Een hardcore-palingroker

Een palingroker is geen onruststoker

Milieudefensie maakt in haar Magazine Down to Earth  een -schrik niet- evenwichtige (….) reportage over palingvisserij, waarbij ze ook schrijven dat je paling kunt eten voor palingherstel. Let wel, zonder direct allerlei groene hysterie te verkondigen over ‘de paling is de panda en die eet je ook niet op’ (Waarom zou je geen panda’s eten, in Roemenie eten ze ook berenvlees, de Tava Ursu). Dus ze papegaaien niet klakkeloos de verhalen uit de hoek van Sportvisserij Nederland en Wereld Natuur Fonds.

Ja schrik maar eens van dat nieuws: een milieuclub die geen ongefundeerde hysterie verkoopt en dan beweert dat zij uit naam van ‘de wetenschap’ dat doen of ‘de beschaving’.  Nadat ik eergisteren al schreef dat je met gerust hart paling met kerst kunt eten.

Milieudefensie ging mee met Paling over de Dijk van Dupan: hoe beroepsvissers de schieraal op trek helpen overzetten bij onneembare barrières als gemalen en waterkrachtcentrales.

Terwijl Johan Nooitgedagt met zijn Vissersbond als beste prestatie weet te melden dat hij een nieuw kantoor betrok in 2015 en meer personeel aannam, doet Dupan ongeveer als enige stukje van de visserijsector wat nodig is: een 21ste eeuws verhaal vertellen van vissers die niet alleen de plomp willen leegtrekken onder het mom van ‘wie dan leeft’, maar die ook iets teruggeven aan de natuur in ruil voor die oogst.

Niet vanwege 1 of andere wollige ideologie over Moeder Aarde. Maar als er geen paling meer is zijn ze gewoon uit bedrijf.

Overigens draait bij Milieudefensie uiteindelijk alles ook om geld en vooral subsidies, maar ze hebben meer vrome excuses en ideologie nodig om dat voor zichzelf te rechtvaardigen.

 

Milieudefensie bankiert met subsidies, het meeste bij ING omdat ze bij Triodos boven de 3 ton geen rente krijgen

Milieudefensie bankiert met subsidies, het meeste bij ING en ASN omdat ze bij Triodos boven de 3 ton geen extra rente krijgen

Milieudefensie is -desondanks- vijand van onze natuur en van de mensheid
Ik zou- als natuurmens tot het bot- zelfs enige sympathie voor Milieudefensie kunnen krijgen. Maar helaas: dankzij hun kostbare klimaatdemagogie en averechtse klimaatoplossingen (windvaantjes en zonnespeeltjes ipv innovatie voor Thorium en kernenergie) zijn zij de grootste vijand van onze natuur. Daarmee is Milieudefensie medeplichtig aan de grootste ecologische destructie die Europa wacht in de vorm van meer klimaatbeleid, waarop de financiele sector gaat cashen dankzij de belastingmiljarden die milieuclubs met hun propaganda vrijmaken.

 

Krijgt nog steeds 1,8 miljoen euro subsidies om tegen Nederlandse volk te lobbyen, eerder financierde de overheid 90 procent van de begroting

Milieudefensie krijgt nog steeds 1,7 miljoen euro subsidies om tegen welvaart en technologie te lobbyen, eerder financierde de overheid 90 procent van de begroting om ons terug naar de steentijd te laten lobbyen

Subsidiebankier Millieudefensie werd overigens opgericht door Wouter van Dieren, de door de NAM betaalde Waddengas-lobbyist die hielp om de kokkelvisserij van het Wad te bonjouren. Maar uit dit artikel over vissers blijkt dat hun lezers iets aanspreekt dat ook mij drijft: geen PR-geouwehoer maar effect in de echte natuur.

Toch een lichtpuntje in deze donkere dagen vlak na de zonnewende.