Gesprek met Otto Schily en Fritz Vahrenholt | Tichy’s Einblick.

Door AR Goehring.

In Hotel Albrechtshof in Berlijn presenteerden Otto Schily en Fritz Vahrenholt hun nieuwe boek: De grote energiecrisis… en hoe we die kunnen overwinnen. Economisch journalist Roland Tichy sprak vervolgens met Schily en Vahrenholt over het onderwerp.

Het boek doorbreekt de muur van stilte. Noch een van de talloze ÖRR-stations, noch FAZ, noch SZ, noch Zeit, noch Spiegel kwam naar de persconferentie. Maar binnen twee dagen duwden de lezers het naar nummer 20 op de Spiegel-bestsellerlijst (non-fictie). Volgende week waarschijnlijk in de top vijf. De 2e druk is al in voorbereiding.

Fritz Vahrenholt signeerde 40 exemplaren in de boekhandel van het Parlement, die ze tegen verkoopprijs aanbiedt (extern contact op 030-22489544, Service@ParlamentsBuchhandlung.de). Adres: Wilhelmstraße 68a, 10117 Berlijn-Mitte.

Uitgeverstekst van het boek:

Nooit eerder in de geschiedenis van het industriële tijdperk was energie zo schaars en duur als nu. De Russische invasie van Oekraïne werkt alleen maar als katalysator, aangezien prijsexplosies op de gas- en elektriciteitsmarkt al hebben aangegeven dat de energietransitie en de Europese “Green Deal” zijn mislukt.

Een verkeerd energiebeleid brengt niet alleen onze welvaart in gevaar, maar leidt wereldwijd ook tot stijgende voedselprijzen en daarmee tot hongersnood en nieuwe migratiegolven. Het antwoord op de prangende energievraagstukken van deze tijd moet een technologisch energieoffensief in Duitsland zijn dat alle alternatieven omvat, van schaliegaswinning en het CO2-vrij gebruik van huishoudelijk bruinkool tot de ontwikkeling van een nieuwe generatie veiligere kerncentrales.

De Grote Energiecrisis… en hoe ermee om te gaan.

***

Paperback
Uitgiftedatum: 17-02-2023
Uitgever: Langen Müller
Aantal pagina’s: 208
Afmetingen (L/B/H): 21,1/13,2/2 cm
Gewicht: 452 gram
ISBN: 978-3-7844-3658-6

***

Bron hier.

***