Niemand wil ze achter huis, behalve bij Natuur en Milieu/de windustrie

Niemand wil ze achter huis, behalve bij Natuur en Milieu/de windustrie

Terwijl in Friesland burgermassaprotesten tegen windmolens in de achtertuin losbranden, en zelfs de hoofdredacteur van windmolengezinde Leeuwarder Courant roept: zet die dingen maar op de Tweede Maasvlakte of ver op zee, is er ook een club in ons land die via selectief vragenstellen kan beweren: 63 procent van de bevolking wil zo snel mogelijk zoveel mogelijk windmolens in de achtertuin.

Wij van WC eend claimen dat alle Nederlanders meer WC-eend willen.
Die heet Natuur en Milieu, een club die tonnen euro’s subsidies per jaar ontvangt (ruim half miljoen euro in 2011, bijna 4 ton in 2012)van het voormalige Agentschap.nl (nu Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) om door henzelf in de steigers gezet windmolen-beleid via media te promoten, met aparte campagnes als het door Eneco en Agentschap.nl meebetaalde Zeekracht en nu weer een nieuwe campagnesite www.windvoorjou.nl. Samen met de belangenbehartiger van de windustrie, NWEA. Waarom mag een club die belangenbehartiger is voor een specifieke industrie- de windustrie- nog een ‘goed doel’ heten, laat staan de schijn wekken voor de natuur of het milieu op te komen, Postcodeloterijgelden vangen en subsidies? En sponsoring van zowel de Nuon als Eneco.

Wanneer Shell met ‘het goede doel’ campagne zou voeren voor meer natuur zou de wereld bij deze lieden te klein zijn. Mijn oproep aan de reageerders is om de gestelde vragen in die ‘enquete’ eens door te nemen en te kijken hoe ze aan hun percentages komen. Ik mis alvast de belangrijkste vraag

  • – hebt u 1000 euro extra per jaar over voor overcapaciteit in stroomopwekking door windmolens, waardedaling van uw huis na plaatsing en meer kans op blackouts?

Wanneer 63 procent van de bevolking dáár ‘ja, zo snel mogelijk’ op antwoordt geef ik me gewonnen.  Natuur en Milieu verzwijgt die belangrijkste kant echter: de kosten voor gezinnen, ze doen of wind gratis is.

geld printen voor een selecte groep subsidie-ontvangers, dat kunnen molens weer wel

geld printen voor een selecte groep subsidie-ontvangers, dat kunnen molens weer wel

Waarom zijn er zulke leugenachtige mensen als Olof van der Gaag op aarde?
In een ander geval: ik vind het zo jammer dat er zulke leugenachtige mensen bestaan als de lieden van Natuur en Milieu, het geeft mij een naar gevoel over de mensheid als geheel. Ik moet dan weer even op stap met mijn lieve neefje, mijn kereltje, hem de natuur laten zien in alle pracht, geur kleur en smaak, als trotse oom hem zien judo’en en al die onbevangen smurfen die ook mensje zijn, om te zien dat er ook veel goeds is aan mensen en veel te verdedigen tegen de barbarij van lieden als Olof  ‘shame on you’ van der Gaag. Die ook een kind is geweest en zich tot een dergelijk liegbeest ontwikkelde. Olof, waarom kún je -afgezien van gedreven door geld- zulke onzin over het Nederlandse volk uitstorten zonder blikken of blozen? Heb je geen millimeter eergevoel?

Ach ja, de zondeval enzo, in Irak hebben ze last van ISIS, in Nederland van Natuur en Milieu: beide willen op revolutionaire wijze levens van anderen veranderen volgens hun ideologie, zónder omzien naar kosten of schade die normale mensen als u en ik, mijn lieve neefje en nichtjes en dierbaren lijden voor die utopie.

Sorry dat ik me even laat gaan, ‘de toon’ is weer helemaal niet geschikt voor de salon en ‘nou zo kunnen we je niet serieus nemen’. Maar het lucht wel op.

En nu moet ik snel weer aan mijn betaalde werk want in tegenstelling tot de leugenfabrieken op deze aarde moet ik net als vele andere werkende mensen knokken voor iedere euro, gat 1 met schnabbel 1 vullen terwijl gat 2 zich aandient. Maar ik kan niet anders dan teveel tijd steken in dit blog..

Overigens heb ik niets tegen windmolens an sich, ik ben ook niet tegen zout water in de Noordzee, of kortharige terriers met een bruin vlekkenpatroon. Ik verwonder mij alleen over dat het religieuze symbolen zijn geworden waarbij een eerlijke analyse van kosten en baten stelselmatig wordt nagelaten.