RZ14klimaatneutraal

Overal probeert de Groene Kerk ons haar aflaten te verkopen. Zelfs op de boot vanaf Terschelling probeert  rederij Doeksen me al te bewegen tot klimaatneutraal varen, verwijzend naar ‘een gewetensvraag’: het kopen van een nog duurder ticket waarbij ze een X bedrag overmaken op- rochel, kots, zeeziekte met zeehondenvirus- Fair Climate Fund. Als nu iets tegen mijn geweten in gaat, waarom zou ik de kas spekken van z0’n klimaatspeculant die goedkope grond rond de evenaar opkoopt om daar monocultures te planten??? Klimaatneutraal? ik ben liever klimaatoptimaal. Ik wil zoveel mogelijk CO2 produceren (‘uitstoten’, wat een woord ook) en help daarmee mijn plantaardige medewezens en voorkom er een ijstijd mee.

Lees ook hoe Brendan O Neill op Spiked Online de totale kettingzaag zet in CO2 footprintgezeik. De boodschap van Spiked is: laat juist een grote voetafdruk na en maak van die voetafdruk iets moois. Een van de beste voorbeelden van dit moment op Terschelling heet Scelling Bier. De blonde is bijzonder lekker, de ontwikkelaars zijn hard op weg een zo groot mogelijke Scelling-voetafdruk na te laten. Ik bekeerde twee mede-passagiers tot de Scelling: een positief punt aan Doeksen is dat ze het aan boord hebben. En zo was het op de heenreis alvast meteen beregezellig.