Foto: Shutterstock

Van een onzer correspondenten.

RTL Nieuws en Buienradar gaan ons gedrag in huiskamer, keuken en washok van een advies voorzien.

Door het voorspelde weer te koppelen aan het energieverbruik, kan de weldenkende burger een planning maken wanneer bijvoorbeeld de was kan worden gedaan.

 

 

RTL: ‘RTL Nieuws en Buienradar beginnen vandaag met het energieweerbericht. Elke week vertellen we jou wanneer je het beste je huishoudelijke apparaten aan kunt zetten. Deze week is de zaterdag voor zonnepaneelhouders een topdag.’

De wiebel- voordelen zijn alleen voor mensen die geloven in de groene energietransitie: kernenergie trekt zich niets aan van het veranderlijke weer.

Voor een scherm met staafdiagrammen vertelt de RTL-4 weersvoorspeller ons hoe je het beste kunt handelen, kijkend naar de voorspelde de zon- en windintensiteit. De weerman, kijkend naar de grafieken:

‘Zaterdag is de perfecte dag om je wasjes te doen en je auto op te laden, noem maar op.’

Te denken valt in dit verband dan ook aan stofzuigen, grasmaaien, zagen en gaten boren. Ook voor het gebruik van tondeuses is dan de zaterdag een uitgelezen dag. Mogelijk dat ook apparatuur in de slaapkamer kan worden afgesteld op het energie-weerbericht met veel wind en/of zon.

Onduidelijk is nog of men ook met weercodes gaat werken en voor welke delen van het land deze van kracht zijn. Er kan, bij aangetoond succes, zelfs een nieuwe internationale kleurencodering van kracht worden. De wiebel-voordelen zijn alleen voor mensen die geloven in de groene energietransitie: kernenergie trekt zich niets aan van het veranderlijke weer. Elektrisch frituren of het mixen van een smoothie kan elke dag voor een constante prijs.

***

Bron hier.

***