RZ08Raptor2_01
Normaal gesproken krijg je in de Verenigde Staten een boete tot liefst 200.000 dollar als je een steenarend doodt, maar als je windmolenaar bent wordt je aangemoedigd door milieuclubs, is het plotseling legaal en mag je zoveel doden als je wilt zonder dat iemand je controleert. Dat blijkt uit de resultaten van een studie in het Journal of Raptor Research naar door windmolens gedode steenarenden en zeearenden in de Verenigde Staten. In 4 jaar tijd in 10 staten werden er 67 arenden doormidden gemept, volgens de onderzoekers een ‘forse onderschatting’en dan telden ze de dodelijke Altamont Windfarm in Californie niet mee, waar jaarlijks 60 arenden doormidden worden gemept door de speeltjes van de milieubeweging.

    De belangrijkste reden van onderschatting is dat nooit systematische verzameling van arendlijken plaatsvond, deze studie is een eerste poging. En nog belangrijker: windmolenaars hoeven alleen vrijwillig een arendlijk te melden.

De milieubeweging? Een tik van de molen….
De reactie van de door onze mainstreammedia bewierrookte Obama-regering is als volgt: we verstrekken gewoon vergunningen aan windmolenaars, zodat ze tegen het betalen van een afkoopsom voor 5 jaar lang legaal arenden mogen doden. Er zijn zelfs discussies om die termijn naar 30 jaar te verlengen. Een hele duurzame termijn.
Obama wil namelijk tegen het weer strijden met windmolens, die dankzij de marketing van milieuclubs het imago van ‘klimaatvriendelijk’kregen, al slaan ze qua klimaat geen deuk in een pakje boter. Ze slaan hooguit een vogel doormidden.

Punt van informatie: Vogelbescherming Nederland is groot voorstander van windturbineterreinen, en haar Britse zusterorganisatie RSPB handelt zelfs in energie via RSPB-energy. Ze vangen 10 pond per klant/donateur die arenddoormiddenhak-stroom uit de Schotse Highlands wil afnemen.

Nu kun je als excuus aanvoeren: er zijn 30.000 arenden in de VS, dit zijn er maar een paar. Dat kan, maar het blijft wennen om dat soort – mijn hond kotste al in je kamer, dus er kan wel een drol bij-argumenten te horen van moderne ‘vogelbeschermers’, die hun ziel verkochten aan de duivel die duurzaam heet.

De auteurs van de studie melden nog op de JRR-site

Between 30 June 2012 and the time of final acceptance of this manuscript, Bald and Golden eagles had been killed by wind-generated electricity production in three additional states: Idaho, Montana, and Nevada.