Foto: Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Dat de NOS geen dag voorbij laat gaan om weersextremen qua hoge temperaturen breed uit te meten is geen verrassing meer. Het hoort bij onze publieke omroep. Zo ook vanochtend ging het op de NOS-radio weer over de hittegolf in Zuid Europa en een weerrecord in Rome van 41.8 graden. In meer dan 20 steden geldt waarschuwingscode rood, zo moet u bij herhaling weten. Italië -correspondente Heleen Daens werd er op afgestuurd om eens poolshoogte te nemen bij getroffenen van de hittegolf op een camping aan het Gardameer. En wat bleek: een hittegolf is genieten! Het doemdenken kreeg een ineens een positieve draai! Sommigen camping-gangers hadden wat in de schaduw gezeten en verkoeling gezocht in het zwembad. Gul lachend:

‘En dan is het wel te doen.’

‘Hartstikke leuk! Genieten!’

De onderneemster die airco-spullen verkocht was ook niet somber te krijgen met de toekomstige hete zomers die de NOS-verslaggeefster voorspiegelde. De airco-dame had de verwachting dat mensen nog wel ‘heel graag’ zouden blijven komen de komende jaren. En ook bij de directrice van de camping viel geen somber geluid vernemen. Ze had geen bezorgde telefoontjes ontvangen en ook geen afzeggingen ‘met dit mooie weer’. Iemand zou eventueel ook wel eens in Zweden willen zien, als daar het weer ook mooi was. Een optimistische camping-ganger:

Het is hartstikke leuk, we komen er wel doorheen.’

***

Bron hier (na -0:11.23)

***