Klimaatmissionarissen EU door met Kyoto+-alleingang

Het voormalige Hoogovens in IJmuiden bij 15 sec sluitertijd zonder statief en windkracht 8

Als er in Nederland één persoon is die uit naam van onze reeds kwakkelende economie en resterende zware industrie op non-actief kan, is dat volgens mij Maas Goote. Goote is de hier reeds eerder besproken klimaatkosmopoliet van D66 die -klimaatconferentiehoppend- airmiles spaart als ministerieel (ELI) detaché voor de EU-delegatie.

Voor ineffectief duur CO2-symboolbeleid zonder temperatuureffect, dat onze industrie opzadelt met torenhoge kosten (hogere prijs emissierechten), zodat ze verhuizen naar landen zonder het genre Maas Goote als India en China: landen die wekelijks een kolencentrale bijbouwen.

Europolitics: rest van wereld wil niet mee met EU-klimaatambities, tenzij extra geld komt
In Bangkok werd de in Kopenhagen/Durban afgesproken agenda verder door de EU gepusht als een ‘Green CLimate Fund’ van 100 miljard dollar Westers publiek geld per jaar, zo bericht Europolitics, het huisblad van de Europese Commissie. Japan en Rusland willen geen opvolger van Kyoto, Canada en VS al evenmin om van China te zwijgen. Alleen de EU blijft doordenderen op de klimaattrein, met onze Maas als co-machinist.

Airmiles sparen met klimaatalleingangster Maas: nu in Bangkok, straks Quatar, eerder Nieuw Zeeland
Maas zat 19 augustus bij de Kiwi’s in Nieuw Zeeland om voor 20’sleutellanden’ strengere kostenverhogingen/CO2-reductiedoelen op de agenda te krijgen voor de opvolger van het Kyotoprotocol. Nu zit hij alweer in Bangkok, en straks verkast onze Maas naar oliestaat Quatar: thuisbasis van alweer de 18de VN-klimaatconferentie die voortvloeit uit het UNFCCC-klimaatakkoord dat in Rio in 1992 werd opgetekend.

Tata waarschuwt: EU-alleingang slecht voor Europese industrie én mondiale milieu
Krijgen Goote en collegae-klimaatactivisten/onderhandelaars hun zin? Dan zit er voor onze resterende industrie- motor van technische innovatie- zoals Tata Steel in IJmuiden niets anders op dan te verkassen. Metallurgisch ingenieur en bestuurder van Tata dr.ir. Karl Ulrich Kohler laat er in de nieuwste Ingenieur alvast geen gras over groeien; IJmuiden is één van ’s werelds meest hoogwaardige technische bedrijven en de belangrijkste productiefaciliteit met 7 miljoen ton.

Het bedrijf werkt- zoals de Nederlandse chemiesector ook al decennia deed- aan verbetering van efficientie, veiligheid: kortom, duurzaamheid en blijft dat doen. Maar zoals Kohler al waarschuwt, is de Europese alleingang slecht voor industrie en mondiaal milieu:

Ik steun het concept van duurzaamheid, zuinig met grondstoffen en doelmatig met energie. Maar klimaatbeleid kun je alleen mondiaal voeren. Als je dat lokaal doet door de industrie in Europa zo zwaar te belasten dat die verhuist naar Azie, maak je het probleem alleen maar groter omdat de staalindustrie in Europa aanzienlijk minder milieubelastend is dan in Azie

Wat staat op de agenda?
De klimaatalleingangsters als Goote en EU-hoofdonderhandelaar willen

 • – een klimaatfonds lospeuteren van 100 miljard dollar Westers publiek geld voor corrupte dictaturen rond de evenaar en NGO’s, zoals op papier beloofd in Kopenhagen. Dit fonds diende als worst om ontwikkelingslanden mee te krijgen.
 • – strengere emissie-eisen, de EU pleit tenminste voor 30- procent reductie van emissies in 2020, en percentages als 50 procent of meer in 2030 doen de ronde;
  – duurdere emissierechten voor bedrijven
 • – Meer publiek betaalde buffetten, conferenties met kaviaar, wijn en gewillige stagiares,onderhandelaars en delegaties van ministeries en NGO’s willen voortzetting van hun kosmopolitische leven (dat laatste punt is inofficieel) op publieke kosten
 • Wat schrijft Europolitics? Zoek mijn toegevoegde dichterlijke vrijheden

  Tensions were palpable at the opening of the final session of informal preparatory talks for the United Nations climate change conference, to be held in Doha, Qatar (UNFCCC-COP18, 26 November-7 December).

  The European Union, which is being represented at the preparatory talks in Bangkok by the Cypriot Presidency and the European Commission’s main negotiator, Artur-Runge Metzger, expects that the Durban platform for enhanced climate action (created to develop a new global climate agreement between now and 2015, to enter into force in 2020) will finally get to the heart of matters;

  the questions of renewing commitments to reducing greenhouse gas emissions/economic growth and employment under the Kyoto Protocol and the use of funds promised to developing countries will be central to the discussions.

  Since the opening of the Bangkok talks- which will continue until 5 September -around 50 of the world’s poorest and most vulnerable countries have called on richer countries wrestling with the Eurocrisis to set objectives for the reduction of emissions, and also to honour promises made in Copenhagen (2009) to fund corrupt dictators and Western NGO’s like WWF around the equator under the eufemism of a Green Climate Fund, and since reiterated in Cancun (2010) and in Durban (2011) to provide financial help for developing countries to adapt to and fight against the effects of climate change.

  “All parties need to have a very clear idea of how they will use the US$100 billion a year that have been promised between now and 2020,” emphasised the Executive Secretary of the climate conference, Christiana Figueres.

  2-gradendoel bereiken via belasting en bureaucratie
  In May, preparatory talks held in Bonn, Germany, resulted – albeit with some difficulty- in the establishment of a working programme for negotiation groups. The EU has stated its aims for the Bangkok talks: delegates must clarify ways of resolving remaining questions on the length of the new commitment period after 2012, the possibility of setting more ambitious goals for reducing emissions in order to achieve the objective of limiting the global temperature rise to 2°C, and rules and methods of applying them – in order that these can be finalised in Doha (a transition period until the new agreement,which will succeed the Kyoto Protocol,is reached).

  The EU also believes it is necessary to define the manner of concluding the working group on long-term cooperation.Finally, negotiators will also continue efforts to convince countries that have refused to commit to the Kyoto Protocol- such as the United States and Canada -to sign up. Japan and Russia have already announced that they will not commit for a second period.

  Nu kun je natuurlijk stellen: wat speelt die Rypke hier ‘op de persoon’.
  Maar dat vind ik een zwak argument. Deze persoon personificeert een bepaald beleid en instelling, dat de potentie heeft onze economie en welvaart te vernietigen, dat hij op zijn eigen site actief uitdraagt. De Volkskrant zou ook op een A4tje passen als ze niet meer over politici mochten schrijven, zoals over die blonde kuif: die toch aanmerkelijk minder schadelijk is. Mogen wij niet de vraag stellen, dat deze man uit zijn functie wordt ontheven, of laat ‘m zijn klimaatkosmopolitisme zelf financieren..

  Door | 2012-09-01T13:11:52+00:00 1 september 2012|13 Reacties

  13 Reacties

  1. Turris 1 september 2012 om 17:51- Antwoorden

   Het zou heel fnijkend voor de werkgelegenheid zijn als onze industrie vertrekt uit IJmuiden naar buitenland door toedoen van GreenPeace en GroenLinks.

   Er is hoop in de verkiezingen! Steeds meer mensen/kiezers wordt het licht in de ogen geopend dat GreenPeace gewoon een criminele organisatie is, maar ook dat GroenLinks flink in de peilingen zakt.

   Opmerkelijk is, dat GroenLinks stemmers een D66-voorman nu als premier verkiezen boven de eigen duurzame-SAP-centrifuge.

  2. Niek Rodenburg 1 september 2012 om 18:38- Antwoorden

   “Steeds meer mensen/kiezers wordt het licht in de ogen geopend dat GreenPeace gewoon een criminele organisatie is.“

   Ik heb de heer Samson in het openbaar nog steeds geen afstand horen nemen van deze organisatie.

  3. Turris 1 september 2012 om 20:45- Antwoorden

   @ Niek: je hebt gelijk

   Sap, haar eigen achterban heeft slechts twijfel over haar, echter Samsom is het nieuwe gevaar!

  4. DWK 1 september 2012 om 22:01- Antwoorden

   Eens!

   Ontslaan, gisteren!

   Goote Molenaar!

  5. DWK 1 september 2012 om 22:04- Antwoorden

   P.s. Samsom IS Greenpeace.

  6. JanWaalwijk 1 september 2012 om 22:51- Antwoorden

   Deze meneer Goote heeft een mandaat van de Bazen in Europa zijnde Europa, dus hoe hem te stoppen? Niet, ben ik bang, de EU en haar vazallen heeft al keer op keer aangetoond zich niks aan wie dan ook gelegen te laten liggen, al moet de hele boel naar de verdommenis. En het volk? Zij keken "Sterren??? springen zich te pletter" en hebben niet eens door wat er gebeurt, zulk zombievolk gun ik overigens wel een status als onderhorige van de Nieuwe Feodale EU Europaorde. Ventje Goote waant zich machtiger dan de hele mondiale grootindustrie en grootmachten die hem straks (nu al) in zijn gezicht uitlachen als hij komt bedelen in Beijing, Delhi, Hanoi, Phnom Penh of Rio.

  7. dv-why 2 september 2012 om 20:16- Antwoorden

   Naar buiten toe houdt de EU vol dat ze de morele mondiale leiders zijn voor het groene beleid, ondanks de harde lessen die ze in de klimaat onderhandelingen hebben moeten incasseren. De geschiedenis heeft geleerd dat het lang duurt voor een 'empire' beseft en toegeeft niet langer the empire te zijn. Het is te hopen dat de EU tijdig doorheeft dat een heilloze (klimaat-energie-milieu) weg ze geen leiderschap oplevert. De wereld moet idd duurzamer, maar dat kan alleen als vooruitgang gebaseerd is op feiten en gezonde wetenschap en niet op feel-good politiek.

  8. Rypke 2 september 2012 om 21:14- Antwoorden

   Zelf geloof ik dat er twee facties zijn binnen de EC en EU. Ik sprak Pierre Halkin, topambtenaar in Brussel die al aangaf dat CO2-gericht klimaatbeleid passé was en men nu andere prioriteiten krijgt. Het is afwachten..

  9. DWK 2 september 2012 om 22:54- Antwoorden

   Waalwijk,

   “zombievolk”? Asjemenou! Wij weten hier toch dat het leeuwendeel van de journalistiek zijn plicht verzuimd. Misschien wel 5% van de blogs hier gaan over dat onderwerp. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor het klimaat / duurzaamheidsdossier. Europa en de Euro, ook zo’n dingetje. Hoe kun je nu toch verwachten dat de burger goed en rondom geïnformeerd raakt als de kranten weinig anders doen dan persberichten overtypen? Bovendien – ik heb het al vaker gezegd – kun je van een stratenmaker na een dag hard werken niet verwachten dat hij een studie maakt van alles wat ze hem in de maag proberen te splitsen.

   Daarvoor habben we de journalistiek, maar helaas tippelt qua duurzaamheid e.d. met de ogen dicht achter de fondsenwervers aan.

   Ik ga het hier dus opnemen voor het zombievolk, de Henks en Ingrids, alhoewel blijkt dat dat niet in alle gevallen echt nodig is. Soms werken de media namelijk ongewild mee aan het rechtzetten van het gecorrumpeerde beeld dat door politici, NGO’s en die media zelf dag in dag uit over ons uitgestort wordt. Maas Gootes politiek leider ging gisteren in gesprek Wilders achterban. Een deel van die mensen werd door Pechtold zelf geselecteerd voor zijn boekje ‘Henk, Ingrid en Alexander’ HET WAS SMULLEN (kijk maar terug die uitzending).

   Al die “volkse” vragen die zijn collega’s hem ook niet durven te stellen omdat ze zelf ook vuistdiep in het Europese ideaal zitten passeerden de revue.

   En Alexander vluchtte vooruit richting half-dictatuur, richting een federaal Europa.

   http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/12857

  10. Paul van Egmond 3 september 2012 om 10:17- Antwoorden

   Tsja, die CO2-belasting… 't was al geen briljant plan en de implementatie is ook om te huilen.

   De bedreiging van CO2-belasting is voor Tata Ijmuiden trouwens ook een kans: overheid moet duurzaam inkopen en toeleverende bedrijven moeten dus transparant zijn over hun footprint. Dat betekent dat Tata in alle aanbestedingen kan meedoen in de kopgroep. Metallurgisch ingenieur en bestuurder van Tata dr.ir. Karl Ulrich Kohler doet er goed aan deze usp niet over het hoofd te zien.

  11. Janwaalwijk 3 september 2012 om 13:37- Antwoorden

   @Paul van Egmond, "duurzaam" "footprint"? U preekt in holistische raadselen…

  12. dv-why 3 september 2012 om 16:12- Antwoorden

   Rypke,

   Het laatste half jaar is 'resource efficiency' een frequent buzz-woord in Brussel. Dat is wellicht het nieuwe thema. Het geeft de mogelijkheid om er ook nog klimaat-energie-CO2 onder te vangen (en voorkomt zo gezichtsverlies) terwijl het tegelijkertijd een opening naar de economie biedt via toegang tot grondstoffen.. Dit zou een gemakkelijke achterdeur kunnen zijn want openlijk verklaren dat de klimaathype fout was, de subsidies fout besteed, de klimaat-commissaris overbodig etc. zal uiteraard niet gebeuren!

  13. […] bijspringen om onze industrie ‘concurrerend’te houden ten opzichte van de VS, wij melden eerder al de klachten van Tata Steel over de steeds duurzamere duurdere energie.Effect 1: Geen schalie? Dan wil bedrijfsleven […]

  Geef een reactie