Intellectuele luiheid...

Intellectuele luiheid…

Hier op Climategate.nl noemen we nep gewoon nep, en als je het over anti-kapitalisme populiste Naomi Klein hebt, dan weten we: deze  klimaatkeizerin heeft geen kleren aan, ookal voldoet ze nog zo aan de profiel-eisen van de postmoderniteit: vrouw, nog niet over haar uiterlijke houdbaarheidsdatum en populistisch, maar dan in de hoek waar de meeste journalisten hun mosterd halen: ter linkerzijde. Een soort Marcel van Dam met gleuf en knoppen. Ze roept wat lekker bekkende mantra’s tegen de Westerse maatschapppij en haar verworvenheden die er bij progressieve nepintellectuelen kaliber Paul Luttikhuis/journaille ingaan als Gods woord bij de ouderling. Het Weg-Met-Ons-geloof. En dus trekt ze volle zalen, maar goed: Hoe lang draait Goede Tijden Slechte Tijden al, en hoeveel miljoen mensen kijken daarnaar… Is dat een maat voor intellectuele kwaliteit?

Het doet mij deugd, dat we niet alleen staan in het kritisch bejegenen van de nep: ook Marco Visscher fileert bij Knack de hap lucht die Naomi ‘ Overal Teugen’ Klein eigenlijk is. Lees dat artikel: eindelijk, eindelijk, het heerlijke gevoel dat je het niet meer alleen hoeft te doen…..We kennen allemaal de muffige progressieven die bij iedere conservatieve oprisping roepen: hahahahaha, je wilt ’terug naar de jaren ’50’. Naomi Klein wil terug naar de jaren ’70. En is dan progressief

En dan dus vanuit en sympathieke insteek heh, want links en dus van onverdacht politieke bron. Smullen!  De grote ecologische vraagstukken van deze tijd los je natuurlijk op MET Westerse verworvenheden, niet door je juist daartegen af te zetten.