naderverklaard

Onlangs postte ik hierrr een veheugend bericht over hoe het Oostenrijkse KNMI een heel sceptische toon aansloeg in een achtergronddocument. Lees het nog eens! Ons KNMI maakt op onze kosten ook dossiers en achtergronddocumenten. En dan is het leuk om te zien of ons instituut ook al draait. Ja men draait… zich eruit. En werkt zich daarmee verder in de nesten. Terwijl de burger niet wordt geholpen met miljardenverslindend beleid op aangeven van het KNMI.

Hierrr uitte ik onlangs al mijn plaatsvervangende schaamte over een mini-ijstijd bericht van Sybren Drijfijs Drijfhout. En nu heb ik weer tranen in mijn ogen – en niet van het lachen – van dit KNMI bericht van 10 december. Lees het maar eens als test van of je sceptisch bent of gullible. Let op bepaalde formuleringen…. zoals…

Achteraf kan de waargenomen ontwikkeling van de temperatuur gecorrigeerd worden voor natuurlijke invloeden en kan het opgetreden temperatuurverloop worden verklaard. Daaruit blijkt dat de wereldgemiddelde temperatuur sinds de jaren zeventig gelijkmatig is gestegen. Klimaatonderzoekers gaan ervan uit dat de gemiddelde temperatuur in deze eeuw verder stijgt als wij broeikasgassen blijven uitstoten. De mate van de temperatuurstijging hangt onder meer af van de hoeveelheid broeikasgassen.

Daar krijgt een echte wetenschapper en ook een integere wetenschapsjournalist de rillingen van. Achteraf kan alles worden verklaard. En uit die verklaring bleek…. tada: dat er een gelijkmatige opwarming is….

Denk aan een man die heel veel van zijn vrouw houdt en voorspelt dat hij steeds meer van haar zal houden…. echter op zeker moment zien buren steeds vaker blauwe plekken…..

De man lult zich eruit door te zeggen dat de liefde met ups en downs gaat en dat die heel onvoorspelbaar zijn. Achteraf is het allemaal te verklaren. Die ene blauwe plek kwam door een val van een trap en die andere door een hockeybal. Na al deze voorvallen uit te hebben gezocht stelt de man toch duidelijk een gelijkmatige toename van de liefde vast…..

Wat (de communicatieafdeling van) het KNMI hier doet…. daar is 1 woord voor BEDROG! We zijn als samenleving ver heen als we deze bogus voor zoete koek slikken… ik word er verdrietig van.