Een geweldig leuk initiatief van ABC TV in Australië: I can change your mind on climate change. Zie het eens voor je: de VARA of de KRO laten Liesbeth van Tongeren en Marcel Crok de hele wereld rondreizen om afwisselend alarmistische en sceptische experts te interviewen en verder heel veel samen te babbelen om te zien of de een da ander of de ander de een kan overtuigen dat ofwel:

  • Global warming / climate change geen bedreiging is voor mens & natuur, d.w.z. niet via het mechanisme van het “enhanced greenhouse effect” door onze uitstoot van CO2 (natuurlijke klimaatverandering en extreem weer zijn natuurlijk wél grote bedreigingen)
  • We will all go to hell behalve als we allemaal bereid zijn te gaan leven zoals in Orwell’s 1984 (door de alarmisten steevast als een harmonieuze ecologische heilstaat verkocht natuurlijk).

In de Australische versie zijn het de scepticus Nick Minchin en de alarmist Anne Rose die samen op pad gaan. Zie hierrrr twee video’s waarin zij aan het publiek worden voorgesteld. En ga naar de homepage van het unieke project om de trailer te zien.

Hieronder een leuk typerend fragment als Minchin Rose meeneemt naar Washington om Marc Morano te spreken….

httpv://www.youtube.com/watch?v=yGYW7IEIirk

Bij deze een oproep aan eenieder die vindt dat ik met de titel van dit bericht de spijker op de kop sla om te mailen naar hajo@ om aan te geven welke bijdrage financieel of anderszins je wilt leveren aan een Nederlandse versie van deze film! Zeker ook mensen uit Hilversum verzoek ik te reageren. Ondertussen zal ik zien of ik zelf contacten kan leggen.