Laatste aflevering van “De ontrafeling van dogma’s” met Prof. Dr. Kees de Lange.

Hoe lang duurt duurzame energie?

We zijn alweer toe aan de laatste aflevering van de 4 delige reeks ‘De ontrafeling van dogma’s.’ Prof. Dr. Kees de Lange heeft ons op een kritische manier zijn visie gegeven over verschillende dogma’s die heersen in het actuele wereldbeeld over klimaat en milieu.

Voor de 4de aflevering zitten we nog steeds in het bergdorpje Casares. In een eerste gedeelte gaat het over elektrische auto’s. Op zijn eigenzinnige, kritische manier heeft de Lange het over de problemen bij auto’s op elektriciteit, van de nood aan grondstoffen voor de batterijen tot het niet altijd groen opladen van de batterijen.

In een volgend deel gaat het over waterstof en kernenergie. Beide door tegenstanders omschreven als gevaarlijk, maar toch niet direct uit te wissen in de komende klimaat scenario’s.

In een laatste deel keren we terug naar de rust van de Finca Pura Vida in een ander bergdorpje Gaucin. Hier is het tijd om de eindrekening te maken.

Ik denk dat we kunnen terugblikken op een boeiende reeks. Een reeks die hoognodig was gezien de actuele situatie in Vlaanderen en Nederland.

We willen zeker nog onze dank uitspreken dat we voor de opnames mochten logeren in Finca Pura Vida. In het afgelegen Gaucin werden we goed ontvangen door Danielle Jaspers, die samen met haar man en huisarts Felix Van der Wissel eigenaar is van deze prachtige finca. Samen organiseren zij in deze rustgevende omgeving workshops. Onder de naam ‘Tribu del Alma’ organiseren zij retraites, Zijnsvakanties en transformatieweken in dit groene hart van Andalusië. Het was onze uitvalsbasis voor de opnames van onze 4delige reeks met Kees de Lange en het was steeds een plezier om terug te keren naar deze oase van rust.

Wil jij net als Kees de Lange en Eva Daeleman heerlijk verblijven in Finca Pura Vida, kijk dan op de website van Tribu del Alma.

Geniet van de Zijnsvakanties. Meer info vind je op hun website.

***

Bron hier.

***