Jon Stewart doet Buckler met groene energiefabeltjes

Bij deze een oproep aan alle vaderlandse caberetiers van Hans Teeuwen tot Paul de Leeuw om alle groene fantasieën een Buckler aan te doen. En volg ondertussen Radio Oranje: Newt lijkt South Carolina te gaan winnen!

Door | 2012-01-21T14:39:46+00:00 21 januari 2012|10 Reacties

10 Reacties

 1. JanWaalwijk 21 januari 2012 om 17:51- Antwoorden

  Elk land krijgt de humoristen die het verdient, wij zullen het dus nog tot in lengte van jaren moeten doen met "Wilders is nazi" waarna het publiek de handen stuk klapt om de duizendste keer dat de Vaandeldragers der Vaderlandse humor zoveel moreel engagement vertonen.

  Daarom heeft behalve Teeuwen cabaret mij al 20 jaar niet kunnen boeien laat staan dat ik om geriatrische clowns als Freek de Jonge kan lachen.

  Maar zegt Obama nu werkelijk dat over een afzienbare tijd de olie op is? Shame on him hij weet echt wel beter maar hij probeert het Prius electoraat te mobiliseren (no Mobil pun intended).

 2. Klaas Fokkema 21 januari 2012 om 19:43- Antwoorden

  Hoe Hussein de pijp uit gaat: http://www.bluegrasspundit.com/2012/01/videogold-….

 3. Hugo Matthijssen 22 januari 2012 om 09:30- Antwoorden

  Er is wel een groot verschil.

  Op dit moment worden windmolens geplaatst en biobrandstof ( voedsel) op grote schaal gebruikt als energiedrager.

  vervolgens gaan de groenen achterover leunen en roepen dat zij de wereld redden van de ondergang.

  De wereld wel maar dan moeten ze wel snel gaan zoeken naar een voedsel onafhankelijk mens.

 4. TINSTAAFL 22 januari 2012 om 18:02- Antwoorden

  Jon Stewart for President.

  Meer humor: Save The Planet

 5. Arnout 22 januari 2012 om 21:12- Antwoorden

  @Klaas Fokkema

  Erg verhelderende video, dank!

  @TINSTAAFL

  Haha.. geweldig!

  Ik moest bij de titel meteen aan deze gouwe ouwe denken: Saving The Planet

 6. Neven 23 januari 2012 om 15:16- Antwoorden

  Moeilijk filmpje, hè, Hajo? Volgens mij gaat het over liegende politici (die in de zak van de verschillende economische sectoren zitten) en niet om groene energiefabeltjes.

  Maar leuk om het filmpje weer eens te zien.

 7. JanWaalwijk 23 januari 2012 om 16:29- Antwoorden

  @Neven-bord-voor-kop: nee mijn beste, het gaat erover dat de president al zijn 8 voorgangers nablaat dat hij minder afhankelijk wil zijn van fossiele brandstoffen (en daarbij inderdaad, heb je ondanks je selectief gestoorde opmerkingsvermogen toch goed gehoord, de president/politicus liegt dat de aardolie binnen afzienbare tijd op is) en dat heel Amerika zijn "briljante workforce" moet inzetten om technieken te bedenken waarbij men voor de energievoorziening minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen. En daar zijn behalve kernenergie geen duurzame technieken voor te bedenken, dus Obama lult uit zijn nek.

 8. Ivo 23 januari 2012 om 20:09- Antwoorden

  De meeste mensen zullen het met de presidenten eens zijn. Het verdient voorkeur om minder afhankelijk te zijn van het buitenland, vooral als dat buitenland niet helemaal stabiel oogt. De argumenten daarvoor veranderen in de loop van de tijd nauwelijks. Het enige dat een president kan doen is een stip op de horizon zetten en hopen dat technici het voor elkaar krijgen. Die stip is nodig om het niet te vrijblijvend te maken. En als het niet heeft gewerkt, hopen dat een nieuwe stip wel motiveert.

  Wij doen dat door een niet behaald doel verder te zetten en te vergroten. 10% in 2010 niet gelukt? Dan 20% in 2020 of 30% in 2030.

  Als het probleem door de mensen niet zo erg ervaren wordt, zullen alle overheidsmaatregelen op weerstand stuiten. (Kwartje van Kok), maar ook prijsverhoging van brandstof in Amerika kan eindigen in een lynchpartij. De oplossing is angst introduceren die groot genoeg is om pijn te lijden. Angst dat de wereld vergaat, of dat we straks geen benzine hebben, of dat de rekening te hoog wordt.

  Iets minder cynisch dan de schrijvers hiervoor, maar ja, ik heb ook ruim 15 jaar politiek achter de rug en zie en ervaar de worsteling. Soms zie je werkelijk het probleem voordat het zich aandient, soms niet. En als je denkt het te zien en de ander niet, moet je dan stilzitten of doorduwen? Wie het weet mag het zeggen / gekozen worden.

 9. Fred 25 januari 2012 om 17:03- Antwoorden

  @Neven en Waalwijk: Stewart neemt beide kanten in de maling. Komisch hoe u beiden en ook Hajo dit geweldige stukje satire eenzijdig interpreteren.

  Overigens wilden al die presidenten – misschien op W. Bush en Obama na – niet zozeer onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, maar vooral van import van die brandstoffen.

 10. Yme 25 januari 2012 om 18:09- Antwoorden

  Leuk filmpje, maar het gaat vooral over de noodzaak om niet afhankelijk te zijn van olie-import en optimisme van de verschillende presidenten. Die afhankelijkheid van olie is ook afgenomen, i.i.g. in de afgelopen tien jaar. Dat komt o.a. doordat de vraag (naar olie) is afgenomen (economie), maar bijvoorbeeld ook vanwege de snelle opkomst van het gebruik van aardgas. Het doorprikken van 'groene fabeltjes' is niet wat Stewart hier probeert te bereiken, jammer dat je dat zo sterk suggereert.

Geef een reactie