Ik liftte mee met een garnalenkotter op de Waddenzee, die volledig op slot gaat wanneer milieufanatici hun zin krijgen. Aan de wand trof ik deze Wanda, die het vissersleven op zee van vrouw en kinderen verstoken toch treffend weergeeft. Een stukje papieren inspiratie wanneer hij buitengaats met zijn Gamba speelt. Met slechts de zwarte zee-eend als gezelschap, van afstand begluurd door een oehoenest-kapsel met Swarovski-kijker die deze verstoring van zijn eigen humeur van het Wad wil bannen, zijn naam is Lenze H.

Het is vandaag een bijzondere dag, en dus wil ik de zeurpieten die Climategate.nl bezoeken eens toespreken. En dan vooral There’s No Such Thing As A Free Lunch (Tinstaafl) die dagelijks gratis komt lunchen op Climategate, en nu ook nog eens komt klagen. Met de regelmaat van de zon die opkomt (in Nederland is dat onregelmatig), krijg ik de opmerking over mijn informatieve columns dat ik heel zereneus moet doen, omdat ‘de tegenpartij’je anders niet serieus wil nemen.

Precies, gezeur.
Ik beheers alle genres. De énige serieuze rapportjes die de Groene Rekenkamer de afgelopen 6 jaar afleverde zijn door mij geschreven, en het resultaat- in concerto met Hajo- kon je afgelopen jaar al zien. Blijkbaar is dat al weer weggezakt. Gelukkig maar, want het leven heeft toch wat meer te bieden dan constateren dat het WNF corrupt is. Diverse van mijn blogs leiden al tot Kamer- en Statenvragen omdat ik nog wel eens nieuws wil maken. Dus samengevat: don’t fuck with Tony.

Wie wil dat ik mijzelf hier op Climategate ook veel te serieus ga nemen, die gaat daar maar voor betalen. Serieus onderzoekswerk kost geld en er is niet zoiets als een gratis lunch. Zolang dat niet gebeurt weiger ik verder iedere vorm van serieus doen op Climategate, behalve dan voor wie mij ondersteunt. Om dit punt kracht bij te zetten zal ik een paar kadotips geven voor de zeikerds onder u, waarna ik over mijn hart strijk en weer overweeg enkele beerputjes te openen, die Kamervraag-waardig zijn.

  1. Het beste kado heeft de natuur mij vandaag al gegeven: mooi weer. Wie me dat deze zomer kan garanderen….
  2. Een rood of groen leren Chesterfield-bankstel, ze zijn bij Marktplaats soms tegen een prikje te krijgen
  3. Een nieuwe laptop, die ouwe van mij draait al 7 jaar. Heel duurzaam, dat wel.
  4. Een geldbedrag met 2 of meer decimalen. Er zijn al verscheidene lezers geweest die dat wél deden en daarvoor andermaal dank, in plaats van te zeuren over ‘de toon’. Met 3 decimalen lever ik een keurig rapport inclusief wetenschappelijke referenties, van hogere kwaliteit dan al die leuterbureaus doen voor 4 decimalen. Omdat mijn naam als blogger varieert van ‘berucht’tot ‘omstreden’ en ‘nou ik kan dat echt niet serieus nemen'( de relativeringsloze stumperds) kan die best op de achtergrond blijven.
  5. Ook goed: een krat West Vleteren 8, of Rochefort 6, Skuumkoppe, een Serranoham, of een culinair abonnement in een toprestaurant
  6. Een wilde nacht met een schone uit de visserij die wel weer van haar vent af wil, een gothicdel of fréle hippiemeisje is ook meer dan welkom, maar die lezen geen Climategate: hooguit VVD-fossielen en enkele would-be-galileo’s, toch iets fout gedaan dus

Neem jezelf veel te serieus
Het grootste probleem is steeds dat ik de lezer overschat, dat die wel snapt/wil begrijpen hoe ik het bedoel. Ik ben zo blij, mijn neus zit van voren en niet van opzij. Door mijn zwarte humor heb ik dagelijks lol in het leven. Ja? Of nóg steeds niet… Het zelfde geldt voor onze die hard reaguurders, Turris en Woedende Kok. Die deugen voor wie het door heeft.

Mijn geschop tegen de linkse kerk, die haar laatste reddingsboei van geloofwaardigheid in ‘het milieu’vond- nadat zij op sociale kwesties al in de jaren ’90 sneuvelde- zou ook al niet meewerken volgens een bijenbioloog. Maar ach, wie leugenachtig is en intellectueel corrupt- en dat zijn alle linkse mensen, want anders waren ze niet links- die wil toch per definitie niet luisteren. Dus waarom die moeite?

Eigenlijk zou je al dat leugenachtige linkse tuig gewoon in elkaar moeten slaan.
Maar ja, de wet gebiedt ons dat we dit in een beschaafd land via debat doen, debattre, wat ook neerslaan betekent maar dan met woorden. Woorden die meer schade aanrichten dan een klap. Wat mijn motivatie voedde.

De wijze waarop het laaghartige tuig van de milieubeweging- verlengstuk van de overheid- het midden- en kleinbedrijf van haar bestaan berooft- waaronder boerenstand en visserij- en iedere kosten-effectieve oplossing van reële kwesties blokkeert met haar utopische gezwets en bedrog, hoe de milieubeweging de natuur bederft en de jeugd uit het bos richting computer verjaagt met haar ecologische smetvrees, motiveert mij tot hun totale Vernichtung. De blogs dienen ’to soften up defenses’, en tegelijk met mijn blogbeukwerk kan de infanterie aan de slag. In alle genres, en dus ook via mijn maatschappelijk zeer onverantwoorde proza hier op Kleimutgeetpuntennel, met een grijns opgetekend.

Ik schrijf voor mensen die kunnen lezen
En voor wie de portemonnee wil trekken via degelijk rapportwerk: Uit angst om met mij geassocieerd te worden en imagoschade te lijden, kun je best mijn naam weg laten, d’r zijn meer die dat doen. Het resultaat telt, en ik heb al eerder in zaken de overheid (tijdelijk) verslagen, zonder dat érgens maar mijn naam viel. Vast staat wel dat je voor wollig gepolder hier aan het verkeerde adres bent. In deze tijden, waar het ene na het andere bedrijf omvalt, mede door de combi milieubeweging-mediahysterie-overregulering-utopisch wanbeleid is het tijd voor totale oorlog waarmee je die twitterende plezierpolitici en prutsbestuurders wakker schudt. Het gaat om de welvaart van ons land en onze zelfredzaamheid.

Kill ‘em all!
(voor de relativeringsloze zeurpietjes, dat is figuurlijk, het is de titel van het eerste album van Metallica vernoemd vanwege een ongeneeslijke behoefte aan zware metalen)