Muiterij op de Bounty.

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Daar zijn we weer met die eeuwige mythe dat fossiel bevoordeeld zou worden. Onuitroeibaar! Wat zegt zo’n deugmens erover:

Stop met het subsidiëren van fossiele grootvervuilers

Koolstof multinationals investeren tot 2030 nog honderden miljoenen per dag in olie en gas. Subsidies moeten worden gestopt, schrijft Aniek Moonen in de NRC. Nu investeren in nieuwe olie- en gasprojecten is moreel wangedrag. […] Nederland moet daarom per direct stoppen met de steun aan deze grootvervuilers. Dat is een essentieel onderdeel van een effectieve klimaataanpak. Bron (nu helaas achter betaalmuur).

Aniek Moonen is voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Dan weten we dat we van doen hebben met een lid van de generatie die via het onderwijs tot op het bot is geïndoctrineerd en nu ook door de NPO wordt geïndoctrineerd. Jammer dat dergelijke jongeren zich kennelijk van alles maar laat wijsmaken; slecht onderwijs dus.

1968, Dat waren nog eens andere tijden toen scholieren en studenten massaal muitten tegen de mores van de heersende elite! Mevrouw Moonen daarentegen vertoont gedwee alle aangeleerde kunstjes. Ze schrijft over vervuilers, maar CO2 is dit niet. Het is een meststof met voedselproductie verbeterende werking. Voorts denkt ze dat de opwarming, die overigens vrijwel is gestopt, uitsluitend of in hoofdzaak door menselijke CO2-emissie is veroorzaakt. De gedachte dat klimaatveranderingen bestaan sinds het ontstaan van de aarde komt bij haar niet op. Nee mevrouw, u laat zich voor het propagandakarretje spannen van een vooringenomen linkse elite.

Die subsidie is je reinste onzin, want het betreft de algemene regelen en afspraken binnen het vestigingsbeleid die voor elk bedrijf gelden, subsidie valt hier uitdrukkelijk niet onder. Trek die zogenaamde subsidie in en er wordt geen boortoren minder gebouwd, trek de subsidie aan windmolens, zonnepanelen en biomassa in en alle duurzame investeringen vallen stil. Die subsidies op brandstof gelden alleen in dictaturen als zoethoudertje voor de ingezetenen. Appels en peren dus, mw. Moonen. Zie hier een uitgebreid artikel over die mythe van de subsidies aan fossiel: Bron.

Wie hier aan de pomp benzine of diesel tankt, subsidieert juist de Staat.

Ik vraag mij ook af of mw. Moonen kennis heeft genomen van bijvoorbeeld de lezing van William Happer over de uitgespeelde rol van CO2: Bron

Wereldvreemde dingen roepen is één ding, feiten verkondigen is iets anders. De meeste media hebben dit laatste al lang verlaten. Het is slechts de elite die zich tegen beter weten in het zadel wil houden. Intrigerend is hoe Jetten, Kaag, Minnesma, Rotmans, Timmermans en al die anderen zich onze maatschappij concreet voorstellen zonder fossiele brandstoffen.

Hebben zij hier ooit wel echt over nagedacht? Ik vrees het ergste, want zij vrezen Medusa rechtstreeks in het gezicht te kijken. Dus kiest die elite zoals altijd voor wegkijken en wegdromen in een utopistische wereld. Maar de dodelijke afzichtelijkheid van de verwoeste en verpauperde werkelijkheid zal zich onverbiddelijk manifesteren voor de generaties na ons. Deze elite is obsessief bezig met de Parijse, politieke, klimaatdoelen van 2015. Dwang wordt hierbij niet geschuwd met Timmermans voorop. Wat hiervan te denken?

Klimaatideologen pleiten voor dictatuur: ‘Vier jaar zou goed zijn’ Klimaatideologen krijgen hun zin niet via democratie. Daarom pleiten Jan Rotmans en Marcel Levi in HP/De Tijd voor een “verlichte dictatuur” om de wensdromen van de klimaatbeweging realiteit te maken. De klimaattransitie in Nederland gaat veel te traag, klaagt hoogleraar duurzaamheid Jan Rotmans. Veel te traag om de snel stijgende zeespiegel aan te kunnen. Nieuw-Zeeland verwachtte tot 2600 veilig te zijn, maar daar denken ze nu dat in 2040 al land onder water komt. Een claim waar we op z’n minst sceptisch over kunnen zijn: de klimaatbeweging heeft een heel kerkhof aan nooit uitgekomen voorspellingen. Bron.

Overigens, zijn die klimaatdoelen het machtsinstrument van de EU, dat met ruim 11% niet bepaalt veel verschil zou hebben uitgemaakt. Alleen, er is geen klimaatcrisis.

De kwaadaardigheid van het klimaatbeleid komt hiermee uitdrukkelijk tot uiting. Over transparantie niks te klagen. Klimaatdrammers spelen nu klimaattirannetje omdat de valsheid van hun utopie zichtbaar wordt. Elke tiran begint met te zeggen dat hij het beste met u voorheeft. Zo zal met het o zo noodzakelijke stikstofbeleid onze boerenstand worden uitgeroeid. Caroline van der Plas (BBB) aan het woord:

Het hele uitgangspunt is dus verkeerd. En dat is niet zo gek. Het gaat het partijkartel namelijk niet om ‘stikstof’, ‘natuurbehoud’ of ‘klimaatverandering,’ maar om het nastreven van grote, internationale politieke doelen. Ze willen globalisering doorzetten. Sommige landen moeten zich specialiseren in productie, andere landen in diensten, andere landen in agricultuur, etc. Een land dat van de globalisten ‘diensten’ en high tech als expertise moet ontwikkelen mag geen agricultuur meer doen… wat de reden is dat Nederland het haasje is op dit gebied en waarom alle boeren weggepest dan wel uitgekocht gaan worden. Bron.

Wat uit alles naar voren komt is de banaliteit van de ‘moreel verheven’ zich aan politieke verantwoordelijkheid voor de gevolgen van het klimaatbeleid te onttrekken. Liever verschuilt men zich achter het onwetenschappelijke autoriteitsargument en de mythe van de 97%-consensus om discussie te vermijden. Kritiek leidt al wel tot verbanning en ontslag. Onder Timmermans zullen zeker tribunalen wachten. Men hangt huilerige verhalen op over een planeet die koorts heeft. Denk vooral niet na en stel in praatprogramma’s vooral geen kritische vragen, want anders vlieg je eruit. Mede daarom zitten wij nu diep in de nesten. Sid Lucassen schreef er dit over:

De scheidslijn tussen ‘links’ en ‘rechts’ valt in de huidige samen met het spanningsveld tussen utopisten en realisten. Links is niet meer bezig met het helpen van arbeiders of het verheffen van de ‘working poor’, maar met deugpronken. Oftewel met cultuurmarxistische identiteitspolitiek voor hoger opgeleiden.

Links staat niet voor praktische oplossingen maar voor verzuurd moralisme en idealen die anderen moeten betalen…. Voor de utopisten is hun droomwereld de werkelijkheid waarop alles zich moet aanpassen. …Voor ons realisten, is de wereld om ons heen namelijk de werkelijkheid – wij koesteren onze wortels en verbazen ons om de wereldvreemdheid van de utopisten. Maar in feite zijn wij, mensen die van nature doorzetters, harde werkers en vooruitkijkend zijn, steeds minder thuis in de clowneske wereld die zij met hun ontspoorde beleid creëren.

De utopisten hebben begrepen hoe zij van hun bubbeldenken een ideologie kunnen maken die ze nog goed verkocht krijgen ook. Onze christelijke normen, ons medelijden met de zwakkeren, onze coulance: dit alles is tot een pervers verdienmodel gemaakt. Daardoor moeten wij nu boeten en branden, en de hele wereld op onze kosten onderhouden. De les hieruit is: zolang wij realisten onze overtuigingen niet van de daken beginnen te schreeuwen, zolang wij niet openlijk weigeren om voor de kosten van linkse utopieën op te draaien, zal er niets veranderen en delven wij het onderspit. Bron.

Jeroen Hetzler.

Ik kan mij hierbij aansluiten. Mijn gedachten gaan onwillekeurig uit naar de muiterij op de Bounty in 1798. De oorzaak was een botsing van karakters tussen de realistische eerste stuurman Fletcher Christian en zijn utopistische overambitieuze gezagvoerder Bligh, een leider die de alledaagse realiteit van het scheepsvolk niet begreep. Ik heb verbleven onder de nazaten van de muiters op Pitcairn. Goede herinneringen, ook bizar. Bron.

 

 

Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.

(Overigens ben ik van mening dat de klimaatwet moet worden vernietigd)

***