Van een onzer correspondenten.

Duitsland kent een Klimaschau. De auteur geldt als een van de meest actieve klimaatrealisten in Duitsland en ver daarbuiten. Als gepromoveerd geoloog en mede-auteur van het succesvolle boek Die kalte Sonne (The neglected Sun) weet hij keer op keer het publiek te bereiken. Dat doet hij vooral door middel van zijn ‘Klimaschau’, een videobericht over het klimaat.

Boven ziet u de eerste aflevering van zijn Klimaschau, met de impactvolle muzikale intro.

De auteur een aantal wetenschappelijke artikelen op zijn naam heeft staan, is een onvermoeibaar bestrijder van het idee dat de mens de hoofdoorzaak is van de opwarming van de atmosfeer. Hij geldt daarmee als luis in de pels van het Duitse klimaatdebat. Ook kreeg hij wetenschappelijke kritiek van Nederlandse klimaatwetenschappers bij het KNMI. Zie hier.

Sinds deze week heeft hij ook een Energie-journaal:

 

Voor wie de Duitse taal niet machtig is, hier een videopresentatie in het Engels:

 

De auteur heeft als geoloog onderzoek gedaan in Afrika en heeft een eigen serie documentaires gemaakt, die u hier kunt zien:

***