shipoflies

CFACT, het Committee For A Constructive Tomorrow dat een “new environmentalism” bepleit, is nu echt actief geworden in Kopenhagen. De Rainbow Warrior, het vlaggenschip van Greenpeace, werd effectief  in een minder gunstig daglicht gesteld. Het is onwaarschijnlijk dat deze foto’s de Nederlandse kranten gaan halen. Zeker niet nu bekend is geworden dat ook De Telegraaf in het nieuwe jaar wekelijks 2 volle pagina’s gratis advertorials aan de groengelovige zaak (maak-Al-Gore-nog-rijker) gaat wijden (zie Geenstijl).

propagandawarrior

Maar goed: dan zie je de foto’s toch online op Climategate.nl. Kranten zijn toch niet duurzaam (wederom Geenstijl). Het hele verhaal van de CFACT-actie lees je hier. Deze quote van Christina Wilson, net afgestudeerd van de University of Minnesota-Duluth hakt er lekker in: “Greenpeace is one of the most unethical and irresponsible corporations on Earth. It’s time to expose it for what it is, and help promote real environmental justice. So I was really excited to participate in this human rights effort.”

Hieronder nog de video van de actie en nog twee andere vermakelijke CFACT video’s uit Kopenhagen.