CO2-gericht klimaatbeleid richt meer schade aan dan klimaatverandering

Mijn sceptische geaardheid kwam definitief naar boven in Eindhoven. Dat gebeurde toen directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Willem Lageweg de volgende, voor klimatocraten tekenende woorden sprak op het Sustainability-Congres 2009 in Eindhoven:

‘Met de Planet en Profit komt het wel goed, maar met de People?’

Na gezever over ‘duurzaamheid’ met op de achtergrond pathetische plaatjes van smeltende ijsberen ging ik – zoals gebruikelijk bij dit soort congressen – met een tas vol plastic rotzooi en glossy reclamemateriaal naar huis. Sindsdien heeft het geen zin meer om het te ontkennen, omdat de verdenking dan alleen maar groeit: ‘ja, ik ben scepticus’.

Wanneer was jouw moment van definitieve coming out?
Vertel het ons. Een paar herkenbare symptomen van groeiende scepcis zijn: de constatering dat CO2-gedreven klimaatbeleid meer schade aanricht dan zelfs de extremere IPCC-klimaatscenario’s kunnen veroorzaken. Adaptatie is de enige zinvolle benadering. De constatering dat ons land er zo niet mooier op wordt. Zie bij Urk en Lemsterland in Natura 2000. De constatering dat vele vruchten van de klimatocratie er bij een gezonde democratie nooit waren gekomen, enzovoort.

Je hoeft je dus niet langer te schamen
Het T-shirt ‘CO2 is Good For You’ is bij ons te bestellen. Mocht u bij een ontmoeting met milieufanaten geen moraliserende beschuldigingen krijgen, dan bieden wij de ‘geen reactie-geldterug-garantie’ . Wie de slagzin niet snapt: bel eens een tuinder op in het Westland: die kan het u haarfijn uitleggen.