De Ingenieur – tijdschrift van ingenieursvereniging KIVI- meldt dat Duitsland door de energiewende- de versnelde uitfasering van 8 kerncentrales- op de rand van een blackout manouvreerde.

Ook werd Duitsland van netto-exporteur van energie na de energiewende importeur (van oa Franse kernstroom) Een inspirerend voorbeeld voor CDA-politici op campagne, zo meldt Elsevier over Henk Bleker.

Bleker zei een hekel te hebben aan het woord ‘duurzaamheid’, maar wil wel toewerken naar duurzame energieopwekking. ‘Als een land als Duitsland kan afstappen van kerncentrales, kunnen wij het ook.’

Bleker moet niet met kleine hoofd denken
Zal het jonge blaadje hier een rol spelen? Het gebeurde ook bij Sicco van Mansholt, zoals beschreven door Frank Westerman in ‘De Graanrepubliek’. Jarenlang was Van Mansholt uitvoerder van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid met opvoeren van de productie.

Toen kwam hij onder invloed van de 40 jaar jongere Petra Kelly- zijn ultralinkse maitresse- in aanraking met de CLub van Rome; Limits to Growth. En al n*****nd voor een betere toekomst werd hij zo groener dan de groenste, hij kwam terug op al zijn eerdere beleid.

Journalistiek is het oudste beroep van de wereld.
Kelly kwam in de jaren ’80 treurig aan haar einde in een Duits kraakpand. Van Bleker’s – ik zet 100 euro in dat ze links is- NRC-journaliste zal na afloop wel een boek verschijnen: mijn jaren met Bleker, waarbij jezelf omhoogp***en bij bespreking in media dan een zelfredzaam feministisch tintje zal krijgen.

Ach, zo gaan die dingen in Postmodernistan. Steeds meer politici kandidereen zich in de categorie ‘neem ze tegen zichzelf in bescherming’/ ‘vergeef hen heer, want zij weten niet wat zij doen’.

Oh ja: lees het bericht in de Ingenieur

Netbeheerder TenneT moest vorig jaar 1024 maal ingrijpen om onbalans in het net te voorkomen. Dat is bijna vier keer zo vaak als in 2010.

Inspirerend voorbeeld, dat zuurzame Duitsland.