Een oplettende lezer stelde me via mail op de hoogte van het feit dat er hoop is voor Brussel. En we noemen haar: Rita! Jonger en blonder dan onze eigen ijzeren Rita, maar als je Eija-Ritta Korhola (lees: ammehoela) haar blog leest dan is evident dat we hier met een zeer pientere dame van doen hebben. Ze schrijft net een dijk van een artikel onder de treffende titel: “Is it true or not?“.

Het is must read stuff  dus we gaan hier niet herkauwen. Ik geef gewoon weer wat de oplettende inzender erbij zette:

Dolf schrijft:
Het is alweer de blogosfeer! Euro Parlementarier ziet het contrast tussen temperatuur-realiteit en voorspelling – en durft het te zeggen! Ze lucht haar hart over climate change en het gebrek aan openheid. Wat opvalt is haar moed om zo open te zijn:

As I am a free thinker with no taboos, I want to express this out loud. The world should be portrayed the way it is, and a politician should also welcome crude facts. We should not force data or fit circles into squares – this mentality belongs to another world and another political ideology.

Ik voeg eraan toe:
Helaas zijn die another world and another political ideology synoniem met Brussel.. en dus moeten we helaas ook vaststellen dat de vrees van Ritta dat de klimaatangst andere milieuproblemen heeft gekannibaliseerd breder trekken: de klimaatangst heeft Brussel gekannibaliseerd. Maar er is dus hoop…. en we noemen haar Rita Ammehoela for president!