De tips van de wieken laten nu al los

De tips van de wieken laten nu al los. Vanuit hartje Friesland zie je ’s nachts de kerstverlichting van de klimaatzuilen bij Urk knipperen

Rijd je vanuit Friesland richting de beschaving, dan passeer je de nieuwe Klimaatzuilen van Hercules bij Urk, de gigaturbines van elk 7 MW opgesteld vermogen. Een stukje indrukwekkend Duits ingenieurswerk van het Duitse Enercon, maar dan zonder Duitse grondigheid. Want ze laten materiaal los: een tip van 80 centimeter bij een meter vloog van de wieken af met honderden kilometers per uur, en nu zijn alle turbines tot nader orde stilgezet.

Ach gossie.:-)

GIgamolens, Duits ingenieurswerk maar dan zonder de grondigheid...

2 gigamolens, Duits ingenieurswerk maar dan zonder de grondigheid…De Gigamolens verdwergen de voorloper van de vorige generatie

Gelukkig werd niemand getroffen. De gigaturbines staan naast de A6 opgesteld, dus hier hadden meerdere mensen dodelijk getroffen kunnen zijn door de duurzaamheid, die minder dan 1 jaar standhield. Levensgevaarlijk, leproze gigaturbines pal naast druk verkeer.

Onverantwoord, leproze gigaturbines naast Ketelbrug waarvan onderdelen met honderden kilometers per uur het verkeer in slingeren

Onverantwoord, leproze gigaturbines naast Ketelbrug waarvan onderdelen met honderden kilometers per uur het verkeer in slingeren. Het aftellen voor het eerste turbineslachtoffer is begonnen, dus niet alleen zeearenden en zeldzame vogels maar ook arme weggebruikers…

RZ15.Megamolen6

Wanneer ik hier in de Friese jungle ’s avonds Trudy uitlaat zie ik nu tijdelijk geen knipperende rode kerstverlichting meer van de 40 kilometer verderop draaiende klimaatzuilen van de milieubeweging/Henk Kamp/Subsidie-elite. Terwijl dat er in dit donkere jaargetijde toch wel zo gezellig uit zag. Een voorbode van hoe heel Nederland er straks feestelijk knipperend bij staat. Voor Greenpeace. Kunnen er geen groene lampen in? Of verschillende kleurtjes feestverlichting?

RZ15.Megamolen4

Een geruststellende gedachte is dat wij- u en ik- via extra belasting over de energierekening voor de schade mogen opdraaien, zodat de klimaatkerstboom straks weer vol met kadootjes hangt voor de groene subsidie-elite. Want windmolenaars vangen meer subsidie, naarmate zij minder rendabel draaien. De overheid subsidieert het gat tussen de opbrengst van de stroom en de kosten tot een plafond van 15ct per kWh. Hoe lager de stroomprijs, hoe meer subsidie.

Stonehenge

Stonehenge van Oer-Enercon, ook heel ingenieus voor die tijd en over de rug van duizenden belastingslaven gebouwd voor de groene priester elite die moeder aarde vereerde/het klimaat wilde bezweren

Wie de marketing van het Kabinet Rutte gelooft over 5 miljard euro lastenverlichting, die moet niet vergeten dat D66 extra belasting over aardgas-verbruik bedong. En de SDE-belastingen worden verder opgehoogd.

Indrukwekkend zijn ze wel voor iedere technofiel...

Indrukwekkend zijn ze wel voor iedere technofiel…Een soort high tech variant op Stonehenge, om klimaatgoden mee te bezweren/ de groene priesterklasse te laten cashen

Dus die paar tientjes die u er bij krijgt om windvaan Rutte ‘draagvlak’ te geven bij het teleurgestelde VVD-electoraat, die gaan via de groene achterdeur er gewoon weer uit. Las u daar iets over in de meenstriem media? Dacht het niet….

RZ15.Megamolen3

Steeds wanneer ik er langs rijd moet ik aan Stonehenge denken. Ook met veel vernuft neergezet over de rug van duizenden belastingslaven, en even zinloos. Maar wel indrukwekkend. Mijn gissing voor het falen van de Gigaturbines: op zulke War of the Worlds-machines komen zulke absurde krachten, die in de praktijk nog niet voldoende zijn getest.

Zoals de Duitse Enercon-ingenieur mij vertelde zijn dit ‘die grosste in die Welt’, dit moet zich in de praktijk nog bewijzen. Ik denk dat op dit klimaataltaar nog wel wat slachtoffers gaan vallen.