‘Het is nog erger dan we dachten.’

Van een onzer correspondenten.

Amerikaanse brouwers worden geconfronteerd met een groot kooldioxidetekort en proberen alle CO2 te vinden die ze maar in handen kunnen krijgen. Want geen CO2 betekent geen bier…

‘Biermakers kopen veel kooldioxide’, aldus Marketplace. ‘Ze gebruiken het niet alleen om bruis toe te voegen, maar ook om tanks te zuiveren voor reiniging en om bier van tank naar fles over te brengen. Het essentiële gas draagt ​​bij aan bierschuim, houdbaarheid en wordt tijdens het hele productie- en verpakkingsproces gebruikt.

Grote brouwerijen, zoals Budweiser, beschikken over de technologie om het gas tijdens het fermentatieproces af te tappen. Maar kleinere ambachtelijke brouwers produceren niet genoeg product om hun gas uit fermentatie te halen. Zij kopen de CO2 in bij leveranciers. En nu kampt Jackson Dome in Mississippi met kooldioxideproblemen, die de ambachtelijke brouwerij ‘een bedreigende situatie’ noemt.

‘Deze piek heeft een grote impact op onze bedrijfsresultaten’ stelt Brouwer Landry. ‘Onze leverancier probeert het waar mogelijk in te kopen. We kunnen de kwaliteit die we nodig hebben niet uit onze normale aanvoerlijnen halen.’

Als antwoord op de vraag naar CO2 in de industrie, zoekt een toenemend aantal Amerikaanse brouwerijen naar manieren om de gerezen problemen het hoofd te bieden.

Voor Denizens Brewing, in Silver Spring (MD), is de situatie een uitdaging geworden. Het is moeilijk om tanks gevuld te houden en de brouwerij betaalt nu extra voor alternatieve inkoop. Brouwer Landry zegt dat hij nog steeds CO2 kan krijgen, maar hij betaalt er drie keer zoveel voor.

Volgens handelsorganisatie Brewers Association hebben koolstofdioxideleveranciers de prijzen al met ongeveer 25% verhoogd, een stijging die de al krappe marges van ambachtelijke brouwers diep ondermijnt.

***

Bron hier.

***