Terwijl mijn zelfgegraven vijver tot de nok toe vol is geregend, en ik deze week nog water sproeide met de droogteberichten van het KNMI in juni in het achterhoofd, kom ik er achter dat water niet de bedoeling was. Bij deze een oproep aan reageerders om eens het web af te grazen naar klimaatretorische uitspraken in droogtetoon van officiele zijde met foutieve voorspellingen. Ik heb ook meer te doen dan bloggen, maar het is te verslavend. Daarom nu een linkarm blog, want dan moet ik weer zoeken.

Droge humor
We kregen immers berichten als ‘de neerslag in juli zal de droogte niet kunnen compenseren’, en was er niet een ‘droogtemanager’aangesteld met het Management Team Watertekorten? Het begint een beetje te lijken op de opgewarmde flaters van de Met Office, die de Global Warming-angst in media wilden aanzwengelen en zo keer op keer sneeuwloze winters voorspelden.

‘Extreem weer’/State of Fear
Nu zwaait men weer met code geel, omdat het waait en regent en dat nog wekenlang.

Ik kan mij verder nog de voorspelde ‘recordzomer’van twee jaar geleden herinneren – het was waterland troef -die het KNMI aankondigde in het heetst van de Global Warming-prop. Opnieuw krijg ik nu de indruk dat men via PR-acties de suggestie wil wekken dat het weer zo abnormaal is dat dit wel moet duiden op De Klimaatverandering waarvan er maar één is, en CO2 is Zijn Oorzaak

Ik bedoel, ik kan mij menig druilerige zomerdag met storm herinneren uit mijn jeugdvakanties op Terschelling. Dat was een kwart eeuw geleden. Toen waren er alleen nog geen PR-jongens/paniekzaaiers die met kleurcodes de state of fear verkondigden. Het was gewoon storm en je kon zelf uitmaken welke risico’s je nam. Wel klote nu, mijn lupine is omgewaaid. Of is men in het algemeen hysterischer geworden, dat iedere gebeurtenis direct uitzonderlijk heet?

En jaaajaaaa, voor de dummies en nieuwkomers. Weer is geen klimaatzzzzzzzzzz
Mijn punt is de vraag of ze dat bij de PR-afdeling van het KNMI ook nog weten.. Er is geen enkele reden om metingen en werk van KNMI-personeel te wantrouwen, in tegendeel. Dus hoop ik dat mijn vermoeden onjuist is. Iedere meteoroloog is van nature gefascineerd door alle weer dat afwijkt van ‘normaal’. Dat is , nou ja normaal.

Maar je krijgt wel eens de indruk dat een klein clubje klimaatretorici (Bregman, Klein Tank Van Dorland Bessembinder enz) dat de buitenwacht verzorgt teveel een stempel wil zetten en ieder weerevenement aangrijpt voor andere agenda’s. Misschien zouden zij bij een milieuclub beter op hun plaats zijn.

In plaats van bij een fatsoenlijk wetenschappelijk instituut als het KNMI dat Nederland van weer en klimaatinformatie voorziet. In een volgend blog laat ik namelijk zien wat voor schade aan studentenzielen hun structureel feitelijk onjuiste Climategate-voorlichting aanricht.