Het behaagt handel in angst BV Greenpeace weer- gesteund door belastingvrije Postcodeloterijmiljoenen- iets ongefundeerds te schreeuwen over een bedreigde ijsbeer door arctische oliewinning ter meerdere glorie van de eigen fondsenwerving van een kwart miljard euro per jaar. En dus bezetten ze vandaag tientallen tankstations van Shell, zo bericht Elsevier.

Dat betekent voor tientallen ondernemers vandaag een schadepost van vele duizenden euro’s per tankstation. Of Greenpeace dat aub ze even komt vergoeden? Nee, wat zegt de zelfrechtvaardigende gutmensch Rolf Schipper?

Greenpeace begrijpt niet dat Shell de actie gevaarlijk vindt. ‘We binden de vulpistolen van de pompen met fietssloten aan elkaar. Ik begrijp niet hoe dat gevaarlijk kan zijn,’ zegt woordvoerder Rolf Schipper.

De actie ‘activist als bumpersticker’
Binnen de visserijwereld kan men het bloed van deze mensen wel drinken. Het leger mensen dat zich aan ecoterroristen ergert, groeit met de dag. Wie vandaag graag eens zo’n groene gutmensch voor de bumper wil krijgen kan terecht bij Shell-tankstations van Den Haag tot Best. Stuur ons even een foto van het resultaat of maak een filmpje.

Groen Links is al verschrompeld tot 3 zetels. Nu de rest nog.
Zolang zulke clubs een ANBI-status houden blijven zij het algemeen belang van de overgrote meerderheid frustreren. En ook nog menen dat zij met hun fascistsiche zuiverheidsideologie ( ‘schone aarde’) een algemeen belang vertolken in plaats van ons terug in de Middeleeuwen te werpen.

Als je al ergens voor wilt demonstreren, dan voor minder energiebelasting en lagere benzineprijzen. Daar heb je tenminste wat aan. Wat heeft wie dan ook aan één of andere toendra met van die plaagberen ergens boven de 60ste breedtegraad in een gebied met mondiaal veruit de laagste biodiversiteit. Of moet er meer teerzandwinning komen, dat leek me ecologisch veel schadelijker.

Wie dat voor mij kan beargumenteren zonder een beroep op moraal: wees mijn gast..