John Clauser.

Door David Craig.**

De Nobelprijswinnaar in de natuurkunde, Dr. John Clauser, bezocht Zuid-Korea en hield een keynote speech tijdens de openingsceremonie van ‘Quantum Korea 2023′ op 26 juni. Tijdens zijn toespraak verklaarde hij:

“Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) verspreidt verkeerde informatie en ik geloof niet dat er sprake is van een klimaatcrisis.”

Hij sprak zijn overtuiging uit dat “sleutelprocessen ongeveer 200 keer overdreven en verkeerd begrepen worden”. Naar aanleiding van zijn opmerkingen zullen de klimaatwaarheidszoekers over de hele wereld misschien nieuwsgierig zijn naar waarom hij in Zuid-Korea sterke kritiek uitte op het IPCC van de VN.

Dr. John Clauser is een wereldberoemde autoriteit op het gebied van kwantummechanica, gespecialiseerd in het bestuderen van materie en licht op atomaire en subatomaire niveaus. Zijn baanbrekende experimentele werk over kwantumverstrengeling heeft de theoretische basis gelegd voor kwantumcryptografie, wat hem in 2022 de prestigieuze Nobelprijs voor natuurkunde opleverde, een erkenning op Nobel-niveau op het gebied van natuurkunde.

Het doel van zijn bezoek was om een lezing te geven over kwantumverstrengeling, jonge Koreaanse wetenschappers aan te moedigen en prijzen uit te reiken. De reden waarom hij het VN-IPCC bekritiseerde over de kwestie van klimaatverandering in Korea, ondanks dat zijn bezoek vooral op kwantummechanica gericht, kan worden toegeschreven aan twee factoren. Ten eerste werd op 20 maart 2023 het Zesde Beoordelingsrapport van de VN over klimaatverandering uitgebracht. Ten tweede het feit dat de IPCC-voorzitter die het rapport leidde Dr. Hoesung Lee was, een Koreaan.

Het zesde beoordelingsrapport was slechts het laatste in een lange reeks waarschuwingen dat als de uitstoot van broeikasgassen niet tegen 2025 is afgenomen, de mensheid zal worden geconfronteerd met een onomkeerbare klimaatcatastrofe zonder mogelijkheid tot herstel. Gezien de huidige realiteit van de wereld, waar de wereldbevolking elk jaar met bijna 80 miljoen mensen blijft toenemen en het energieverbruik per hoofd van de bevolking snel stijgt, wordt de eis van het rapport om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2025 te verminderen als onmogelijk beschouwd. Klimaatcatastrofisten zien toenemende CO2-uitstoot als voorbode van een klimaatarmageddon.

Het lijkt erop dat overdreven beweringen als deze ertoe hebben geleid dat Dr. Clauser de voorspellingen van de klimaatcrisis sterk heeft bekritiseerd, omdat ze geen wetenschappelijke basis hebben. Dr. Clauser heeft gewaarschuwd dat de politisering van de wetenschap door het IPCC kan leiden tot economische schade die kan oplopen tot biljoenen dollars. De reden voor deze politisering kan gelegen zijn in de leiding van het IPCC
toevertrouwd aan personen met weinig of geen expertise in klimaatwetenschap, waardoor het wetenschappelijke aspect zelf buitenspel wordt gezet.

De eerste IPCC-voorzitter was Bert Bolin, een Zweedse meteoroloog (1988-1997), die het eerste en tweede beoordelingsrapport leidde, die relatief redelijk en wetenschappelijk onderbouwd waren. De conclusies van het eerste beoordelingsrapport in 1990 stelden:

“Er wordt inderdaad opwarming van de aarde waargenomen, maar de mogelijkheid van menselijke invloed is onzeker.”

In het tweede beoordelingsrapport uit 1995 stond:

“De menselijke invloed kan als een van de oorzaken worden beschouwd”.

De tweede voorzitter was Robert Watson, een Britse chemicus (1997-2002), gevolgd door Rajendra Pachauri, een Indiase spoorwegingenieur (2002-2015), en de vierde voorzitter was Hoesung Lee, een Zuid-Koreaanse energie-econoom (2015-2023).

In juli 2023 werd Hoesung Lee opgevolgd door professor Jim Skea, die zei dat de opwarming van de aarde met 1,5°C boven het pre-industriële niveau, waartoe de Overeenkomst van Parijs van 2015 beloofde de wereldwijde temperatuurstijgingen te beperken, “geen existentiële bedreiging voor de mensheid” vormde. Maar in dezelfde maand waarschuwde Antonio Guterres, secretaris-generaal van de VN, ons dat:

“Het tijdperk van de opwarming van de aarde is geëindigd; het tijdperk van wereldwijd koken is aangebroken.”

Sinds de tweede IPCC-voorzitter leiden niet-experts de klimaatrapporten. Van het derde beoordelingsrapport (2000) tot het huidige zesde beoordelingsrapport is er solide bewijs van politisering voor specifieke doeleinden. Manipulaties omvatten het verwijderen van de middeleeuwse warme periode en de kleine ijstijd, waardoor de klimaatgeschiedenis van de afgelopen 1100 jaar wordt vertekend. Bovendien knoeiden ze onder meer met de afkoelingsperioden in de jaren zestig en zeventig en de pauze in de opwarming sinds 1998 in wat het “Climategate”-schandaal wordt genoemd. Bijzonder verrassend is het feit dat er een spoorwegingenieur en een energie-econoom in zaten verantwoordelijk voor toonaangevende rapporten die het toekomstige klimaat van de planeet voorspellen.

Gezien het feit dat veel politici hun beleid baseren op de IPCC-rapporten, zal deze onthulling mensen over de hele wereld waarschijnlijk verbazen.

Op 26 juli zei Dr. John Clauser in een interview met de U.S. Epoch Times:

“We zijn totaal overspoeld met pseudowetenschap.”

Hij wees erop dat het klimaat in de eerste plaats wordt bepaald door wat hij de ‘bewolkingsthermostaat’ noemt ,een zelfregulerend proces waarbij meer wolken de aarde beginnen te omhullen als de temperatuur te hoog is, en vice versa.

Wolken bedekken ongeveer 60 tot 70% van de aardse hemel en hun variaties dragen bij aan temperatuurveranderingen. Ondanks de toename van kooldioxide in de atmosfeer van de aarde, wordt het effect van het minuscule gas op de warmteoverdracht overspoeld door een grote natuurlijke wolkencyclus. Het heeft dus geen invloed op het klimaat. In andere gevallen uitte hij zijn overtuiging over klimaatverandering en bekritiseerde hij het IPCC als een van de ergste bronnen van gevaarlijke desinformatie en beweerde hij dat

“De klimaatwetenschap is uitgezaaid tot massale shock-journalistieke pseudowetenschap en het klimaatrisisverhaal is een gevaarlijke verbastering van de wetenschap die de wereldeconomie en het welzijn van miljarden mensen bedreigt.”

Dr. Clauser is al lang kritisch over de klimaatmodellen van de VN omdat hij als geen ander weet dat het voorspellen van het toekomstige klimaat met behulp van computermodellen zijn beperkingen kent. Zo houden de modellen die de VN gebruikt geen rekening met de zelfregulatie van wolken, die het klimaat op aarde sterk beïnvloeden, en kunnen ze de natuurkrachten zoals vulkanen die in de toekomst kunnen ontstaan niet voorspellen. Het gebruik van dergelijke klimaatmodellen om de wereld angst in te boezemen, is voor hem als wetenschapper onaanvaardbaar. Daarom had hij felle kritiek op de Nobelprijs voor natuurkunde die in 2021 aan onderzoek naar klimaatmodellen werd toegekend.

Ivar Giaever.

Naast Dr. Clauser hebben tal van andere wereldberoemde wetenschappers ook kritiek geuit op het klimaatalarmisme van de VN. Dr. Ivar Giaever, een Noorse Nobelprijswinnaar voor natuurkunde in 1973, is een hoofdauteur van de Wereldklimaatverklaring waarin staat:

“Er is geen klimaatcrisis”

via de World Climate Intelligence Group, gevestigd in Nederland. Deze verklaring, uitgebracht in 2021, is ondertekend door meer dan 1.600 wetenschappers en professionals wereldwijd.

De Nobelprijswinnaar in de natuurkunde van 1998, dr. Robert Laughlin, die professor is aan de Stanford University, is van mening dat het klimaat niet “buiten onze macht te beheersen” is en dat de mensheid niets kan en mag doen om te reageren op klimaatverandering.

Dit sentiment komt overeen met de bewering van een van de meest gerenommeerde klimaatwetenschappers ter wereld, MIT-professor Dr. Richard Lindzen, die zei:

“Geloven dat koolstofdioxide het klimaat beheerst, komt dicht in de buurt van geloven in magie.”

Met betrekking tot de VN-conferentie over klimaatverandering beweerde Dr. Lindzen ook dat,

“Welke beslissingen er ook worden genomen tijdens die vergadering, deze zullen geen impact hebben op het klimaat, maar wel een grote impact op de economie.”

Alle Koreanen, inclusief voormalig IPCC-voorzitter Dr. Hoesung Lee, zouden goed moeten opletten waarom Dr. John Clauser tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea scherpe kritiek uitte op de klimaatmanipulatie van de VN.

David Craig.

Bovendien moeten politieke leiders wereldwijd een serieuze keuze maken: gehoor geven aan de woorden van de Nobelprijswinnaar voor natuurkunde of de VN-klimaatrapporten over een naderende catastrofe volgen. Ze moeten vooral voorbereid zijn op de mogelijke economische ondergang die het gevolg kan zijn van hun verkeerde keuzes.

***

*  Dit artikel is in het Koreaans gepubliceerd in de Epoch Times Korea, 3 augustus 2023.
** Britse non-fictieschrijver, auteur van “Er is geen klimaatcrisis”, david.craig54@yahoo.co.uk.

***

Voor meer wetenschappelijk bewijs en aanvullende informatie over deze kwestie, kan worden verwezen naar het boek dat in het Engels beschikbaar is als “Er is geen klimaatcrisis” door David Craig (juni 2021).

***