Caroline van der Plas.

Van een onzer correspondenten.

Vandaag zijn er twee demonstraties in Den Haag: het boerenprotest tegen de strenge stikstofmaatregelen en de demonstratie van Extinction Rebellion voor minder C02.

Onze regering wil minder stikstof en minder C02, kiest tegen de boeren en gaat met actiegroepen mee in de klimaathysterie.

Het neemt daarbij ongehoorde risico’s, niet alleen financieel maar ook waar het gaat om het geschonden vertrouwen in de politiek. Stad en platteland komen tegenover elkaar te staan, niet alleen vandaag maar ook komende woensdag in het stemhokje, zo wijzen de peilingen uit.

De gemoederen zijn zo verhit dat BBB voorvrouw Caroline van der Plas niet durft te spreken, maar ook premier Rutte zal niet de politieke moed hebben het spreekgestoelte te beklimmen.

Tussen deze stiltes speelt zich het drama af van een land in ontreddering waar institutionele waarheden uit overheidsgebouwen maar neerdalen op boeren en burgers die zich daartegen verzetten.

Plattelanders die vandaag hun have en goed willen verdedigen tegen absurde Haagse plannenmakerij als het gaat om natuur en klimaat.

Climategate.nl zal, richting de komende verkiezingen, de ontwikkelingen volgen.

BLCKBX-TV heeft een live verslag:

https://www.blckbx.tv/livestreams/demonstratie-zaterdag-11-maart-2023

***