Van een onzer correspondenten.
We wisten dat de scheidslijn tussen wetenschap en handjeklap bij de TU Delft ver te zoeken was. Het verstrekken van een eredoctoraat aan zittend politicus Frans Timmermans is daar het meest schrijnende voorbeeld van. Climategate.nl heeft daar zeer herhaaldelijk over bericht. Zie o.a. hier en hier.
Ook TUD- promovendi bewegen zich in het dynamisch werkgebied tussen wetenschap en politiek. Men neme Lieke Brackel die een ’felbegeerde’ EU-traineeship mocht doorlopen, gekozen na een uitgebreide selectieprocedure.
Brackel in TU Delta:
‘Of je wordt aangenomen, hangt erg af van je achtergrond. Ik had al veel gedaan met politiek en communicatie. (…) Ook ben ik politiek betrokken. Ik heb bijvoorbeeld voor duurzaam transport gelobbyd in 2019 met een groep jongeren tijdens de klimaatconferentie in Madrid (COP25).’
TUD-promovenda: ‘Ik hielp de communicatieadviseur van Timmermans.’
Politieke betrokkenheid is klaarblijkelijk een asset bij de toekenning. Tijdens haar stage droeg ze naar eigen zeggen ook inhoudelijk bij aan onderwerpen binnen de Green Deal.
Lieke Brackel:
‘In eerste instantie hielp ik de communicatieadviseur van Timmermans. Ik bereidde interviews, speeches en persconferenties voor, bijvoorbeeld over de Circulaire Economie-wetgeving over het terugdringen van grondstoffengebruik en milieuvervuiling. We volgden de onderhandelingen, bedachten welke vragen journalisten konden gaan stellen, schreven media-analyses en bereidden communicatiemateriaal voor. We waren daardoor voorbereid op vragen over de weerstand van een deel van de verpakkingsindustrie. Ik bracht ook Timmermans’ speeches onder de aandacht van journalisten. Mijn begeleider onderhield vooral de contacten en ik zorgde ervoor dat teksten zo snel mogelijk op de EU-presscorner te vinden waren.’
Na een tijdje mocht ze daarnaast meewerken aan verschillende beleidsdossiers en onderhandelingen over klimaatbeleid en circulaire economie. Eerder was ze al betrokken bij review voor het laatste IPCC rapport.
Brackel denkt dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om communicatie over Europees milieubeleid. Volgens haar komen veel mensen niet in actie terwijl in haar optiek de feiten over klimaatverandering en klimaatadaptatie zo helder zijn en steeds helderder worden.
‘TU Delta: Waar kunnen wetenschappers naast de inhoud van hun bericht nog meer op letten?
Ze kunnen effectiever invloed hebben door op het juiste moment te lobbyen: een simpele boodschap onder de aandacht van beleidsmedewerkers brengen, specifiek van Europarlementariërs, op het moment dat een wetsvoorstel over jouw onderwerp wordt onderhandeld, kan inzichten uit de wetenschap beter bij zo’n debat aan laten sluiten. Een voorbeeld is de lobby van de Duitse auto-industrie tegen nieuwe wetgeving over verbrandingsmotoren.’
Vooruit maar weer daar in Delft: Hora est!
***
Zie voor het hele interview hier.
Tja, je zult toch maar een links deugertje zijn:
https://www.telegraaf.nl/financieel/1167137835/einde-belastingvoordeel-batterijauto-elektrisch-rijden-te-duur-terug-naar-benzine
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-pvda-is-mijn-partij-niet-meer-ik-wil-horen-bij-een-groep-mensen-die-echt-voor-anderen-in-moeilijke-posities-opkomt~b5702017/
https://www.ad.nl/politiek/bn-ers-boos-miljarden-euro-s-niet-naar-afrika-maar-naar-asielopvang-in-nederland~ad6f961a/
https://www.ad.nl/politiek/ministers-twijfelen-of-kabinet-het-einde-van-het-jaar-haalt~a878198c/
https://www.ad.nl/politiek/rutte-wacht-zware-verwijten-in-debat-over-aardgaswinning-groningen~a47342ae/
Ik begin bijna medelijden te krijgen met D66’ers. NOT LOL.
Kennelijk hebben deze types het op zich genomen om via indoctrinatie de burgers naar het door hen gewenste gedrag om te buigen. Desnoods met hele en halve leugens en wetenschap op bestelling.
Niet gekweld door enige vorm van inhoudelijke kennis lukt dat het beste. Op die manier krijg je ook geen last van gewetensbezwaar. Alles onder de noemer: “Wat niet weet, wat niet deert.
Zo werkt dat bij TU-Delft;…. laat een aantal klimaat-activistische TU-Delft-promovendi stage lopen bij het klimaat-politbureau van de neomarxistische EU-Clima-commissar Frans Timmermans, om Timmermans daarna een ere-doctor-schap aan te bieden voor zijn verdienste voor de TU-Delft. Hoe heet zoiets? Belangenverstrengeling? Subjectieve of gepolitiseerde wetenschapsbeoefening? Scratch my back, I will scratch yours?
Verder: Ik ben aan het overdenken welke (is er?) de overeenkomst is bij de huidige leegloop van D66-kiezers, door de opstreden van minister Sigrid Kaag en destijds D66-fractievoorzitter Louise van der Laan, waarna D66 na 2006 opnieuw moest worden opgebouwd? https://nl.wikipedia.org/wiki/Lousewies_van_der_Laan
Dit is de top van onze wetenschap. De circulaire economie is de groei- en winstmaker voor onze economie. Zowel asmi als asml zitten dringend om personeel verlegen die de doorbraken bedenken voor hun circulaire productielijn. Chip wavers zijn tenslotte altijd cirkelvormig. Al zul je toch bij de overheid moeten zijn voor de echt goedbetaalde circulaire bullshit banen.
Bij ASML zoeken ze old school nobullshitbèta’s.
Ik garandeer dat Lieke absoluut niets weet over de fysica van de energie huishouding in de atmosfeer en alles wat ze denkt te weten over klimaat is wat haar zo is verteld.
Dat schijnt wetenschap te zijn in Delft.
Klopt, ze is geen bèta:
“vertelt Lieke Brackel, die aan de TU Delft promotieonderzoek doet naar de ethiek van klimaatadaptief waterbeheer. “
Die T stond ooit voor technisch. Ik kwam er deze week bij toeval achter dat de HTS waar ik ooit mijn opleiding genoot tegenwoordig ook is opgewaardeerd tot Rotterdam University of applied sciences. Ben benieuwd wat ze nog meer aan opwaardering gaan verzinnen. En dan te bedenken dat het ooit Middelbaar technisch onderwijs was getuige hun radioroepnaam PI1MTD tijdens de watersnood van 1953. Ik weet nog dat onze concierge in z’n nopjes was dat ik in den Haag examen bij de radiocontroledienst ging doen.
Wat een bende kakkerlakken.
Moet je daar ook nog trots op zijn zeker.
Klopt. Het trutje is amsterdams geschoold, heeft een batchelor in Kunst en phylosofie, en een BSc isn “future planet studies”….
tssss
Nederland is uiteraard weer het braafste jongetje in de klas.
Rijke landen breken belofte aan arme landen: veel minder in klimaatfonds
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5388652/rijke-landen-houden-hand-op-de-knip-terwijl-de-klimaatnood-hoger-wordt
Of “POLITIEKE TECHKUNDE”.
Dan schuift Den Haag best af.
Misschien een idee om eens in Delft aan te kaarten? Maak een nieuwe afdeling, of faculteit, zo heet dat geloof ik tegenwoordig. “TECHNISCHE POLITIEKKUNDE”.
Ja zo kun je heden overal wel wat van maken, beestje hoef maar een naam te hebben.
Nee, nee, nee, er is echt géén sprake van een elite!
“How dare you!”
https://fassadenkratzer.wordpress.com/2023/06/06/hinter-der-klima-agenda-der-grunen-stehen-die-profitinteressen-der-globalen-finanzindustrie/#more-12144
Tegenwoordig is een diploma van de TUD net zoveel waard als een stukje wc-papier van de Action, alleen druk je er iets minder snel doorheen denk ik. Maar dat is ook alles. Maar goed het deugen, wokerommen en andere idioterij die je verzint als je niks te doen hebt, i overal binnen gesijpeld.
Een van de vier ontvangers van de Erasmusprijs is dit jaar Joyeeta Gupta.
Misschien kent niet iedereen mevr. Gupta maar zij is onderdeel van “the Earth Commission”.
Kortom ze gaat over de hele wereld.
Ze schreef op 31 mei over de ondergang van de wereld door klimaatverandering en Nieuwsuur vond dat 11. minuten zendtijd waard.
Mevr Gupta werkt ook in UvA en “Delft IHE instituut for water education” , kortom ze heeft vast Timmermans gefeliciteerd met zijn dr. titel en zal Lieke Bracel ook naast Timmermans hebben zien lopen.
“Zij kijkt naar de impact van klimaatverandering op zuidelijke landen. Die zijn daar onevenredig hard door getroffen terwijl ze er relatief weinig aan hebben bijgedragen.”
” Gupta onderzoekt “hoe we de verdelingsvraagstukken die hieruit voortkomen door goed bestuur kunnen oplossen”, aldus de jury.”
Aldus de rechtvaardiging voor de 1,5 miljoen die ze mag besteden.
Als we 100 miljard per jaar uitdelen aan “onevenredig getroffenen” en velen willen dat dat veel meer moet worden (van Aalst KNMI, Timmermans, Lieke?) moet er toch ook iemand zijn die dat een “wetenschappelijk” zegen geeft.
ai, ai, ai.
De worden “Klimaat”, “Timmermans”, “Verdelingsvraagstuk”, en heel veel schuldgevoelens hebben de jury weer volledig in de war gebracht.
Correctie: Niet Erasmus maar Spinoza- en Stevin premies.
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/spinozapremie-naar-buitenlandse-milieuwetenschapper-en-schimmelbioloog-in-nederland-mag-je-groot-denken~b2c07ba6
Volkskrant over Gupta.
“In 2007 won ze, samen met de andere wetenschappers van het klimaatpanel IPCC, al de Nobelprijs voor de Vrede.”
Een Pachauri verzinsel.
Een bedrog actie welke vele wereldvreemde “klimaatwetenschappers” omarmden via een fake, door het IPCC gedrukte, oorkonde.
Een “peer” oorkonde.
Kennelijk weet de volkskrant niet dat de Nobelprijs commissie dat heel anders ziet.
Volgens de Volkskrant ben ik ook een winnaar van de Nobelprijs van de Vrede in 2012.
Toekomstige klimaatschade komt door toekomstige emissies, die stijgen in de zuidelijke landen de komende 40 jaar, in de noordelijke landen nemen ze af. Hoe denken de zuidelijke landen de emissiegroei te stoppen in de eigen achtertuin, die de oorzaak zijn van hun eigen problemen?
Laat me raden, de noordelijke landen moeten betalen.
De CO2 emissie van de EU neemt al meer dan 40 jaar af, per hoofd èn totaal. https://ourworldindata.org/co2-emissions
Dat zeg ik
China ligt toch ook op het NH? India ook.
China en India worden vanouds tot de ontwikkelingslanden gerekend, voor China geldt dat allang niet meer.
Ik word hier heel neerslachtig van.
Waar zijn werktuigbouwkunde, bouwkunde, elektrotechniek, weg- en waterbouwkunde, scheepsbouw, etc. gebleven?