Binnenkort maken honderden windmolens dit landschap in Wales nóg mooier

Vele milieulievende medemensen houden zich oorverdovend stil bij de bouw van windfarms in natuurgebied, ze roepen dan zelfs dat ze de verbouwing van ons landschap tot klimaat-Golgotha mooi vinden. Ook de bureaucraten van Agentschap.nl en Pieter Joop van het Ministerie van voormalig LNV durven dergelijke argumentatie in hun mond te nemen, om andermaal hun maatschappelijke overbodigheid kracht bij te zetten.

Maar lees dan die voortreffelijke blog in The Guardian van Simon Jenkins ‘Bravo for Nymbyism, what else will keep us from pylons and turbines’, over het misdadige plan om het prachtige hoogland van Wales voor eeuwig toe te takelen met War of the Worlds molens, om een paar subsidiemiljonairs nóg rijker te maken.

Such friends of the power industry as Jonathon Porritt and George Monbiot claim to find turbines and pylons beauteous objects that enhance the natural environment. I am glad they are not in charge of Snowdon, the Wye Valley or Hampstead Heath. But I doubt if either would think Constable’s Haywain would benefit from a few pylons in the background, which is reportedly what Huhne has in mind for Dedham Vale. His latest gimmick is a competition to build a more fetching pylon, which is like getting the Royal College of Art to redesign Golgotha..

Hear hear

En lees ook de blog van James Delingpole, die ook aan dit misdadige plan aandacht besteedde.

Ze kunnen gewoon mooier schrijven, die Angelsaksen

Boek snel een tripje Britannica voor de klimatocraten het verwoesten
Als Anglofiel bezoek ik jaarlijks het Britse, vanwege het prachtige landschap. Nu boek ik nog snel even een vlucht naar Wales om dit prachtige landschap te zien, voor die donkergroene subsidiecriminelen en klimaatwaanzinnigen er de bijl in zetten. Ook het prachtige Schotland gaat voor de bijl, voor de subsidiemiljonairs. Hoe ziek in je hoofd kun je zijn? Lees ook Matt Ridley’s ontnuchterende feitenrelaas over ‘Renewables’ in de Wall Street Journal.

Waarom kunnen we hier niet per direct mee kappen?