Hoe decadent en onbeschaafd is een land geworden, wanneer pensioenfonds ABP in de najaarseditie van ‘Pensioen Update’ zo verhullend mogelijk aankondigt dat ze het pensioen uitkleden, van mensen die daar 40 jaar loon voor afdroegen? Tegelijk melden ze onder  ‘ABP verandert beleggingsbeleid’: voor 2020 gaan wij de planeet redden met uw vermagerende pensioenvermogen.

Pensionado’s leverden al 10 procent van hun pensioen in, de laatste jaren. De dekkingsgraad blijft maar kelderen. En dus schrijven ze in het ABP-advertentieblaadje ‘Pensioen Update’ dat voortaan de pensioenen niet meer mee ontwikkelen met de lonen, maar met ‘de prijsontwikkeling.’

Ze heeft haar eigen promotie-website en is van CDA: de C staat voor Cynisch

Ze heeft haar eigen promotie-website en is van CDA: de C staat voor Cynisch

Corien Wortmann, onthou die naam bij gehaktdag
Omdat dit gewoon inhoudt: uitkleden van bejaarden die hun ‘waardevaste’pensioen zien verwateren, verwijzen ze vervolgens voor uitleg naar een website van de afdeling Autisme (Communicatie). Waarom niet direct in helder Nederlands uitleg geven?  Want de afdeling Autisme geeft ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann WEL een halve pagina voor PR-gelul. Maar een fatsoenlijke uitleg over de kern van het bestaansrecht van ABP – laat staan door het stof en excuses- dat kan er niet af. Dan word je met digitaal kluitje het www-riet in verwezen.

CO2rien kleedt onze oudjes uit
Het betekent gewoon dat je naar dalende dekkingsgraad krijgt uitbetaald, als ik mij niet vergis.

  • Dus: Corien Wortmann kleedt onze oudjes uit die 40 jaar de maatschappij dienden. Ze zal zichzelf dan ongetwijfeld tzt belonen met riante vertrekpremie. Voor de moeilijke keuzes die ze moest maken. En na het lezen van dit blog krijgt de juridische afdeling van ABP een mailtje van ‘communicatie’: wil je kijken of we hier een ‘shoot the messenger’ kunnen doen? Draag vooral zelf geen morele verantwoording en de consequenties voor anderen van je handelen. Lekker afschuiven.

Ik wil maar zeggen: wat voor valse moraal verkoopt ABP bestuurskakel Corien Wortmann meisjesnaam Kool hier aan ‘klanten’: dit zijn mensen die jouw club 40 jaar geld afdroegen om daar zuinig op te passen. Dat zijn geen klanten maar hoofd-aandeelhouders. Ik wens hier op een advertentieblaadje geen lachende blonde kakel Wortmann (wat verdient zij per maand) te zien. Waar uit haar naam onder ‘commentaar’de communicatie-afdeling wat sussend leeg proza ventileert

dat er straks nog wel  degelijk pensioen voor u is

Zo, da’s boffen!

Dat dacht ik niet: ABP gaat planeetje redden op last Postcodeloterij
Het rendement van ABP zal dankzij nieuw beleggingsbeleid enkel verder op losse schroeven komen, daarbij onder druk gezet door Postcodeloterij-clubjes als Urgenda: potverterende academici die nog nooit zelf met een renderend bedrijf een cent verdienden. Opgewaardeerde Zodiactivisten die op Dieselolie naar de Noordpool varen om- als de camera draait- tegen dieselolie te protesteren.

Die economische experts laat je beleggingsbeleid afdwingen:

‘De komende vijf jaar zullen alle ruim 4000 bedrijven waarvan ABP aandelen of obligaties bezit opnieuw moeten solliciteren naar een plek in de beleggingsportefeuille (= lastenverzwaring, tijd verdampen en dus geld verdampen uit de ABP-pot)

Er wordt nu bij de sollicitatie al meteen beoordeeld of bedrijven voldoende (wat is dat, hoeveel, is dat meetbaar RZ) aandacht hebben voor duurzaamheid (wat is dat? is het voor ABP niet voldoende om te kijken hoe duurzaam de dekkingsgraad blijft in plaats van het pensioen van mijn ouders te misbruiken voor social engineering en planeetje redden? RZ)

Beleggingsadvies voor ABP: planeetje redden met het pensioen van mijn lieve ouders.

Beleggingsadvies voor ABP: planeetje redden met het pensioen van mijn lieve ouders.

Wat is duurzaam? Hou de dekkingsgraad duurzaam en fuck niet met onze lieve oudjes
Wat is duurzaamheid, je krijgt er nooit een antwoord op, zo ook niet bij ABP. De Brundtland-definitie spreekt over behoeften van toekomstige generaties en de (technische) mogelijkheden daarin te voorzien. Je kunt er dus alle kanten mee op, zoals ook Simon Rozendaal al schreef voor Elsevier.In de praktijk is ‘duurzaam’ de moralistische en anti-technologische willekeur van Postcodeloterij-clubs overgoten met CO2-sausje. Dat bevestigt de afdeling Autisme en CO2rien Wortmann-verkoop:

Zo moet de uitstoot van CO2 door de bedrijven waarvan ABP aandelen heeft in 2020 zijn gedaald met 25 procent

CO2 is wel het minst schadelijke dat een bedrijf kan uitstoten.
Je zou liever wensen dat Unilever en de rest van Corporate BV geen rotzooi uitstoot over ons eten: er gaan meer mensen eerder dood door al dat overgesuikerde slechte vreten van ze, dan er ooit zullen sterven door CO2 (nul nada). CO2 is het groeikasgas waarmee tuinders onze paprika’s laten groeien in het Westland, onmisbare meststof voor de groene wereld.

Of beperk liever de uitstoot van personeel bij bedrijven: immers, waarom heten winsten altijd privaat, maar mag de maatschappij voor verliezen/slechte keuzes van de boardroom opdraaien met massa-ontslagen? Hoe schadelijk is dat voor ons sociale leefmilieu? Is dat leefmilieu niet belangrijker voor ons dagelijks leven dan de concentratie van een onmisbaar sporengas in de atmosfeer?

  • Omdat (goedkoop) energieverbruik en economische groei 1 op 1 samenhangen, betekent dit: ABP eist van bedrijven dat zij minder rendabel werken, meer lasten maken. 
  • ABP eist dus voor 2020 MINDER rendement terwijl de dekkingsgraad al daalt. Dat is een onweerlegbare waarheid als een koe die methaanscheten laat.

Yosti-band in je boardroom
Daarnaast weet de afdeling Autisme van ABP te melden dat ‘sollicitanten’ in de valse moraal van MVO liefst 58 miljard euro moeten investeren. Wat is dat?

Lees verder op pagina 4: we lezen over het Indiase bedrijf Lemon Tree (waarvan ABP 15 procent bezit) dat 11 procent geestelijk gehandicapten in dienst neemt. Laat me raden, er moeten ook zoveel allochtone transgender/feministische homo’s/bijziende mensen met een vleesboom op hun rug werken, anders belegt ABP niet meer in je.

Fijn zeg, een energiebedrijf waar de Yosti Band de boardroom mag vullen: rendement, rendement oeh oeh. Dat is nu precies waar bedrijven voor bestaan, als opvangtehuis.

Volgens mij heeft ABP dat beleid al bij zichzelf toegepast: de boardroom als opvangtehuis voor geestelijk gehandicapten die wat over CO2 flieberen. Duuusaaaaaaaam. Groen groen blauw blauw geel groen wit. Speel eens een deuntje voor Climategate.nl CO2rien!

Screen Shot 2015-10-30 at 16.55.23Corien Wortmann, dienares van de leugen
Corien, van zoveel morele zelfverheffing en valse moraal op afstand, zonder dat je de consequenties hoeft te dragen, daar moet je wel een warm gevoel over jezelf krijgen. Of ben je zo niet gewoon amoreel en decadent, wanneer je bij reeds dalende dekkingsgraad onze oudjes op een houtje wilt laten bijten, om zo een wit voetje te halen bij groene clubs en de Postcodeloterij BV?

Dien je niet aan je mantelpakje op straat getrokken en een koude douche te krijgen? De planeet redt zichzelf wel. De C voor CDA stond voor Christelijk, en Christus zou je met een zweep uit zijn tempel hebben geveegd, net als al dat leugenachtige oplichterstuig van Urgenda. Dus Corien, dienares van de leugen, ga eens hard je best doen om die pensioenen weer te indexeren naar LOONstijging in plaats van prijsdaling. Daarvoor ben je aangenomen, en als dat niet lukt ben ik er voor dat jouw bankrekening tot de laatste cent wordt uitgekleed.

Dat zal je leren.