Greenpeace voor de bumper? Vandaag kan het

Het behaagt handel in angst BV Greenpeace weer- gesteund door belastingvrije Postcodeloterijmiljoenen- iets ongefundeerds te schreeuwen over een bedreigde ijsbeer door arctische oliewinning ter meerdere glorie van de eigen fondsenwerving van een kwart miljard euro per jaar. En dus bezetten ze vandaag tientallen tankstations van Shell, zo bericht Elsevier.

Dat betekent voor tientallen ondernemers vandaag een schadepost van vele duizenden euro’s per tankstation. Of Greenpeace dat aub ze even komt vergoeden? Nee, wat zegt de zelfrechtvaardigende gutmensch Rolf Schipper?

Greenpeace begrijpt niet dat Shell de actie gevaarlijk vindt. ‘We binden de vulpistolen van de pompen met fietssloten aan elkaar. Ik begrijp niet hoe dat gevaarlijk kan zijn,’ zegt woordvoerder Rolf Schipper.

De actie ‘activist als bumpersticker’
Binnen de visserijwereld kan men het bloed van deze mensen wel drinken. Het leger mensen dat zich aan ecoterroristen ergert, groeit met de dag. Wie vandaag graag eens zo’n groene gutmensch voor de bumper wil krijgen kan terecht bij Shell-tankstations van Den Haag tot Best. Stuur ons even een foto van het resultaat of maak een filmpje.

Groen Links is al verschrompeld tot 3 zetels. Nu de rest nog.
Zolang zulke clubs een ANBI-status houden blijven zij het algemeen belang van de overgrote meerderheid frustreren. En ook nog menen dat zij met hun fascistsiche zuiverheidsideologie ( ‘schone aarde’) een algemeen belang vertolken in plaats van ons terug in de Middeleeuwen te werpen.

Als je al ergens voor wilt demonstreren, dan voor minder energiebelasting en lagere benzineprijzen. Daar heb je tenminste wat aan. Wat heeft wie dan ook aan één of andere toendra met van die plaagberen ergens boven de 60ste breedtegraad in een gebied met mondiaal veruit de laagste biodiversiteit. Of moet er meer teerzandwinning komen, dat leek me ecologisch veel schadelijker.

Wie dat voor mij kan beargumenteren zonder een beroep op moraal: wees mijn gast..

Door | 2012-09-14T15:42:27+00:00 14 september 2012|47 Reacties

47 Reacties

 1. Rypke 14 september 2012 om 16:57- Antwoorden

  Vergeet vooral ook niet het filmpje van Simon op Elsevier te zien

  Een nieuwe 'rainbow warrior met zeilen', maar ook een dieselmotor en geen windmolens ipv die dieselmotor 'omdat windenergie te weinig oplevert'

 2. Turris 14 september 2012 om 18:05- Antwoorden

  Dogmatische propaganda "vergissingen" van GreenPeace?

  * Biofuels vanuit palmolie, die echter enorme oerwoudkap versterkten ("sorry foutje")

  * Jatropa bio-agricultuur die de boeren in Afrika in uitzichtloze armoede dreven ("sorry foutje")

  * Ban op schone afzinken van olieplatform Brent Spar in de Oceaan, waardoor in plaats daarvan multiple milieuvervuiling bij de sloop op land. ("sorry foutje")

  * Windenergie, die CO2 uitstoot en klimaat opwarmt en waarvan de subsidie de KwH prijs van fossiel aardgas opdrijft, nadelig voor de minima en kleine ondernemers ("sorry foutje")

  * Rotsblokken in de Noordzee dumpen waardoor vissers in levensgevaar kunnen komen. ("sorry foutje")

  * Zonne-energie-panelen, met giga milieuvervuiling in China ("sorry foutje")

  * Kernenergie-ban waardoor 23 nieuwe kolencentrales in Duitsland, waar ook bruinkool in gaat worden gebrand

  * Schaliegas-ban, de toekomst voor 100 jaar goede brandstoffen

  * De ijsbeeren-propaganda-leugen, de ijsbeer populatie op de NoordPool is van 3000 tot 19.000 exemplaren gegroeid in de laatste 40 jaar. ("sorry foutje")

  * Opslaan van CO2 in de bodem terwijl gelijktijdig in de Eifel net zoveel CO2 uit vulkanische aardspleten komt opstijgen. ("sorry foutje")

  Je bent echt naïef als je voor GreenPeace gedogen bent.

  Confronteer Diederik Samen (met zijn nieuwe stropdas) voor zijn GreenPeace verleden.

  Arresteer GreenPeace! Sleep ze voor de rechter wegens subversieve ondemocratische propaganda en illegale / onwetteljke acties, als criminele organisatie. Laat ze voor de schade opdraaien.

 3. boels069 14 september 2012 om 20:03- Antwoorden

  Veel effectiever: haal de identiteit van die gasten door de ambtelijke molens.

  Intrekken die uitkeringen en verblijfstatussen, innen die achterstallige belastingen en boetes.

  Met terugwerkende kracht, speciaal voor Diederik.

 4. Niek Rodenburg 14 september 2012 om 22:32- Antwoorden

  Verslag uit Apeldoorn:

  http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/11703879/

  DWK, wass machen Sie jetzt? 🙂

 5. Scarface 14 september 2012 om 23:02- Antwoorden

  Als een kind dit bij een tankstation zou doen, kreeg het meteen de politie aan de deur en vervolgens een dikke rekening gepresenteerd voor de geleden schade. Reken maar.

  Als een stel volwassenen dit doet krijgen ze niet eens de politie aan de deur? En de organiserende club krijgt geen rekening?

  Tssssss…….

 6. Karel 14 september 2012 om 23:36- Antwoorden

  Hadden we eerst last van de Rode Khmer, nu blijkt ie opeens groen!

 7. Turris 14 september 2012 om 23:56- Antwoorden

  Herman Wijfels voor de bumber? Zijn nieuwe Groene Boekje is uit: "Formeren is vooruitzien "! In het boek dat hij vandaag presenteerde, stelt hij duurzame hervorming voor aan de hand van 21 stellingen.

  http://www.duurzaamgebouwd.nl/society/20120911-21

  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/418658-wijffels-ple

  Wellicht een idee zijn "duurzame" utopiën een onder de kritische loep te houden?

 8. Amadeus Gould 15 september 2012 om 00:29- Antwoorden

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/arti

  Het is de tweede keer in korte tijd dat Greenpeace Shell lastig valt. Eerst het hoofdkwartier bezetten..nu dit weer…een stalker krijgt al gauw een straatverbod opgelegd….Lijkt me wel wat, maar ik verwacht niet dat de rechter daar in meegaat. Maar het is wel een goede move…een rechter kan zoiets niet blijven goedvinden….pikt de burger op een gegeven moment ook niet.

  Het lijkt me dat ze die stickers, T-shirtjes al lang eerder hebben gemaakt. Opvallend is de adhoc motivatie die GP er aan toegevoegd. …zoals van die ijsberg.

  En dan dat gedweep met die ver over zijn hoogtepunt heen zijnde liedjeszanger uit Liverpool, die de actie ondersteunt. Want dat is heeel belangrijk.

  Stikkers…lijkt me dat daar wel aardolie aan de basis heeft gestaan….en die ijsbeer…een echt vachtje ….of nepper gemaakt m.b.v. aardolie (wat dan ook beide zijn in groene ogen natuurlijke hartstikke fout 🙂 ) …En van welk vervoermiddel werd er gebruikgemaakt….en waar heeft men dan – mocht het een auto zijn – dan getankt.

  Graag opheldering daarover van Greenpeace. Ik bedoel als je zegt dat we duurzaam alternatief moeten….vind ik dat je daar toch ook verantwoording over moet afleggen. Toch?

 9. boels069 15 september 2012 om 02:31- Antwoorden

  Waarom hangt er een prijskaartje aan het drukwerk van Wijffels ("Formeren is vooruitzien")?

  Het lijkt mij groener om het gratis als PDF te verspreiden.

 10. Hajo 15 september 2012 om 09:30- Antwoorden

  Rob Hoogland schrijft vandaag in Telegraaf (print):

  TOEVALLIG

  Hè, wat toevallig nou: Shell vermoordt sinds zondag lieve zielige ijsbeertjes en zeehondjes door naar olie op de Noordpool te boren, maar Greenpeace wachtte helemaal tot vrijdag met de acties waarmee daartegen werd geprotesteerd. Of is dat niet toevallig? Nee, natúúrlijk is dat niet toevallig.

  Graag herinner ik de lezer eraan dat afgelopen woensdag de Kamerverkiezingen werden gehouden. Daar deed ook een partij genaamd PvdA aan mee, onder leiding van een politicus genaamd Diederik Samsom. En verdomd als het niet waar is: dat is dezelfde Diederik Samsom die jarenlang als campagneleider en activist bij Greenpeace werkzaam was en toen naar eigen zeggen tienmaal werd gearresteerd (het zal je leider maar wezen: hij heeft alleen geen strafblad omdat hij zijn boetes altijd zo snel mogelijk betaalde).

  Het laat zich derhalve raden waarom Greenpeace tot na de verkiezingen wachtte met de acties waarbij gisteren 67 tankstations van Shell onbruikbaar werden gemaakt door de vulpistolen met fietssloten aan de pompen te vergrendelen. Ze zijn daar wel gek, maar niet dom. Ze beseften goed dat ze hun oude strijdmakker Samsom alsnog in electorale problemen zouden brengen wanneer ze deze acties op dinsdag lieten plaatsvinden, hetgeen in organisatorisch opzicht gemakkelijk had gekund.

  Let wel: dit is de vriendelijke versie van het verhaal.

  Ik schud óók zo een onvriendelijkere versie uit de mouw, waarin Diederik Samsom en de huidige Greenpeace-campagneleider Rolf Schipper over deze kwestie voortdurend contact met elkaar onderhielden.

  „Ik sméék je, Rolf: niet dinsdag. Dat gaat me zetels kosten.”

  „Geen probleem, Dido, we maken er gewoon vrijdag van, want voor ons is het ook beter als jij meer macht krijgt. Maar je weet ’t, hè: voor wat, hoort wat.” Zoiets. Dat commentaar alleen al van Samsom.

  Geconfronteerd met de terreuractiviteiten van de club die hij nog steeds een warm hart toedraagt, zei hij gisteren met uitgestreken smoel tegen onze verslaggever: „Ik neem aan dat het geweldloos is. En als het tegen de wet is, dan moet het beëindigd worden.” En als het tegen de wet is… Een stel fanatici maakt her en der als dieven in de nacht bijna zeventig pompstations onklaar. De uitbaters ervan lopen daardoor grote financiële schade op, vele honderden automobilisten worden in problemen gebracht.

  En wat zegt Diederik Samsom, de man die zo dolgraag premier van alle Nederlanders wil worden?

  Dat de acties beëindigd dienen te worden, onder het voorbehoud dat ze in strijd met de wet moeten zijn. En dat terwijl hij heel goed weet dat ze in strijd met de wet zijn. De keren dat hij zelf bij dit soort affaires werd opgepakt, wist hij nota bene niet hoe snel hij zijn boetes moest betalen.

  Let op: net als destijds in het geval van Wijnand Duyvendak, zal de waarheid over de activist Diederik Samsom eens grotendeels boven tafel komen.

  Sterker nog: daar ga ik nu vier hele weken lang op een Zeer Geheime Missie aan werken. Tot volgende maand.

  Zie ook: http://www.telegraaf.nl/binnenland/video_binnenla

 11. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 10:14- Antwoorden

  De wijze waarop Samsom meende te moeten reageren op de bezetting van tankstations is de typische werkwijze van het ondergronds terroristisch verzet.

  Bovengronds net doen alsof je het er mee oneens bent, maar achter de schermen en buiten het gezicht van de camera worden de terroristische aanslagen voorbereid.

  Ik zou die Samsom zo als staatsgevaarlijk willen brandmerken.

  We gaan nog veel ellende met deze beroepsactivist met stropdas meemaken.

 12. Turris 15 september 2012 om 10:17- Antwoorden

  Er zal dan met grote waarschijnlijk binnenkort een nieuw boek verschijnen met "Dirt" over Samsom ten tijde van zijn subversieve en ondemocratische GreenPeace acties.

 13. JanWaalwijk 15 september 2012 om 11:49- Antwoorden

  Samson is de Nederlandse Gerry Adams, in een pak aanzitten bij de politieke elite, maar stiekem toch nog steeds de leider van de IRA(Greenpeace) waarbij de IRA in de jaren '20 als legitieme vrijheidsbeweging begon en pas later terroristisch werd, net als Greenpeace alleen vallen daar geen doden.

 14. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 13:27- Antwoorden

  Deze acties van Greenpeace hebben in ieder geval weer de nodige opzeggingen veroorzaakt.

  Twee ex-collega's mailden me vanmorgen dat ze naar aanleiding van het feit dat ze gisteren niet in Apeldoorn konden tanken hun donaties van Greenpeace per eerstvolgende vervaldatum hebben beëindigd. Ik had ze enkele jaren geleden al eens gepushed na de betonblokkenterreur van Greenpeace in de Waddenzee, maar dat vonden ze toen nog de ver van hun bed show.

  Nu ze voor de zaak 6 kilometer verderop op de A1 voor 12 cent per liter méér moesten tanken was de maat voor hen vol.

  Er is een toenemend aantal mensen dat hun donaties overweegt te stoppen. Een goede zaak.

  Diezelfde mensen kunnen overwegen ook de Postcodeloterij op te zeggen, want wees nu eens eerlijk.

  Kijk eens naar de laatste 10 jaar. Wat heeft u in feite gewonnen?

  Een paar bakjes Ben & Jerry ijs waarvoor je kilometers voor moet rijden.

  Een paar bosjes verwelkte gerbera's de bovendien nog naar de paardenpies ruiken ook

  en

  niet te vergeten een paar toegangskaarten voor een ijsshow waar je dan mag genieten van een paar ronkende en zwaar rokende crossmotoren op het ijs.

  Tot slot de grootste zepert, een spaarlamp van Pharox die na twee weken al kapot was en die de Postcodeloterij weigerde te vervangen.

  Tel uit je winst.

  Met het totaalbedrag dat u aan de Postcodeloterij heeft betaald in die tien jaar kon u nu leuke dingen doen.

  Wat zegt u? U vindt het dan jammer dat de liefdadigheidsinstellingen uw bijdrage dan niet meer krijgen?

  De oplossing is eenvoudig. Stop gewoon een extra tientje in het collectezakje dat ze in de bus stoppen.

  Zo, het geweten ook weer gesust.

  Met het opzeggen van de Postcodeloterij voorkomt u in ieder geval dat Greenpeace ooit nog 1 cent van u krijgt.

 15. DWK 15 september 2012 om 13:28- Antwoorden

  Rob Hoogland verwijt Greenpeace

  tactisch timen.

  Nu vraag je je toch af of Rob Hoogland eerder geen weet had van inhoud en aard van GP’s activiteiten.

  Of hebben we hier misschien te maken met een gevalletje pot-ketel en hielt de Telegraaf (een krant waaraan bij vlagen de klimaat- en duurzaamheidsgullibility trouwens helemaal niet voorbij gaat) het even voor onverstandig Samsom aan te pakken omdat die Brabantse buschauffeur net iets hoger in de peilingen stond.

  tactisch timen dus.

  Politieke partijen, journalisten die vinden wat ze vinden; het is zo zoetjes aan zeldzamer dan pleepapier in een Bulgaarse staatswinkel.

 16. DWK 15 september 2012 om 15:48- Antwoorden

  Rob Hoogland krijgt het nog druk.

  Hier een voorbeeld van wat ik zojuist noemde. Persberichtencopieerjournalistiek en dan maar afwachten of er ooit eens een redactioneeltje aan deze onzin wordt besteed.

  Alle kranten staan er inmiddels bol van:

  http://www.telegraaf.nl/dft/12948057/__Duitsland_

  Eerst de onbetrouwbare fopenergie plat subsidiëren en voorrang verlenen op het net en vervolgens de kolenboeren verwijten dat ze hun verliesgevende nering dichtgooien.

  Als je je niet virulent te weer stelt tegen deze smeerlapperij gelooft over een week iedereen het.

 17. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 16:07- Antwoorden

  Greenpeace begrijpt niet dat Shell de actie gevaarlijk vindt. ‘We binden de vulpistolen van de pompen met fietssloten aan elkaar. Ik begrijp niet hoe dat gevaarlijk kan zijn,’ zegt woordvoerder Rolf Schipper.

  Deze beroepszakkenvuller Schipper ijlt.

  Bij diverse toevoerslangen van een Shell station in Apeldoorn waren de slangen ingesneden, zodat na het inschakelen van de pompen de slangen benzine begonnen te spuiten en er een levensgevaarlijke situatie ontstond.

  En waarom moesten er zo nodig tientallen activisten/terroristen uit Duitsland hier naartoe gereden worden? Nog even snel getankt bij Shell Hünxe zeker?

  Had Greenpeace Nederland zelf te weinig activisten?

  Of was dit een juridische truc om Nederlandse activisten uit de wind te houden?

  Overigens waren het nog sukkels ook, want de politie vond alle sleutels van de sloten waarmee andere Shell stations geblokkeerd waren.

  Voor zeven uur waren alle stations dus weer in bedrijf, op één na, die met de kapotte slangen.

  Nu maar hopen dat de kort geding rechter aanstaande vrijdag niet uit de Maagdenhuis periode stamt en geen lid is van Greenpeace….

 18. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 16:26- Antwoorden

  Het hele actieverleden van Samsom is bij Greenpeace weggepoetst.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/09/hee_

  Dat wordt dus een paar weken lang oude kranten doorspitten.

  Ik doe het graag, want deze zaak stinkt net zo als de biomassasector.

  Overigens ben ik er vrij zeker van overtuigd dat we lekken uit AIVD dossiers gaan zien.

 19. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 17:42- Antwoorden

  Interessant zijn de gedachten van Samsom over de vervuiling en het klimaat.

  In een mede door hem opgesteld 'wetenschappelijk' rapport dweept hij met het bewijs dat het IPCC in 1996 had gevonden over de klimaatverandering en ook over Michael Mann was hij lyrisch.

  Ik mag toch hopen dat Samsom de nieuwste inzichten omtrent het bedrog van Mann en de onzin van het IPCC heeft gelezen?

  Zuid Afrika lag rond die tijd ook op het hakblok van Greenpeace. Wat kunnen tijden toch veranderen.

  Het rapport:

  http://greenpeace.to/publications/reportworldsoce

  Waar zijn toch al die PCB's gebleven die de wereld binnen tien jaar zouden vernietigen?

 20. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 17:53- Antwoorden

  We vergeten snel…uit juni dit jaar.

  De Indonesische ambassadrice Retno Marsudi is bij PvdA-leider Diederik Samsom van een koude kermis thuisgekomen. Ze wilde graag kennismaken met de leider van de grootste oppositiepartij in Nederland, die zich verzet tegen de verkoop van overtollige Leopardtanks aan Jakarta.

  Maar Samsom heeft geweigerd de Indonesische ambassadrice te ontvangen, zei ambassadrice Retno Marsudi. 'Samsom zei dat zijn schema erg vol was', vertelde Marsudi. Ze is sinds begin dit jaar in Den Haag gestationeerd. Een dergelijke afwijzing geldt in diplomatieke kringen als een schoffering. Het kabinet is dan ook verbijsterd over de actie van de PvdA-voorman.

  Een link is zo gelegd, Greenpeace bevindt zich in staat van oorlog met de Indonesische regering omtrent allerlei milieu kwesties.

 21. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 17:55- Antwoorden

  Nog zo een:

  De milieuparagraaf in het verkiezingsprogramma van de PvdA is vrijwel volledig overgenomen van Greenpeace. Samsoms sociaaldemocraten worden gegijzeld door de radicale Gaia-aanbidders, voor wie economische groei een vies woord is.

 22. Honest Broker 15 september 2012 om 18:01- Antwoorden

  Uit het Telegraaf bericht: " De panelen en windmolens zorgen nu voor circa 45 procent van de elektriciteit bij de oosterburen."

  Dat klopt volgens mij niet: ongeveer 50% van de hernieuwbare bronnen is zon en wind, en de hernieuwbare bronnen in 2011 verzorgden 20% van de Duitse elektriciteit. Wind en zon dragen dus 10% bij aan de elektriciteitsproductie. Elektriciteit is grofweg 20% van het primaire energieverbruik, dus de bijdrage van wind en zon aan energieverbruik is orde van grootte 2%.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_

  http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_Germany

  HB

 23. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 18:11- Antwoorden

  Sommige bloggers kunnen het zo aardig verwoorden:

  Mocht Samsom straks echt MP worden dan zijn Greenpeace methodes toegestaan om hem het werken onmogelijk te maken.

  Betonblokken in de vijver van het binnenhof, geketende mensen rondom het torentje en natuurlijk zal zijn limousine nog op de oprijlaan van het Catshuis geblokkeerd gaan worden en de banden lek gestoken.

 24. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 18:23- Antwoorden

  @HB

  Een toonvoorbeeld hoe de kranten blindelings 'nieuws' van een paar persbureau's kopieren en de lezers op het verkeerde been zetten.

  Gelukkig is er nog climategate.nl

 25. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 18:37- Antwoorden
 26. DWK 15 september 2012 om 18:46- Antwoorden

  Niek,

  leuk al die Sam Sam linkjes. Dat is dezelfde man waarmee de VVD nu samen een manier gaat bedenken om het geld zo goedkoop mogelijk over de balk te smijten?

  Je zou er bijna een warm hart van krijgen; zoveel daadkracht en drang het goede te doen voor je burgers.

 27. Turris 15 september 2012 om 20:39- Antwoorden

  Hoe trots zou Diederik Samsom zijn op zijn subversieve GreenPeace verleden? Ik moet daarbij vooral denken aan voormalig GroenLinks' Tweede-Kamerlid Wijnand Duijvendak, die zijn trotsheid moest bekopen met zijn verwijdering uit de politiek! Het is een positieve gedachte / mogelijkheid die bij me opkwam over Samsom!

 28. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 23:20- Antwoorden

  Ik ben wat aan het spitten in het verleden van Samsom.

  Kom ik de naam Volkert van der G. tegen.

  Die had een hele rits advocaten, waaronder mevrouw Mr. B. Böhler. Werkten die advocaten pro deo? Jongens en meisjes die gewend zijn om zonder blozen € 400 per uur te declareren?

  Guess what? Mevrouw Böhler was:

  Secretaris Greenpeace Nederland, van 1994 tot 1999

  Voorzitter Greenpeace Nederland, van 2000 tot 2003

  Precies in de tijd dat Samsom daar ook werkte.

  Nadat bekend was geworden dat mevrouw Böhler de verdediging voor Van der G. ging voeren, legde zij in 2003 het voorzitterschap neer. Greenpeace was namelijk bang met de moord op Pim Fortuyn geassocieerd te worden.

  Greenpeace bang? Dat zou dan voor het eerst geweest zijn dat deze organisatie ergens bang voor was. Grote mond van Samsom in Japan, Zuid Afrika, Frankrijk en nog een stel landen als er iets van radio actieve straling in de buurt was. Kennelijk niet iets om bang van te worden. Waarom dan die zorgen voor het milieu?

  Maar nu was Greenpeace ineens bang! Zo bang dat zelfs de voorzitter het veld moest ruimen. BAM! WEG!

  Bij mij rijst nu de vraag of deze advocaat, of mensen uit het zeer uitgebreide netwerk van mevrouw Böhler, er misschien voor gezorgd heeft dat Samsom destijds aan de rechter is ontsnapt. Mijn gevoel zegt me dat Samsom deze advocate of kantoorgenoten op z'n minst geraadpleegd heeft.

  Want zeg nu zelf, hadden u of ik dezelfde activiteiten als Samsom ontplooit, dan hadden we vast en zeker voor het hekje moeten verschijnen.

  Ongetwijfeld zullen we hier de komende tijd meer over horen.

  Mevrouw Böhler zat van 12 juni 2007 tot 7 juni 2011 in de Eerste Kamer voor GroenLinks, waarvan vicefractievoorzitter GroenLinks van juni 2007 tot 7 juni 2010.

  Het hoeft nog niets te betekenen. Het is interessant om te weten. We gaan dus rustig verder graven.

  Of zegt iemand dat verder graven geen zin heeft? Dan lees ik dat graag.

 29. Niek Rodenburg 15 september 2012 om 23:39- Antwoorden

  Ik ga nog niet pleiten voor een Parlementaire Enquete over het verleden en alle contacten die Samsom gehad heeft tussen de tijd van zijn afstuderen en laten we zeggen, nu, waarbij een hele waslijst personen onder ede gehoord gaat worden. Maar dan ook iedereen.

  En dat de NOS het rechtstreeks integraal uitzendt.

  Of 'krijg' je geen Parlementaire Enquete als je een Verklaring Omtrent het Gedrag hebt voor de bezigheid Street Corner Worker?

 30. JanWaalwijk 16 september 2012 om 00:39- Antwoorden

  Misschien heel erg kort door de bocht, maar Robert Mikelsons mocht ook gaan werken in een kinderdagverblijf na veroordelingen wegens kindermisbruik elders, dus wat is die VOG waard in dit land???

 31. Hugo Matthijssen 16 september 2012 om 09:16- Antwoorden

  Wie gaat de kantoren en boten van greenpeace bezetten of met betonblokken afsluiten

  Zijn er nog klokkenluiders uit de groene hoek?

  Ik ben benieuwd naar de e-mails?

 32. Turris 16 september 2012 om 10:27- Antwoorden

  @ Niek: In 2003 was ik van mening dat Nederland sterk op de Weimar-Republiek in de crisesjaren `30 in Duitsland leek. De moord op Fortuyn door een GroenLinks-stemmer en undercover RaRa activist, en zelfs in die jaren hoorde Diederik Samsom tot de subversieve ondemocratische incrowd van inbreker Wijnand Duyvendak.

  Ik keek naar Britta Böhler in Zomergasten. Ze is puur anarchist! Huiveringwekkend en zéér intellligent. In zomergasten: "Böhler toonde zich op en top de steile, linkse advocate die zelfs in Buitenhof een beklemmende aanwezigheid vormt. Haar fragmenten waren navenant, en het kan dan ook niet verbazen dat zij de laagste kijkersscore haalde: 350 duizend."

  Peter Siebelt (http://www.petersiebelt.nl/) ontrafelde het ondergrondse GroenLinkse / Greenpeace / krakers / terreur / subversieve ondemocratische netwerk achter Volkert van der G. Wat bleek, Böhler was ook gelieerd met de verdediging van krakers-anarchisten bolwerk en website Indymedia https://www.indymedia.nl/nl/2003/08/13396.shtml

  Mijn vooruitkijk is, dat Samsom niet makkelijk van zijn ondemocratisch en subversieve verleden afkomt, en zijn huidige functie zal blijven schaden. Want hij zegt het dan wel niet, maar Samsom is er nog steeds trots op!

 33. Niek Rodenburg 16 september 2012 om 10:32- Antwoorden

  Bedankt voor de link Turris.

  Door het combineren en onderling kruisverbanden te leggen haalt een mens de ware gang van zaken boven water. Dit ondanks het feit dat Greenpeace alle activiteiten van Samsom uit het verleden van de Greenpeace website heeft verwijderd.

  Ik vind de zaak Samsom zo interessant dat die het verdient om volledig uitgeplozen te worden.

 34. boels069 16 september 2012 om 11:49- Antwoorden

  De rol van Samson zal, gezien zijn GP-verleden, beperkt blijven tot wat stoeiwerk in de Tweedekamer.

  De regeringen die er toen doen (alle op Denemarken en Luxemburg na) gaan echt geen zaken met hem doen.

  Prima kans voor de harde oppositie om de bevoorrechte positie van GP aan de orde te stellen en de achtergronden van de (geronselde) vrijwilligers te laten onderzoeken (verblijfstatus, middelen van bestaan, strafblad, uitkeringen, schulden, ..).

  Dus niet bezuinigen op de AIVD.

 35. Rypke 16 september 2012 om 12:34- Antwoorden

  Dank reageerders, zo hoort Climategate wat mij betreft te functioneren, met on topic nieuwe links en info! Werken we als één organisme

  onze club 1001 kan gezamenlijk meer boven de tafel krijgen

 36. Turris 16 september 2012 om 13:20- Antwoorden

  Vervolgens de pijlen op Liesbeth van Tongeren, bevriend met Diederik Samsom! http://nl.wikipedia.org/wiki/Liesbeth_van_Tongere

  Van Tongeren, net als Jacqueline Cramer, (http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacqueline_Cramer) vergoelijkte publiekelijk de inbraak en diefstal van geheime overheidsdocumenten door Wijnand Duijvendak in een adhesie betuiging in de krant, had relaties met ondergrondse GreenPeace-leden die in verbinding stonden met RaRa, Wageningse subversieve "tuinierders", krakers, etc. GreenPeace bleek een eigen (contra-)inlichtingedienst te hebben volgens Siebelt .

  Peter Siebelt snuffelde jarenlang de vuilnisbakken van GroenLinks Partijbureau door. Wat hij vond aan interessante informatie was de aanzet tot zijn onthullende boek "Econostra". Diverse ex-AIVD-ers waren geheime informant van Peter Siebelt.

  In dat zelfde GoenLinks partijbueau werd (na een tip) door de AIVD een gebruikgerede bom/explosief gevonden in een bezemkast. De GroenLinks partijtop (Halsema/familie Duijvendak) ontkende elke betrokkenheid.

  Duijvendak ontving 300.000 € subsidie van Jacquline Cramer (haar laatste daad als minister van Milieu) teneinde het klimaatalarmise "maatschappelijke te versterken".

  En zo gaan de links maar door.. en Samsom zit ergens in dit netwerk van GreenPeace, nog steeds!

 37. Niek Rodenburg 16 september 2012 om 13:41- Antwoorden

  En zo gaan de links maar door.. en Samsom zit ergens in dit netwerk van GreenPeace, nog steeds!

  Die Samsom was me veel te gretig bezig bij Frits Wester om zijn verleden te bagatelliseren.

  Hij legde teveel de nadruk op de betaalde boetes, maar de kruisverbanden met Böhler, RaRa, Volkert, Duijvendak en vele anderen bleven angstvallig verborgen.

  En vervolgen gaat de leider van de grootste partij in Nederland 'gezellig' met de heer Samsom in een Indisch restaurant eten om elkaar wat beter te leren kennen.

  Ik mag toch hopen dat de ogen van Rutte op tijd open gaan voordat wij hier op climategate.nl de deksel van deze onfrisse beerput lichten….

  Want open gaat die, hoe dan ook.

 38. Niek Rodenburg 16 september 2012 om 16:14- Antwoorden

  Met wat hulp van Frits Wester moeten we verder komen.

  Meneer Wester, u leest hier ongetwijfeld mee.

  Kunt u bij gelegenheid de heer Samson vragen of hij in 2001 rechtstreeks betrokken was bij een blokkade actie van de kerncentrale in Dodewaard en daarbij gebruik maakte van een oud busje van de mobiele eenheid om de politieblokkades te omzeilen?

  Dat Samsom gedurende deze actie gearresteerd werd?

  Dat Samsom verzet pleegde bij zijn arrestatie, wat volgens artikel 180 van het Wetboek van Strafrecht een misdrijf is dat voor de rechtbank wordt gebracht?

  Dat Samson voor deze actie begin 2001 door de politierechter in Arnhem inzake dit misdrijf is veroordeeld tot een boete van € 500 en dat deze zaak is bijgeschreven op zijn strafblad?

  U mag ook via Twitter reageren.

 39. Jurie 87 16 september 2012 om 18:35- Antwoorden

  Voor Niek en Hajo en anderen,

  ongeveer 15 jaar geleden, werd een actie tegen de boomkorvisserij onder supervisie van Samson uitgevoerd. doel van de actie was om de verwoestende werking van de boomkor tegen te gaan. Wellicht is er ergens (PO Urk of visserijbelangen) nog correspondentie te vinden.

  Prima plan om een "dossier" Samson Greenpeace samen te stellen. ik ga de komende weken navraag doen hier op Urk!

  succes

 40. Niek Rodenburg 16 september 2012 om 19:10- Antwoorden

  Jurie, bedankt voor het aanbod en we houden ons aanbevolen voor nadere info.

 41. Turris 16 september 2012 om 20:15- Antwoorden

  De zoekresultaten voor Diederik Samsom op het GreenPeace archief is Zero! Het geheugen is schoongepoetst maar Google "RaRa Diederik Samsom":

  Diederik Samsom staat op het dak van een ME-bus, die in 2001 door Greenpeace werd gebruikt om een politieblokkade te omzeilen om actie te voeren bij de kerncentrale in Dodewaard. En jezelf uitgeven als ME'er is strafbaar.

  Hieronder de foto's van Samsom die GreenPeace uit haar web-archief heeft gewist. Met dank aan "Geen Stijl"

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/03/vide

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/samsomgre

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/didibuste

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/grienpies

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_deta

  http://schlijper.nl/001214-greenpeace-diederik-sa

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/diederikd

 42. Arthur Rörsch 16 september 2012 om 22:32- Antwoorden

  @ Turris

  Naar aanleiding van je attendering http://www.duurzaamgebouwd.nl/society/20120911-21
  heb ik op de www van Wijffels het volgende geplaatst.

  Beste Herman Wijffels,

  Zou je zo vriendelijk willen zijn me je 21 bouwstenen toe te zenden?

  Wij kennen elkaar uit de tijd dat je lid van de Raad van Toezicht TNO was en ik lid van de Raad van Bestuur. En daarna toen ik Vz NRLO was (1995-2000) en jij RABO president directeur.

  Ik sta op het punt mijn (oude TNO) visie, anno 1993, op duurzame ontwikkeling ook aan de te vormen coalitie toe te zenden, die verscheen in het boekje: Keerpunt 2000 Randvoorwaarden en scenario’s voor duurzame ontwikkeling in Nederland in Europa dat onlangs gedigitaliseerd is. Kan ik je toezenden.

  Ik denk dat die visie niets aan actualiteit heeft verloren, met name wat betreft de ‘randvoorwaarden’

  Onlangs heb ik dit op een www discussie als volgt verwoord:

  “Het begrip duurzame ontwikkeling wordt vaak politiek misbruikt. Maar er zit een grondgedachte in die wetenschappelijk kan worden onderbouwd. Dit betreft het voorkómen van voortijdig uitputten van grondstoffen. Daar is een belangrijke randvoorwaarde aan verbonden die bij een politieke discussie meestal over het hoofd wordt gezien.

  Als we een grondstof opwerken tot iets bruikbaars, en dit na gebruik als afval afvoeren, kan er op den duur uitputting van de eerste optreden. Echter, de aarde vormt voor stoffen een gesloten systeem. Indien het afval weer tot iets bruikbaars kan worden opgewerkt, kan het opnieuw tot een grondstof worden verheven. Dat is wat men het sluiten van kringlopen noemt.

  In principe kunnen meer kringlopen worden gesloten dan op het ogenblik plaats vindt. Echter, in het algemeen kost het maken van iets bruikbaars uit afval veel meer energie dan uit een gewonnen grondstof. Aldus is de belangrijke randvoorwaarde om kringlopen te kunnen sluiten, dat er voldoende energie beschikbaar is en blijft.

  Er zijn verschillende varianten mogelijk om kringlopen tenminste beter te sluiten dan nu het geval is. Maar het komt altijd op de energierekening.

  Veel politiek gedreven duurzame ontwikkelaars lijken nog steeds te denken dat de constructie van een perpetuum mobile tot de mogelijkheden hoort. Of dat het vervangen van een effectieve energiebron door een minder effectieve, zoden aan de dijk kan zetten.”

  Arthur Rörsch

 43. Turris 17 september 2012 om 09:01- Antwoorden

  @ Arthur, ik hoop op antwoord/discussie voor je.

  Ik ben van mening, dat Wijffels dermate hoog boven Gods scheppelingen is gaan staan, dat hij niet open meer staat voor kritiek of discussie.

  Hij is lid van de wereldwijde aanhang van de Club van Rome en heeft de Esoterie thuis aan de keukentafel. Hij kan slechts praten over de Crises (wereld, bevolking, voedsel, technische, energie, grondstoffen, financiële) die onvermijdelijk op ons afkomen, en daarom MOET "het nieuwe denken".

  Wijffels spreekt beheerst, bevlogen en religieus en preekt als een dominee als hij voor de camera staat. Hij komt zeer sterk overtuigd over, hoewel ik hem over de wetenschappelijke kritische kanttekeningen vanuit de wetenschap over zijn crises-alarmisme en over de randvoorwaarden van "het anders denken" nooit heb horen preken!

  Ben het eens met je initiatief!

 44. Turris 17 september 2012 om 20:30- Antwoorden

  Herma Wijffels: Spirituele energie opwekking, als oplossing van het energie vraagstuk?

  Samen met haar man was ze juryvoorzitter bij de uitreking van de P-NUTS Awards!

  P-NUTS = Peanuts?

  http://www.new-energy.tv/laatste_nieuws/echtgenot

 45. DWK 18 september 2012 om 01:51- Antwoorden

  Turis!

  Wat een vondst man! Dit is cabaret van de bovenste plank.

  Herma Wijffels goes Yin en Yang qua energie-dinges. Dit geeft het Rypkiaanse begrip van de ‘deeltijdindiaan’ wel eventjes de diepte die het nodig had. Ook haalt het op aanschouwelijke wijze de etymologie van het woord hypocrisie (van toneelspeler, veinzer) naar boven. Wat een voorstelling.

  Maar het stemt daarom tegelijkertijd ook een beetje droevig. Herma is duidelijk niet “in balans”, die vrouw is een zenuwinzinking nabij. Wat wil je ook als je je dagelijks wentelt in de luxe van je “Kaapse” landgoed, vergaard met de financiering van mega varkensstallen en andere activiteiten waar je nu geen oog meer van dicht doet.

  Filmpje met Rotmans is trouwens ook grappig. Het staat weer bol van de leugens en verdraaiingen maar let vooral even op al dat vredige Ockelse zeilverkeer achter hem op het water. http://nl.audiomicro.com/tracks/dialog/111528

  Het komt eigenlijk telkens op hetzelfde neer; mannen opgetrokken uit ‘kolen, olie en staal’ op zoek naar zingeving of betaalde bezigheden door zich af te zetten tegen ‘kolen, olie en staal’

 46. Amadeus Gould 18 september 2012 om 09:26- Antwoorden

  Interview van exxonmodbil en vereniging nederlandse petroleum industrie met Diederik Samsom, toen ie nog wel zijn krullen had.

  http://www.exxonmobil.com/Benelux-Dutch/Newsroom/

  Als ik Samsom hier goed begrijp zegt ie dat oliemaatschappijen maar moeten stoppen met het zoeken naar fossiele energiebronnen en over moeten gaan op duurzaam….want duurzaam dat gaat het helemaal maken…en we mogen het klimaat niet verder verpesten. Stukje uit die interview.

  Het is dus én fossiel, én duurzaam, niet of-of.

  'Nee, we gaan een periode tegemoet waarin we binnen dertig jaar, één generatie dus, een omslag moeten maken van een energievoorziening die grotendeels op eindige brandstoffen is gebaseerd, naar een die voor vijftig à zestig procent uit hernieuwbare bronnen komt. Als je de tweede route kiest, dan dien je vrijwel al je middelen daarvoor in te zetten.' 'oliebedrijven staan voor de vraag of ze in bizar vijandige omgevingen – vooral qua natuur maar ook sociaal-economisch en politiek – naar olie blijven zoeken of dat ze in minder ingewikkelde omstandigheden gaan investeren in duurzame alternatieven.'

  <b<Is dat een optie? Als we nu stoppen met zoeken, dan komen we zeker in de problemen.

  'We komen vooral in de problemen, als we ermee doorgaan. Als we al het gas dat we nu gevonden hebben en alle olie opstoken, dan is het klimaat naar de knoppen. Dus we kunnen het niet eens allemaal opstoken. Laat maar zitten dan. Doe je dat niet, dan verspeel je je license to operate'.

  Oliemaatschappijen zouden zich op termijn dus terug moeten trekken uit de olie- en gaswinning?

  'Juist, jullie moeten een energiemaatschappij worden. Ik vind dat er een verschuiving moet plaatsvinden binnen de energiemix. op dit moment zie je dat de oliebedrijven hun ding blijven doen en dat andere bedrijven in de nieuwe markten voor duurzame energie stappen. Als dat zo doorgaat, kan Exxon- Mobil over 30 jaar de deur sluiten. Mij best, maar het lijkt mij een merkwaardige strategie. Jullie moeten eens goed naar je eigen plaatjes kijken. Die zeggen dat we aan het eind van de 21e eeuw de meeste energie uit olie, gas en kolen halen1. Dat kan helemaal niet. De duurzame sector groeit enorm. Ik zou tegen de olie-industrie willen zeggen: follow, lead or get out of the way. Er is geen andere optie.'

  Vraagje: Staat Samsom nog steeds 100 % achter wat ie hier zegt. Vindt ie duurzaam nog steeds zo’n geweldig succes? Is er nou geen journalist te vinden die Samsom daarover wil bevragen?

  M.b.t. zijn actieverleden valt op dat hij velen malen is opgepakt…maar er met boetes vanaf kwam. Het snelle betalen daarvan is m.i. niet relevant. Interessant kan zijn uit te zoeken waarvoor die boetes dan waren. Of de sanctie gebruikelijk is. Of er sprake is van schikkingsvoorstellen etc.

  Dat Rutte zaken doet met Samson lijkt me vooralsnog normaal. Er is nog niets concreets gevonden…

  Maar ik vraag me wel af of je als politicus niet door journalisten op de huid wordt gezeten als ie vaak veel te hard over 's lands wegen hebt gereden en meer dan 10 keer een schikkingsvoorstel kreeg die je altijd snel betaalde. Dat snelle betalen is dan irrelevant..men zal net zolang gaan zoeken om te weten te komen of de zaak niet aan de rechter had moeten worden voorgelegd. Maar een verkeersovertreding (te hard autorijden) is wellicht een veel ernstiger vergrijp.

  Was vroeger misschien iets anders. Toen zijn er ministers geweest die met een slok op nog mochten blijven zitten. En ze kwamen vaak later nog weer terug als minister en soms zelfs als ministerpresident.

  Even een aardige noot tot slot (ja ik kan het ook hebben over de laatste uitlating van Merkel over de EU…maar dat verpest de dag) is deze „elegie“ van Paul Luttikhuis over het failliet van de emissiehandel Een mooi begin van deze derde dinsddag in September.

Geef een reactie