De ontmaskering van het èchte fake-nieuws lijkt aanstaande

geneva_UN

Daarmee bedoel  ik niet die rapportjes over de Russen maar het echte bulk fake-news. Wat berichtten de MSM de laatste 2 jaar volop, wat hoorde en zag men op radio en TV bijna unisono? De Brexit zou er niet komen en het zou een ramp zijn voor het VK als die er wel kwam, 2x mis. Trump zou zeker geen president worden en indien wel dan zouden er rampen gebeuren. Dat was alweer dubbel-mis gezien het opveren van de economie in de VS en elders.

Het echte fake nieuws zijn de mainstream media en het lijkt niet lang meer te duren voordat het grote publiek dat gaat ontdekken.

Voor goed nieuws over Trump kunt je nog steeds niet bij de gevestigde media zoals NRC of NOS terecht, zij blijven in de ontkenningsfase. Ondanks deze blunders blijven ze zoeken naar de negatieve krenten in de pap. De eenzijdigheid en feitenvrije verslaggeving bij MSM gaan gewoon door. Afgelopen week was ik bij een ‘DS-live’ avond georganiseerd door De Standaard over de gevolgen van Trump’s verkiezing voor Europa. Zes anti-Trumpers inclusief de gespreksleider en de inleider die meteen de anti-Trump toon zette. De enige pro-Trumper was een Vlaams Belanger die al 20 jaar door De Standaard in het verdomhoekje wordt geschreven.

Net als bij DWDD werd ook daar in de A-tower het debat onder gelijkgestemden geen boeiende avond, ‘to put it mildly’. Ik heb het einde dan ook niet gehaald. Gelukkig is er een goed café vlakbij het station met 300 Belgische bieren, dat is wél een aanrader! bier  Teleurstellend, maar niet verrassend want we wisten al dat ook De Standaard over klimaat niet aan onderzoeksjournalistiek doet maar aan propaganda, dat gaven ze zelf openlijk toe.

Het gaat maar door. Na de verkiezingen zingen de MSM nu in koor dat Trump wispelturig en onberekenbaar is. Alweer weigeren naar de feiten te kijken. Trump zette al voor de verkiezingen 2 A4-tjes op zijn site waarin hij voor de ‘eerste 100 dagen’ precies aangeeft wat hij zal doen als ‘belofte aan zijn stemmers’. Die acties zijn ook in lijn met zijn hele verkiezingscampagne, én met zijn benoemingenbeleid na zijn verkiezing én met zijn inaugurele rede. Hoezo onberekenbaar? Nee, dan onze PM Rutte die in 2010 riep dat windmolens op subsidie draaien en vervolgens tientallen miljarden subsidies via het energieakkoord aan nagenoeg nutteloze windmolens ging uitgeven. Maar Trump is onberekenbaar…

In een situatie waarin de zittende macht  –fase 2 van het ‘climategate-mechanisme’– de dienst uitmaakt en versterkt wordt door machtige (mainstream) media die het gewenste evangelie verkondigen –propaganda dus- heeft de rationele fase weinig kans. Meningen veranderen in de rationele fase kan enkel in een evenwichtige machtssituatie, zoals het zou moeten in een volwassen moderne democratie. Een open debat met verschillende meningen waarbij men elkaar overtuigd met inhoudelijke argumenten is hoe het idealiter zou moeten, maar het klinkt nog steeds bijna utopisch als je aan het klimaatdebat denkt.

Zandzakken voor de deur
De zittende macht zal het niet zo snel opgeven omdat pluche plakt en gezichtsverlies heel erg is in de politiek. Voor verandering van de macht in Europa zullen we de verkiezingen dit jaar moeten afwachten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en misschien Italië. Maar behalve de verkiezingen is er al meer aan de hand. Laten we even kijken naar de huidige positie van de MSM als propaganda machine van de zittende macht. Die is in de VS heel snel aan het veranderen en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor Europa.

In zijn persconferentie onlangs  liet Trump al duidelijk merken hoe hij de eenzijdige en hem vijandige media (die ook allemaal klimaat-alarmistisch zijn) gaat aanpakken. CNN werd hardhandig, ongebruikelijk, maar heel effectief buiten spel gezet.

Dat moet toch al enige paniek hebben veroorzaakt in de bestuurs-burelen van de establishment reporters van de Washington Post en New York Times. Zij zitten nu met een dilemma lijkt me. Hoe behouden we onze prominente eerste ingang naar de president en kunnen we toch ons alarmisme in de lucht houden zoals we al zo lang doen.. Ze waren trouw aan een macht die geen macht meer is, ‘wat is de waarheid’ wordt ineens weer relevant. En wat zal de publieke opinie doen.

De alt-media nemen het over
Trump was ook hier heel consistent en gaf vooral de alt-media de kans vragen te stellen. Bij een eerstvolgende persconferentie zitten de Breitbart’s en Infowars vooraan denk ik en zullen de oude establishment  media vergeefs zoeken naar de hen zo bekende virtuele rode loper. Niets is meer vanzelfsprekend. Dit valt ook nog eens samen met het wegconcurreren van de papieren gesettelde oude media door de nieuwe digitale info-kanalen die voor de lezers ook nog vaak gratis zijn. Jongeren nemen geen krantenabonnement meer, die zijn gewend aan gratis nieuws. En wat in de krant staat is vaak al oud voor hen. Als nu ook nog blijkt dat het fake is..

Zo gauw sommige MSM in de VS hun toon veranderen, wat enkelen zullen moeten doen om te overleven, kan ook een ommezwaai in Europa niet uitblijven. Ook onze MSM zijn nauw verweven met de establishment kranten in de VS en met het euro-establishment. We staan aan de vooravond van de ontmaskering van het ware fake-news, ik kan niet wachten op de eerste presidentiële persconferentie.

Hear hear hearings
En dan komt er een tweede ontmaskering vanuit de VS. De klimaatpagina is op het moment van de inauguratie al verwijderd van de overheidswebsite. Er is onlangs al een decreet ingediend dat de EPA maatregelen zal moeten baseren op transparantie en reproduceerbaarheid, een duidelijke move terug naar een wetenschappelijke aanpak. We zullen de komende tijd steeds vaker dit soort ondervragingen zien die moeilijk meer door de MSM genegeerd kunnen worden als ministers er officieel naar verwijzen.

We zien het sentiment in Nederland ook al kenteren. Elsevier pakt deze week uit met een voorpagina artikel ‘de aarde wordt groener’, het mag weer hardop gezegd. Simon Rozendaal somt 16 feiten op die aantonen dat er geen reden is tot klimaathysterie en dat we vooralsnog vooral blij moeten zijn met wat meer CO2 in de atmosfeer. Vervang fossiel, maar er is tijd om het verstandig te doen. elsevier

Trump heeft een ambitieus plan voor de VS en voor zijn buitenland beleid. Voor beiden is het van groot belang dat zijn land sterk is, zowel militair als economisch. Voor een sterke economie is het belangrijk goedkope en betrouwbare energie te hebben. Geneuzel over klimaat kan hij missen als kiespijn en helemaal als het ‘probleem’ niet feitelijk onderbouwd is, dat blijkt dan wel uit de hearings.

Zoals zoveel dingen uit de VS zal ook dit komen overwaaien, dus MSM en EU: buckle-up, you ain’t seen nothing yet!

Door | 2017-01-22T22:34:14+00:00 22 januari 2017|11 Reacties

11 Reacties

 1. Scheffer 22 januari 2017 om 23:53- Antwoorden

  Niks mis mee Trumps contract to the USA. Helder en ondubbelzinnig. Ik ben nog uit over de centrale regie, betekenis, oorzaak en doel van de grote demonstraties op de dag na de inauguratie. Hoe te duiden? De spandoeken (ook in NL) gingen over/voor (mensen-)rechten voor vrouwen, voor minderheden en gender. Juist die rechten zijn reeds lang verankerd in de wetgeving van de USA. En Trump gaat die niet veranderen, staat genoemd niet in zijn contract. Dat kan het dus niet zijn. Bovendien, het was een USA-Caucasian-vrouwen (blanken) gedomineerde demonstratie / uprising. Opmerkelijk, die vrouwen komen dan wel te laat in aktie. Die zelfde groep USA-vrouwen bleken bij de verkiezingsopkomst juist slecht te hebben gescoord voor Hillary Clinton, door thuis te blijven. Als (voorlopige) conclusie kan dus gelden dat deze demonstraties niet over mensenrechten ging, maar georchestreerd was tegen Trump als persoon/geinaugureerde president. “Te laat te laat zei Winnetoe …………”. Wie heeft een betere analyse van deze vrouwen demonstratie?

 2. Wiersma 23 januari 2017 om 05:15- Antwoorden

  Wat links:

  “….Ook hier kan een bruggetje geslagen worden naar de huidige tijd: het volk betaalt veel belasting waarvan een aanzienlijk deel verdwijnt in zakken van bijvoorbeeld tv-presentatoren en managers, terwijl er vrijwilligers moeten collecteren voor het kankerfonds of ouderenzorg. En ook hier wordt het volk wijs gemaakt dat het niet anders kan.”

  http://valkyries.nl/psychologische-oorlogsvoering-door-de-media-op-het-eigen-volk-deel-1-de-reformatie-herhaalt-zich/

  En altijd leuk: JP Watson.

  IDIOTS REACT TO TRUMP INAUGURATION
  https://www.youtube.com/watch?v=jXQLUVDOhyo

  Maar specifiek over vrouwen:
  “Waarom vrouwen de westerse beschaving vernietigen (en andere ongemakkelijke waarheden)”

  “Het al bijna vijftig jaar durende menselijke experiment genaamd feminisme heeft een vernietigende invloed gehad op het westen. Vanaf het moment dat vrouwen werden betrokken bij politiek, zijn politieke en maatschappelijke waarden almaar progressiever geworden. Volgens feministen zijn vrouwen ten opzichte van vijftig jaar geleden vanuit sociaal, financieel, religieus, familiaal en seksueel opzicht ‘bevrijd.’ Dit heeft de ondergang van de westerse beschaving in gang gezet.”

  http://curiales.nl/2016/04/30/vrouwen-feminisme-westen-beschaving/

 3. Benhur 23 januari 2017 om 07:37- Antwoorden

  De MSM is niet meer te aanhoren of te aanschouwen. Elke keer denk je nu zullen ze het wel begrepen hebben, en blijken er zoals bijvoorbeeld bij DWDD fake economen die met hun titels te koop lopen onwaarheden en negatieve bullshit zitten te verkopen en elkaar overstemmen om vooral maar aan het woord te komen, samen met kranten mensen waar de titels en functies mij geen bal meer interesseren omdat wat ze zeggen mij dat ook niet doen.
  Alles afzeiken wat hun in het nauw jaagd is hun credo en klaar staan voor verandering en iets nieuws en constructiefs bedenken ho maar. Als ik naar zo’n programma kijk zie ik alleen nog maar een gesettelde blaaskaken wie denken dat de wereld alleen maar om hun en hun mening gaat, en dat die belangrijk zou moeten zijn. Nee dank je, ik kijk wel naar de mooie dingen en vooruitgang en positievitijd in dit leven, daar heb ik zeker niet dat negatieve DWDD en andere MSM nep propaganda voor nodig.

  • Scheffer 23 januari 2017 om 09:31- Antwoorden

   Ja DWDD! Ik denk dat Van Nieuwkerk over zijn houdbaarheidstermijn is geraakt. De DWDD formule is sleets, de pop-muziekbandjes zijn puur slecht, aan tafel meestal de zelfde BN’ers, gepolitiseerde “experts”, nietszeggende sidekicks, linksdraaiende commentaren, en afgemeten aan de gemiddelde DWDD-tafelaanzitters is Nederland half van allochtone / “gediscrimineerde” afkomst. Het ergste zou zijn als Felix Rottenberg zou terugkeren met zijn rode cirkelredeneringen om de zwakke Asscher te komen ondersteunen. Het zurige geregisseerde commentaar op de inauguratie speech van Trump was gewoon ranzig. Maar vergeet RTL4-Tan niet, dat gaat ook die kant op.

 4. Gerard d'Olivat 23 januari 2017 om 10:42- Antwoorden

  Kan niet wachten tot ik alleen maar Breitbart nieuws op mijn deurmat vind. De tijd van de ‘Pravda’ herleeft net als de nieuwsgaring in Turkije , ook al zo’n heerlijke tijd.
  Gewoon net als bij Erdogan de ‘feiten’ op een rijtje . Wie andere ‘feiten’ produceert zijn gewoon terroristen en ‘de meest onbetrouwbare lui op aarde’
  Houd je tenminste eens tijd over voor echt belangrijke dingen, zoals het tellen van je volgelingen op inauguratiedag,

  Onder het motto wij gaan ‘alternatieve feiten geven’ zoals Keylianne Conway al zei bij NBChttp://www.volkskrant.nl/buitenland/medewerker-trump-over-opkomst-inauguratie-wij-geven-alternatieve-feiten~a4452138/
  Tuurlijk gewoon ‘alternatieve feiten geven….heerlijk. Doet me denken aan een boek van eh….Orwell over het jaar ‘1984’. 2+2=5 en je gaat het nog geloven ook….

 5. dwk 23 januari 2017 om 12:58- Antwoorden

  Even kort over plakkend pluche, het aanpassen van de standpunten op basis van (nieuwe) feiten en gezichtsverlies.
  Het is vreemd – en ik wees hier al eerder op – maar als het zo uitkomt is schaamteloze “ompoling” geen enkel probleem. Hadden we een paar jaar geleden de “Arabische Lente” nog te danken aan de sosjialmiedia en was facebook de heilige graal; nu is het opeens de verspreider van nepnieuws. Antiamerikanisten zijn plots pro VS, vrije wereldhandel het hoogste goed en van opruiende oorlogsretoriek is niemand meer vies.
  Vanmorgen werd ik wakker met het halve gezicht van Rutte die in bedekte termen en beschaafd als wij van een VeuVeuDeujer mogen verwachten de thema’s van Wilders zat uit te melken.

  Bedenk echter: half of heel, het blijft een Januskop. Over het hoe en waarom moet men maar bij de man zelf te rade gaan. Ik kan daar slechts naar gissen.

 6. Dolf
  Dolf 23 januari 2017 om 19:35- Antwoorden

  Oei, Jalta is ook al toegetreden tot het MSM korps en laat zich volop meeslepen met de kudde:

  http://jalta.nl/buitenland/my-crowd-is-bigger-n-yours/

  Zo lang bestaat het toch nog niet

  Maar het stond al wel in hun nieuwe missie-statement van vorig jaar zie ik nu:
  Jalta blijft pal staan voor rust en rede, respect voor de feiten (en experts), grondrechten, Europese integratie, vrijhandel en internationale samenwerking — ook en vooral op defensiegebied. Kortom: de internationale liberaaldemocratische orde waarvan wij met zijn allen al 70 jaar de vruchten plukken.

 7. dwk 24 januari 2017 om 00:33- Antwoorden

  In 2010 maakte Gerrit Komrij ons attent op het obscene gesmoes van onze toenmalige premier met “typetjes” als Jolante en Jantje Smit.

  Eindelijk eens iemand die op de nationale tv de term populisme niet exclusief voor Wilders reserveerde.

  Anderhalf Kabinet verder zit premier Rutte – in een verwoede poging relevant te blijven – bij Umberto te jijen en te jouwen met tafel vol typetjes! Geen idee wat er gezegd werd; het geluid stond uit.

Geef een reactie