Auteur: Ian Plimer (Australië).

Ik heb geen meningen. Ik heb feiten. Ze zijn reproduceerbaar en gevalideerd.

Feit #1: Niemand heeft ooit bewezen dat de menselijke uitstoot van kooldioxide de opwarming van de aarde veroorzaakt. Al meer dan twee decennia vraag ik wetenschappers om dit bewijs te leveren. Indien bewezen, zou ook moeten worden aangetoond dat de natuurlijke uitstoot van kooldioxide, 97 procent van het totaal, niet de oorzaak is van de opwarming van de aarde. Dit is ook nog nooit gedaan.

Klimaathypocrieten bekritiseren degenen die zij als moreel inferieur beschouwen en steunen wind- en zonne-energie, evenals elektrische voertuigen als een mechanisme om geld van de armen naar de rijken over te hevelen.

Klimaatcycli kunnen niet worden veranderd door gevoelens, ideologie of wetgeving.
Klimaatactivisme heeft niets te maken met het milieu of het klimaat.
De Australische elites doen gezond verstand af als extreemrechtse politiek.

Feit #2: Basischemie en ijskernboringen laten zien dat na een natuurlijke temperatuurstijging, de atmosferische kooldioxide 650-6000 jaar later toeneemt, maar toch wordt ons verteld dat we zullen braden en sterven door de uitstoot van kooldioxide door de mens. Dit is een leugen.

Feit #3: Het belangrijkste atmosferische broeikasgas is waterdamp. Wanneer water verdampt, zoals uit de oceanen of zweet, heeft het warmte nodig om in damp om te zetten. Wanneer waterdamp condenseert tot regen, sneeuw of hagel, wordt precies dezelfde hoeveelheid warmte afgegeven. De atmosfeer van de aarde bevat tot vier procent waterdamp en werkt als een gigantische airconditioning.

Feit #4: Sinds de tijd van Christus zijn er duizenden voorspellingen gedaan over het einde van de wereld. Als slechts één voorspelling juist was, zouden we hier niet zijn. Alle klimaatvoorspellingen in de 20ste en 21ste eeuw waren onjuist. Als een klimaatactivist bij je aanklopt om je te vertellen dat we te maken hebben met een klimaatcrisis, laat de hond dan op hen afkomen. De geschiedenis staat aan jouw kant.

Feit #5: In het verleden waren klimaten cyclisch met tektonische (400 miljoen jaar), galactische (143 miljoen jaar), orbitale (100.000, 40.000 en 23.000 jaar), zonnestelsels (11-jarige cycli van variabele sterkte en grote zonnecycli), oceanisch (60 jaar) en maangetijde (18,6 jaar) met de niet-cyclische inslag en enorme explosieve vulkanen. Cycli zijn niet veranderd omdat mensen vandaag de dag leven en niet kunnen worden veranderd door gevoelens, ideologie of wetgeving.

Feit #6: Er is minder dan 20 procent van de tijd ijs op aarde geweest. In de loop van de tijd zijn er zes grote ijstijden geweest toen ijs uitzette tijdens ijstijd en zich terugtrok tijdens interglacialen. We bevinden ons momenteel in een ijstijd die 34 miljoen jaar geleden begon. Het huidige interglaciaal begon 14.400 miljoen jaar geleden op het noordelijk halfrond en we waren op het hoogtepunt van het huidige interglaciaal 7000-4000 jaar geleden in het Holoceen Optimum.

Feit #7: Vergeleken met de huidige temperatuur op aarde, is de planeet de afgelopen 14.400 jaar geleden aan het opwarmen, afgekoeld sinds het Holoceen Optimum, afkoeling sinds de tijd van Jezus, opwarming sinds de tijd van de Vikingen, afkoeling sinds de Middeleeuwen en opwarming sinds de Kleine IJstijd die 300 jaar geleden een hoogtepunt bereikte in het Maunder Minimum. Sinds het intense gebruik van steenkool in de industriële revolutie zo’n 170 jaar geleden, heeft de planeet drie lichte opwarmingen, twee lichte afkoelingen en één periode van stilstand gehad. Als de menselijke uitstoot van kooldioxide de opwarming aanjaagt, dan had er geen afkoeling of stilstand mogen zijn.

Feit #8: De uitstoot van kooldioxide nam toe tijdens de Tweede Wereldoorlog, een periode van afkoeling. Tijdens de wereldwijde financiële crisis en de COVID-epidemie nam de uitstoot van kooldioxide af door de inkrimping van de industrie en reizen, maar steeg de temperatuur.

Feit #9: Kooldioxide is plantaardig voedsel, als de atmosferische kooldioxide gehalveerd zou zijn, zou er geen plantaardig leven op aarde zijn en dus geen dierlijk leven. Het is een kleurloos, reukloos, smaakloos, niet-giftig gas. We ademen 0,04 procent koolstofdioxide in en als gevolg van het metaboliseren van koolstofhoudende voedingsmiddelen en dranken, ademen we 4 procent koolstofdioxide uit. Als het giftig was, zouden mensen sterven door kussen, het drinken van een koolzuurhoudende drank of het eten van brood.

Feit #10: Australië staat al op nul omdat de adsorptie van koolstofdioxide door graslanden, gewassen, landerijen, bossen, bodems en wateren op het continentaal plat veel groter is dan de menselijke uitstoot. Er is een eindig aantal van de atmosfeer afgeleide koolstofatomen in gras dat door vee wordt gegeten en dat wordt omgezet in vlees, gas, vloeistof, botten, hoorns en huiden. Het grootste deel van deze koolstof wordt teruggegeven aan de atmosfeer. Door leer te gebruiken, houden we koolstofatomen vast en daarom redt de rundvleesteelt de planeet.

Groene marxistische activisten hebben de begrippen ingevoerd als klimaatcrisis/noodsituatie, koolstofopname, transitie en netto-nul, maar ze leven niet in grotten als jager-verzamelaars.

Deze hypocrieten stoten kooldioxide uit om de wereld rond te vliegen om degenen die zij als moreel inferieur beschouwen de les te lezen en ze ondersteunen wind- en zonne-energie en elektrische voertuigen als een mechanisme om geld van de armen naar de rijken over te hevelen.

Ondersteuning van hernieuwbare energie betekent dat activisten blij zijn met wijdverbreide vervuiling rond windturbines door het toxine bisfenol A, het in plakjes snijden van vogels en vleermuizen, het steriliseren van weiden en het dumpen van giftige turbinebladen die bodems en waterwegen vergiftigen.

Slavenarbeid

Het promoten van zonnepanelen betekent steun voor wijdverbreide sterilisatie van productieve akkerlanden die besmet raken met giftig selenium, tellurium en lood, terwijl ook de bouw van zonnepanelen in China door slavenarbeid wordt ondersteund.

Klimaatactivisme heeft niets te maken met het milieu of het klimaat. Het is immoreel en doodt mensen.

Als Australië een hernieuwbare krachtpatser van de wereld wordt, verzwakken we de natie.

Wanneer in China gemaakte turbinebladen en zonnepanelen met een korte levensduur moeten worden vervangen, kunnen ze weigeren deze te leveren en, zonder kolen- of kernenergieopwekking, zou de Australische industrie, landbouw en huishoudelijk leven worden vernietigd.

Zoals de Europese gascrisis laat zien, moeten we snel energie-onafhankelijk worden.

We plukken de vruchten van 50 jaar stompzinnig onderwijs, knoeien met de meetgegevens van de primaire temperatuur en het afwijzen van gezond verstand als extreemrechtse politiek.

Er is een opzettelijke poging gedaan om laagopgeleide jonge mensen bang te maken met leugens over een hypothetische crisis van het klimaat, waarbij de reguliere media kritiekloos optreden als stenografen voor de Groenen.

Het is tijd om het hoofd te bieden aan de zwendel van het ideologische beleid en de politiek gecreëerde energiecrisis.

Ian Plimer.

Als de uitstoot van kooldioxide echt de opwarming van de aarde stimuleert, zal de financieel verlammende emissiereductie door Australië geen enkel effect hebben op de totale uitstoot. Waarom zouden we ons daarover zorgen moeten maken?

We moeten vechten voor energieonafhankelijkheid, vrijheid en echt milieubewustzijn.

Over de auteur

Prof. Ian Plimer is een Australische geoloog, emeritus hoogleraar Aardwetenschappen aan de Universiteit van Melbourne, voorheen hoogleraar mijnbouwgeologie aan de Universiteit van Adelaide en voormalig directeur van meerdere minerale exploratie- en mijnbouwbedrijven.

***

Bron hier.

***