Van een onzer correspondenten.

Je zou het een plek bij De Slegte hebben toegedacht, maar Inconvenient Facts van Gregory Wrightsone, expert reviewer bij het IPCC,

is na ruim vier jaar weer ‘hot’. Klimaatrealisme heeft kennelijk een lange adem. Misschien een aanrader bij koele en regenachtige dagen zoals nu.

Hier een beschrijving van de inhoud:

U bent overspoeld met berichten van media, regeringen, denktanks en experts’ die zeggen dat ons klimaat verslechtert en dat het onze schuld is. Toenemende droogtes, hittegolven, tornado’s om er maar een paar te noemen, ze worden allemaal toegeschreven aan onze ‘emissie zonden’ door het verbranden van fossiele brandstoffen en het verhogen van kooldioxide in de atmosfeer.

Toch geloof je niet helemaal in deze door de mens veroorzaakte klimaatapocalyps. Je bent niet zeker van de details omdat je niet alle feiten op een rij hebt en waarschijnlijk geen wetenschapper bent. Inconvenient Facts is speciaal voor jou geschreven. Gregory Wrightstone schrijft in gewoon Engels en biedt gemakkelijk te begrijpen grafieken en figuren, en presenteert de wetenschap om de basis van het bedreigde Thermageddon te beoordelen.

De 60 ‘ongemakkelijke feiten’ van het boek zijn afkomstig uit overheidsbronnen, peer-reviewed literatuur of wetenschappelijke studies, uiteengezet op een heldere en onderhoudende manier. De informatie zal waarschijnlijk uw huidige begrip van veel apocalyptische voorspellingen over ons altijd dynamische klimaat op de proef stellen.

Je zult leren dat de planeet beter wordt, niet ondanks toenemende CO2 en stijgende temperatuur, maar dankzij. Klimaatcatastrofe argumenten worden geconfronteerd met wetenschappelijke feiten. Bewapen jezelf met de waarheid.

***

Voor het boek, zie hier.

***