Boeren weten meer van dieren dan de Dierenbescherming

Boeren weten meer van dieren dan de Dierenbescherming


De Telegraaf werd geattendeerd door basisschoolleerling en boerenzoon Thomas Briene op ideologisch gekleurde laster tegen de boerenstand in de schoolboeken van uitgeverij Noordhoff ‘Wijzer door natuur en techniek’. Zo zouden boeren ‘het natuurlijke evenwicht verstoren’ (dat evenwicht bestaat niet en is een culturele mythe die populair is bij anti-economische actieclubs, geen ecologisch gegeven RZ), en vee zou ‘niet natuurlijk’ leven op een boerderij. Gode zij dank, zou je voor dat vee zeggen. Worden ze niet door wolven verscheurd, sterven ze niet tijdens de bevalling door een stuitligging, of ’s winters door ondervoeding zoals in de Oostvaardersplassen.

Kortom, de lesmethode wordt vanuit de naturalistische drogredenering opgediend die de progressief urbane medemens zo motiveert tot het ventileren van haar politiek correcte onzin, tot hinder van de nuttige en werkende medemens die waarde toevoegt aan de economie in plaats van daarop parasiteert. Het allerergste komt nog, wanneer Uitgeverij Noordhoff (onthoudt die naam) als remedie stelt:

De Dierenbescherming protesteert hiertegen

Wat meer is de Dierenbescherming nog dan een therapieclub/militant theekransje voor huisvrouwen met een infantiele geestelijke ontwikkeling, met hun Betweterige Leven ster? Die club had al na afschaffing van de hondenkar en berendansen opgeheven kunnen worden. Of bestaat zwientietik nog? De varkenshouders van NVV openden al een meldpunt valselesstof@nvv.nl wanneer uw koter weer eens ideologische onzin krijgt opgespeld.Wanneer u het neo-communistische Noordhoff uitgevers telefonisch de huid wilt volschelden kan dat op werkdagen via dit nummer:

U kunt ons op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:30 uur bereiken op telefoonnummer 088 – 522 6888.

Leef je uit, en biedt daarna je excuses aan. De telefoniste kan het ook niet helpen dat er teveel deskundologen van progressief urbane snit in onderwijsland rondlopen.

De berichtgeving lijkt veel op wat wij al eerder vonden in Schoolboeken Engels voor HAVO/VWO waarin de ijsbeer werd opgevoerd om kindjes schuldig te doen voelen en een donatie te doen aan het WWF, een beest dat zo schijnt te lijden onder ‘de klimaatverandering’, dat het in enkele decennia in aantal verviervoudigde.

Ondertussen wachten wij bij De Telegraaf nog steeds op een consequente berichtgeving over natuur en milieu vanuit een doordachte conservatief liberale visie, de stukjes van Van de Crommert zijn vooralsnog een positieve uitzondering. In plaats van reactieve incidentenpolitiek van links-light en af en toe wat chocoladeletters met ‘ooh wat duur’spuien als blijkt dat een utopie gewoon een utopie is. Duurzame energie bestaat niet. Wat wel bestaat is een visie op duurzaamheid die niet wordt gemotiveerd door angst voor het onbekende, maar liefde voor je omgeving en een rekenmachine om ogenschijnlijk ideale plannetjes eens door te rekenen: kan het wel?

Wij van Climategate.nl kunnen helpen een solide eigen geluid te formuleren. Juul, begin daar eens mee!