Door Andrew Montford.

Officiële Net Zero-modellen onderschatten de kosten schromelijk.

Onlangs is gebleken dat bijna alle grote onderzoeken naar Net Zero ernstige modelleringsfouten bevatten en daardoor de kosten schromelijk hebben onderschat.

Een nieuw rapport van Net Zero Watch presenteert een nieuw model van het elektriciteitssysteem van 2050 dat deze fouten corrigeert. Het vervangt dus alle foutieve officiële onderzoeken.

Het nieuwe artikel onthult ook dat officiële onderzoeken de schijnbare kosten van Net Zero nog verder hebben onderdrukt door gebruik te maken van extreme speculaties over de kosten en efficiëntie van alle apparatuur die nodig is in het elektriciteitsnet van 2050.

Volgens Andrew Montford, de directeur van Net Zero Watch:

De Royal Society gaat er bijvoorbeeld van uit dat de kosten van bijna alles zullen halveren en dat de efficiëntie van bijna alles zal stijgen. Het is niet onmogelijk, maar het is onverstandig om aan te nemen dat dit zal gebeuren.

Als je de modelfouten corrigeert en bekende kosten en efficiëntie gebruikt in plaats van te speculeren over wat er in 2050 beschikbaar zou kunnen zijn, krijg je een heel ander beeld van de toekomst.

Het rapport waarschuwt dat met de huidige technologie de kosten van een Net Zero-netwerk bijna £8.000 per huishouden per jaar zouden bedragen. zegt Montford.

De kosten kunnen misschien wat omlaag gaan, maar beleidsmakers moet verteld worden wat het zou kosten als ze dat niet doen. De cijfers zijn onthutsend. Het onvermogen om de extreme aard van de onderliggende aannames uit te leggen is verwijtbaar.

Als gevolg van deze problemen roept Net Zero Watch de Royal Society op om haar recente rapport over elektriciteitsopslag in te trekken, omdat het misleidend is voor beleidsmakers.

***​

Voor het volledige rapport, klik hier.

***