Protesterende wetenschappers in witte jassen.

Van een onzer correspondenten.

Gemeten naar de opkomst van de klimaatbezorgde wetenschappers in witte jassen was het gisteren een hele treurige vertoning. Het moeten er welgeteld zo’n 35 zijn geweest, plus een bakfiets. Het ging om de ondergang van de aarde.

Aanvankelijk klonk het allemaal nog zo stoer: ze wilden massaal de straat op, over de duizend wetenschappers zouden internationaal het straatbeeld bepalen. Scientist Rebellion:

Nu is het voor ons tijd om actie te ondernemen, zodat we laten zien hoe serieus onze waarschuwingen moeten worden genomen.

Maar niets van dat alles. De zelfopgeklopte enorme paniek die men kennelijk heeft, slaat niet aan bij andere wetenschappers en zeker niet bij gewone burgers. Want de 35 miljard euro die zijn gereserveerd voor een klimaatfonds zijn volgens de actievoerders nog ‘veel te weinig’. Radboud-microbioloog dr. Marjan Smeulders, die meedeed aan het protest:

‘Dat klinkt best ambitieus, maar de overheid heeft in anderhalf jaar 76 miljard euro voorzien voor de coronacrisis.’ Bron: Newsbeezer.com.

Dus is het, in de ogen van deze protesterende Einde Tijd-geleerden, nooit genoeg ook al gaan we failliet door de absurde bedragen die we moeten ophoesten voor een schijnprobleem.

Het actiegroepje wist nog wel een plek te verkrijgen in de NOS journaals op radio en tv, indachtig de pluriformiteit die deze parel van de journalistiek altijd nastreeft als het gaat om klimaatverandering.

Over het bestaan van CLINTEL, met zo’n duizend aangesloten klimaatrealistische wetenschappers en professionals die anders tegen klimaatverandering aankijken, heeft de NOS nog nooit een bericht gemaakt. Dat wordt u door NOS-Today keurig onthouden, elke keer maar weer.

Na een korte rondgang van het trieste clubje door Den Haag werd een zijingang van het Ministerie van Klimaat en Energie ‘bezet’. De politie kon er zelfs nog schouderophalend om lachen. Men heeft wel andere protesten meegemaakt daar in Den Haag.

***