Van een onzer correspondenten.

Voorstanders van het geloof in door de mens veroorzaakte klimaatcatastrofes beweren categorisch dat onze huidige temperatuur ‘ongebruikelijk en ongekend’ is op een schaal van duizenden jaren.

Deze grafiek van de laatste 10.000 jaar temperatuurgegevens is misschien wel het meest substantiële bewijs dat de moderne opwarming niet ongebruikelijk of ongekend is.

Het lijkt veel op negen andere opwarmingstrends van de afgelopen 10.000 jaar. Gedurende meer dan 6.100 jaar (of 60%) van de huidige interglaciale warme periode was de temperatuur warmer dan nu. Van de negen eerdere significante perioden van opwarming sinds het einde van de laatste ijstijd, hadden vijf een hogere temperatuurstijging en zeven grotere totale temperatuurstijgingen.

Bovendien kende elk van de vorige opwarmingscycli aanzienlijk hogere temperaturen dan vandaag. Op basis van deze grafiek moet het duidelijk zijn dat onze huidige opwarmingstrend een natuurlijk en voorspelbaar resultaat is van onze gelukkige exit uit de Kleine IJstijd.

***

Bron hier.