Trouwe lezers zullen zich herinneren dat Climategate.nl door de jaren heen regelmatig aandacht heeft geschonken aan wetenschappers, vooral astrofysici, die in strijd met de opvattingen van de mainstream, verwachtten dat er afkoeling zal optreden in plaats van opwarming.

Alhoewel de metingen van de wereldwijde gemiddelde temperatuur de laatste jaren geen opwarming meer laten zien, is er tot op heden evenmin sprake van een duidelijke afkoeling.

Nochtans lamenteert de mainstream dat de ontwikkelingen erger zijn dan zij aanvankelijk dachten, hetgeen slaafs door onze MSM wordt overgenomen.

Zo schreef VN-SG Guterres in een recent rapport van de World Meteorological Organziation:

Climate change is the defining challenge of our time. Time is fast running out for us to avert the worst impacts of climate disruption and protect our societies from the inevitable impacts to come. Science tells us that, even if we are successful in limiting warming to 1.5 °C, we will face significantly increased risks to natural and human systems. Yet, the data in this report show that 2019 was already 1.1 °C warmer than the pre-industrial era. The consequences are already apparent. More severe and frequent floods, droughts and tropical storms, dangerous heatwaves and rising sea levels are already severely threatening lives and livelihoods across the planet.

Kortom, de gebruikelijk alarmistische, misleidende VN-klimaatpropaganda.

Het VN-klimaatpanel (IPCC) laat ons in onzekerheid over het moment waarop wij die verschrikkelijke opwarming van de aarde (eigenlijk atmosfeer) kunnen verwachten. Wetenschappers die afkoeling verwachten zijn echter nauwkeuriger in hun verwachtingen/projecties/voorspellingen. Het meest uitgesproken daarin is prof. Valentina Zharkova, een astrofysica, verbonden aan de Northumbria University in Engeland.

Valentina Zharkova  heeft haar eerdere projecties van het aanstaande grote zonneminimum verder uitgewerkt en het resultaat daarvan onlangs gepubliceerd op de website van Taylor & Francis Online onder de titel: ‘Modern Grand Solar Minimum will lead to terrestrial cooling.’

Hier volgt de vertaling van de conclusies.

Conclusies

In dit artikel heb ik aangetoond dat de recente vooruitgang van het begrip van de rol van het achtergrond magnetische veld van de zon bij het definiëren van zonneactiviteit en met het kwantificeren van de waargenomen magnitudes van het magnetische veld op verschillende tijdstippen, ons in staat heeft gesteld om te komen tot een betrouwbare langetermijnvoorspelling van zonneactiviteit op een tijdschaal van een millennium.

Deze benadering onthulde de aanwezigheid van niet alleen 11-jarige zonnecycli, maar ook van grote zonnecycli met een duur van 350-400 jaar. We hebben aangetoond dat deze grote cycli worden gevormd door de interferenties van twee magnetische golven met nauwe maar niet gelijke frequenties die worden geproduceerd door de dubbele werking van de zonnedynamo op verschillende diepten in het binnenste van de zon.

Deze grote cycli worden altijd gescheiden door grote solaire minima van het Maunder-minimumtype, die in het verleden regelmatig voorkwamen en de bekende Maunder, Wolf, Oort, Homerische en andere grote minima vormden.

Tijdens deze grote zonneminima is er een significante vermindering van het magnetische veld van de zon en de zonnestraling, die leiden tot een verlaging van de aardse temperaturen, die voor deze perioden zijn afgeleid van de analyse van aardse biomassa gedurende de afgelopen 12.000 of meer jaren. Het meest recente grote zonneminimum vond plaats tijdens het Maunder Minimum (1645–1710), wat leidde tot een afname van de zonnestraling met 0,22% ten opzichte van de huidige waarde en een afname van de gemiddelde temperatuur met 1,0–1,5 ° C.

De ontdekking van de dubbele dynamo in de zon heeft ons tijdig gewaarschuwd voor het aanstaande grote solaire minimum, wanneer het magnetische veld van de zon en zijn magnetische activiteit met 70% zullen worden verminderd. Deze periode is begonnen in de zon in 2020 en zal duren tot 2053. Tijdens dit moderne grote minimum zou men een verlaging van de gemiddelde temperatuur op aarde met maximaal 1,0 °C verwachten, vooral tijdens de periodes van zonneminima tussen de cycli 25-26 en 26-27, bijv. in het decennium 2031-2043.

De verlaging van de temperatuur op aarde gedurende de komende 30 jaar kan belangrijke gevolgen hebben voor verschillende delen van de planeet, voor de groei van de vegetatie, landbouw, voedselvoorziening en verwarmingsbehoeften op zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond.

Deze wereldwijde afkoeling tijdens het komende grote zonne-minimum (2020–2053) kan gedurende drie decennia alle tekenen van opwarming van de aarde compenseren en zal intergouvernementele inspanningen vereisen om problemen met warmte en voedselvoorziening voor de hele bevolking van de aarde aan te pakken.

Bron hier.

Aldus Valentina Zharkova.

In tegenstelling tot de projecties van het VN-klimaatpanel die, afhankelijk van het gekozen scenario, een brede waaier aan uitkomsten laten zien, is de voorspelling (géén projectie) van Zharkova, behoorlijk nauwkeurig. En het zal spoedig duidelijk zijn of ze al dan niet gelijk heeft. Dat weten we nu nog niet.

Maar als ze gelijk heeft, dan breekt de hel los.