Ik noem het maar Myanmar-gate. En als je niet weet wat het is kun je NIET meer meepraten. Ik bedoel climatedialogue.org is allemaal heel nobel en rationeel, maar de geschiedenis wordt geschreven door die ene gek, dat ene genie, die ene durfal die op dat ene unieke moment een INTERVENTIE pleegt. Dat deed Monckton die alle laatste UNFCC conferenties heeft bezocht en inmiddels dus de weg weet. Als WAARNEMER zat hij toevallig op een stoel van een afwezige klimaatdiplomaat uit Myanmar. Wat hij toen deed omschrijft hij zelf als:

I’ve been a bad boy!

Read all about it op WUWT. Russia today (zie hierr) wijt zelfs de mislukking van Doha aan Moncktons actie die ook in vele andere media is opgepikt!

Failure seemed inevitable after climate skeptic Lord Monckton crashed the event.

Hieronder een transcript van wat hij zei voor zijn microfoon werd weggedraaid en hij door de beveiliging werd afgevoerd!

The microphone was just in front of me. All I had to do was press the button. I pressed it. The Chair recognized Myanmar (Burmese for Burma). I was on.

On behalf of the Asian Coastal Co-operation Initiative, an outfit I had thought up on the spur of the moment (it sounded just like one of the many dubious taxpayer-funded propaganda groups at the conference), I spoke for less than a minute.

Quietly, politely, authoritatively, I told the delegates three inconvenient truths they would not hear from anyone else:

  • There has been no global warming for 16 of the 18 years of these wearisome, self-congratulatory yadayadathons.
  • It is at least ten times more cost-effective to see how much global warming happens and then adapt in a focused way to what little harm it may cause than to spend a single red cent futilely attempting to mitigate it today.
  • An independent scientific enquiry should establish whether the U.N.’s climate conferences are still heading in the right direction.

As I delivered the last of my three points, there were keening shrieks of rage from the delegates. They had not heard any of this before. They could not believe it. Outrage! Silence him! Free speech? No! This is the U.N.! Gettimoff! Eeeeeeeeeagh!

Ik bedoel: dit is precies het soort actie waar ik op doelde toen ik in dit Top Gear lovende artikel een oproep plaatste voor ludieke acties. We moeten hier in Nederland ook echt maar eens mee beginnen. In het huidige medialandschap doet niets het beter dan een ordinair schandaal. Wil je nog inspiratie opdoen? Kijk dan naar onderstaande non-fiction cultfilm over de Yes Men:

Natuurlijk zijn dit anti-corporate alarmistische liberals, maar van hen moeten we juist de kunst afleren.