klaarmee

Eigenlijk waren wij al klaar met de PVV toen Richard de Mos oneervol werd ontslagen (lees nog eens mijn brief aan Wilders die ik schreef om De Mos te behouden). Hij was toch een beetje de grote held van de klimaatsceptische beweging die het als Calimero zonder academische opleiding opnam tegen de linkse milieu-extremistische kerk van Jacqueline Cramer cum suis. Eigenlijk hebben wij als natuurrealisten nooit geloofd in de PVV simpelweg omdat Geert Wilders met Dion Graus een politicus in huis heeft die qua stupiditeit de Partij van de Dieren ruimschoots overtreft. In feite haakten wij al af in de begintijd van de PVV toen we nog de hoop hadden dat er ooit een serieus wetenschappelijk bureau zou komen waardoor de wetenschap waarop het klimaat- en milieuscepticisme stoelt op een overtuigende manier voor het voetlicht gebracht zou kunnen worden.

sjansenToen Wilders Le Pen de hand schudde schreef ik al dit artikel: Gezocht: intellectueel solide partij(vleugel) die ons bevrijdt van de klimaatwaan. Dus kom nu niet met het verwijt dat ik laf ben dat ik nu pas op de dag van het verheugende vertrek van Statenlid en fractiemedewerker Stephan Jansen hier even terloops meldt dat Climategate wat mij betreft meedoet aan het cordon sanitaire van de heer Wilders. Al zou dat 20% van de lezers van deze site kosten (geen idee?). Ik heb dit niet overlegd met de medebloggers maar me dunkt dat deze intellectueel solide afscheidsbrief aan Wilders van Stephan Jansen ook voor mijn medebloggers als en manifest leest dat iedere positieve bejegening van de PVV verder onmogelijk maakt. Hoezeer de islam ook problematisch is en blijft en hoe zeer het wachten ook is op de nieuwe partij die nu niet meer kan uitblijven.

Tot die tijd stem ik D66! Jawel de laffe salonsocialistenpartij waar mijn vader ook op stemde sinds mijn geboortejaar. Niet omdat ze qua islam, milieu, klimaat en EU de meest gezonde standpunten hebben, maar wel omdat ze als partij nu laten zien hoe je een partij democratisch kunt professionaliseren en hoe je met integere intelligente professionals in een open cultuur aan de toekomst van ons land kunt bouwen. Liever die gezonde basis en ze dan later nog eens in een debat overtuigen van bepaalde issues, dan heulen met de partij die op deze issues het dichts bij de waarheid zit maar die als ze in de buurt van het pluche komen van ons land een bananenrepubliek à la Chavez zou maken.

En al die miljardenverkwisting dan die de Duitse en de Nederlandse economie als molensteen om de nek hangen? Ach, eigenlijk zouden we die miljarden aan een zeer stevige uitbreiding en versterking van onze Europese legers moeten uitgeven om Poetin duidelijk te maken wat zijn plek in de wereldorde is en om onze rol op dat wereldtoneel op te eisen. Zo lang Europa in de klimaatwaan gelooft kunnen we die rol niet nemen en zijn wapens in de verkeerde hand. Ach op dat front gaan de ergsten spoedig met pensioen (Winsemius, Nijpels, Van Dieren, Vellinga etc.) en is de rest al aan het Draijen. Dat moet even overwaaien. Alleen vanuit het perspectief van een mensenleven duurt het lang en wordt ons geduld op de proef gesteld. Onze Hollandse klei is al heel wat ouder en ziet het gelaten passeren. Dus daarom stem ik straks ook geen Van der Stoep van Artikel 50 (wat me nog steeds ook een prima keuze lijkt), maar gewoon een keertje D66!

Bij de volgende verkiezingen moet dan de nieuwe partij staan. Als Jansen eens met Eerdmans gaat praten is het gauw gefixed. De 20 zetels in de peilingen zijn er zo. Bel me tegen die tijd even voor dat wetenschappelijk bureau! En tegen de overiggebleven rechtse PVV’ers zeg ik: verlaat de partij snel zodat de PVV dan als toch ook wel nuttige want soms wakker schuddende linkse anti-islam roeptoeter verder kan! Met een zeteltje of 5 à 10.

PS Volkskrant bedankt!