Kokkelvissers Wad bij boortoren NAM Engelsmanplaat

Kokkelvissers Wad bij productieplatform NAM Engelsmanplaat

Eerder huurde de NAM- van Shell en Exxon- onze nationale huis-klimaatalarmist Wouter van Dieren al in om de milieubeweging te pacificeren bij de boring naar Waddengas. Wouter van Dieren zijn bureau IMSA mag dat klusje nu op Terschelling klaren- ‘draagvlak creëren’- zoals dat heet voor het nieuwe bedrijfje dat ex-Shellman Roelof Platenkamp oprichtte met Barclays Capital: Tulip Oil. Die willen een nieuwe boortoren naast of op dit natuurtoeristeneiland, om gas onder de duinen bij Hoorn weg te halen, het project ‘Terschelling Noord’, waarvan nu de eerste nieuwsbrief uit is. En dat vinden de eilanders niet zo’n goed plan. Dus kloppen Wouter zijn oude Shell-vrienden weer even aan met een nieuwe zak geld. Of hij de eilanders met zijn IMSA even wil bewerken.

Tuurlijk. Oude vrienden..

Mogen wat milieuactivistes van Imsa als prostituee opdraven, om Terschellingers te bevredigen in ruil voor concessies?

Mijn vraag blijft nog steeds open staan ’s lands meest meelmuilige milieu/klimaathypocriet Wouter van Dieren: hoeveel geld heb jij van de NAM gekregen om het verzet tegen Waddengaswinning te pacificeren? En maar wat op Springtij-festivals de klimaatridder uithangen, zelfs tegen Exxon lopen schoppen als partij die de klimaatwetenschap zou bedreigen. Terwijl jouw broodheer de NAM voor de helft van EXXON is.