Van onze COP26-correspondent.

Patrick Moore Heartland klimaatconferentie in de VS en zie hoe een heel leven en doorleefde opinie bij elkaar komen

Patrick Moore.

Patrick Moore is een zeer begenadigd spreker. Hij heeft ook het geluk gehad een boeiend leven te hebben. In de frontlinies gelegen als oprichter van Greenpeace, met alle inmiddels iconische beelden die je daarbij kunt voorstellen. Van de anti-atoombom tot het redden van walvissen. In rubberbootjes die met harpoenen werden beschoten door walvisjagers. Een hippie met lang haar, een gepromoveerd ecoloog.

De wereld lag aan zijn voeten. En toen kwam de breuk: hij kon zich niet meer verenigen met de koers van Greenpeace. Te onwetenschappelijk, te activistisch. Moore stapte op. Hij is realist geworden, op het gebied van milieu en klimaat. Daarmee maakt hij geen vrienden, zeker in Glasgow en omstreken. Deze maand hield hij een speech tijdens de Heartland klimaatconferentie in de VS en zie hoe een heel leven en doorleefde opinie bij elkaar komen.

A must see.

***