Mooi laag najaarslicht in ons interglaciaal

Mooi laag najaarslicht in ons interglaciaal

Vanaf 27 november kun je met dank aan Naturalis in Leiden terecht bij de Amsterdam Expo voor de grootste expositie ooit over de grote dieren in Nederland in de IJstijd, Giants of the Ice Age. Kaarten kun je hier bestellen bij de Amsterdam Expo, laat ik ongegeneerd even reclame maken. Naturalis bezit dankzij vissers de grootste collectie ter wereld van mammoet botten, er zijn sabeltandtijgers opgevist en het hele arsenaal monsters van de ijzige Serengeti die Nederland in het Pleistoceen huisvestte.

Naturalis is een topclub en plek die zich bij mijn weten nauwelijks bezondigt aan overheidsgesubsidieerd klimaatgeklepzeik, maar die gewoon bij de biologische feiten blijft. Ik ben met John de Vos in hun magazijn wezen shoppen, topvent. Mijn kleine neefje ging totaal uit zijn dak bij de topexposities van dieren die ze hebben, en gaf zijn trotse oom nog een cursus over duh dinosauriuujs. Het is een Leienaajj. En dan nu de Ice Age, dat vindt hij ook geweldig.

Oftewel: Geen enkel initiatief tot bederf der jeugd voor donateurswerving zoals bij het Wereld Natuur Fonds. Ik ving net het betrouwbare gerucht op van een ex-medewerker van het WNF die na 10 jaar WNF werk mijn bevindingen deelde over deze geld en marketinggedreven Firma: er heerst een spreekverbod bij WNF met een vervelend persoon genaamd Rypke Zeilmaker. Joehoeee, Johan van de Grondeeeeen, Homo! (Homo sapiens bedoel ik dan heh..)

Kijk, wat een dankbaar werk doe je dan, als je een oplichtersbende als het WNF zo ver krijgt… Laten we tegelijk het Naturalis Biodiversity Centre de hemel in prijzen. Als het terecht is deel ik graag complimenten uit en bij Naturalis zijn ervaringen tot nu toe louter positief, of is er iets save the earth-achtigs de aandacht ontsnapt: meldt het ons. Laten ze vooral ver van politiek en subsidiegedreven flauwekul blijven en ons delen in de verwondering over de natuur en het leven op aarde. Een goede club daar in Leiden!