aan een discussie-uitdaging in NYC, georganiseerd door John Stossel in 2019. U kunt die hier zien. (De ‘andere kant’ kwam niet opdagen.) En als u David Legates LIVE wilt zien: hij is waarschijnlijk één van de presentators op de 14e Internationale Conferentie over Klimaatverandering van Heartland in Las Vegas 16-17 april 2021 in Las Vegas. Schrijf je hier in voor die conferentie.

Brochures van het Witte Huis over het klimaat (Er is geen klimaatcrisis)

8 januari 2021

Door Roy W. Spencer, Ph. D.

Eind vorig jaar werd een aantal van ons door David Legates (White House Office of Science and Technology Policy) gevraagd om korte, gemakkelijk toegankelijke brochures te schrijven, die de algemene opvatting ondersteunen dat er geen klimaatcrisis of klimaatnoodtoestand is, en die wijzen op de wijdverbreide misinformatie die door paniekzaaiers via de media wordt gepromoot.

Hieronder staan de resulterende 9 brochures, en een inleiding door David. De mijne is getiteld “The Faith-Based Nature of Human Caused Global Warming. (“De op geloof gebaseerde aard van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde.”)

David hoopt deze tegen 20 januari op de website van het Witte Huis te kunnen plaatsen (ik neem aan dat ze dus deel zullen uitmaken van de archieven van de vertrekkende regering), maar er is geen garantie, gezien de recente gebeurtenissen.

Hij zei dat we vrij zijn om ze op grote schaal te verspreiden. Ik noem ze in willekeurige volgorde. Wij allen danken David voor het uitvoeren van een moeilijke taak in ‘vijandiger’ gebied dan u zich zou kunnen voorstellen.

UPDATE (13 Januari, 3:50 p.m. CT): De links naar deze documenten zijn verwijderd op verzoek van Dr. Legates. We hopen ze snel terug te plaatsen.

Introduction (Dr. David Legates)

The Sun Climate Connection (Drs. Michael Connolly, Ronan Connolly, Willie Soon)

Systematic Problems in the Four National Assessments of Climate Change Impacts on the US (Dr. Patrick Michaels)

Record Temperatures in the United States (Dr. John Christy)

Radiation Transfer (Dr. William Happer)

Is There a Climate Emergency (Dr. Ross McKitrick)

Hurricanes and Climate Change (Dr. Ryan Maue)

Climate, Climate Change, and the General Circulation (Dr. Anthony Lupo)

Can Computer Models Predict Climate (Dr. Christopher Essex)

The Faith-Based Nature of Human-Caused Global Warming (Dr. Roy Spencer)

***

Bron hier.