IPCC zingt: 'Gree-e-e-een, green green green'(Peace)

Opnieuw is het de alerte blogosfeer, in de vorm van de onverslaanbare Steve McIntyre die moet vaststellen dat het IPCC, ondanks alle loze beloften en de aanbevelingen van IAC onder leiding van fysicus Dijkgraaf tegen belangenverstrengeling, gewoon doorgaat met het ventileren van beweringen van actiegroepen en klimaatindustrie als ‘bewijs’. Het gaat om deze IPCC-pressrelease

Waarbij ook het Nederlandse Ecofys als profiteur van IPCC-adviezen (die geen adviezen mogen heten maar dat in de praktijk wel zijn) een rol speelt.

‘Voor 2050 draait de wereldeconomie voor 80 procent op subsidie’
Ditmaal blogt Steve McIntyre over de beweringen van het IPCC op 9 mei in Abu Dhabi (toen het rapport nog niet was vrijgegeven), alsof zou al voor 2050 de wereldeconomie voor 80 procent kunnen draaien op zwaar gesubsidieerde energie (wind, zon, paardenmest), als politici maar beter naar klimaatlobbyisten luisteren. Het IPCC stelde:

Close to 80 percent of the world‘s energy supply could be met by renewables by mid-century if backed by the right enabling public policies a new report shows.

The findings, from over 120 researchers (het argument by authority, het zijn er veel dus is het heel veel waarRZ) working with the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), also indicate that enz….

Het gaat daarbij om de Special Report on Renewable Energy Sources and Climate Change Mitigation (SSREN), dat zelfs 20 procent van de energievoorziening uit wind ziet komen. Onze Theo Wolters heeft al over de haalbaarheid van die claims geblogd

McIntyre: ‘IPCC bedrijft Greenpeace-karaoke’
De claim is rechtstreeks van Greenpeace-employees afkomstig die ook Lead Author zijn bij IPCC, en ‘onderzoek’ van het in ons land invloedrijke bedrijf Ecofys.

The basis for this claim is a Greenpeace scenario. The Lead Author of the IPCC assessment of the Greenpeace scenario was the same Greenpeace employee who had prepared the Greenpeace scenarios, the introduction to which was written by IPCC chair Pachauri.

The public and policy-makers are starving for independent and authoritative analysis of precisely how much weight can be placed on renewables in the energy future. It expects more from IPCC WG3 than a karaoke version of Greenpeace scenario.

Waarbij de koning van belangenverstrengeling, IPCC-voorzitter en TERI-directeur Rajendra Pachauri als aangever optreedt. Wij blogden al over de invloed van Greenpeace-employee (dr= eredoctoraat) Bill Hare op Werkgroep 3 en Niklas Hohne van Ecofys, die de invloedrijke box 13.7 samenstelde van Werkgroep 3.

Aan de vele opdrachten uit het VROM-tijdperk af te leiden, is Ecofys zeer hecht met het Ministerie van ELI verstrengeld. Het verstuurt bijvoorbeeld de emissiehandelnieuwsbrieven aan bedrijven die verplicht zijn aan CO2-handel deel te nemen, waarvoor het voormalige VROM de credits verdeelt, en is actief in vrijwel alles dat het K-woord bevat.

(Er schijnt zelfs een Stichting Spaar het Klimaat te bestaan, die ongetwijfeld ook subsidie krijgt, dat ze dan weer aan Ecofys geven).