Groep Delftse ingenieurs start petitie tegen eredoctoraat Eurocommissaris Timmermans Ir. Jan Asselbergs, een van de indieners

Ir. Jan Asselbergs.

Van een onzer correspondenten.

Een groep verontruste alumni van de Technische Universiteit te Delft is vandaag een petitie gestart tegen de uitreiking van een eredoctoraat aan Frans Timmermans begin volgend jaar.

Ir. Jan Asselbergs nam het initiatief:

‘Ik ben een doodgewone gepensioneerde Delftsche Werktuigbouw ingenieur. In de tijd waarin ik de TU bezocht, 1965-1973, ging het over natuurwetenschappen en de toepassingen daarvan. Politieke invloed heb ik daar toen niet ontwaard. Hoogleraren stonden voor hun vak.

Helaas is de universitaire wereld ondergeschikt gemaakt aan de politieke waan van de dag. Niet de natuurwetenschappelijke waarheid telt, maar de politieke waan van de dag. Hoogleraren vrezen voor hun baan, als ze politiek onwelgevallige ontdekkingen doen.

Deze petitie ontstond door de zorgen, die een brede kring van alumni bezighoudt. Niet alleen de Delftse, maar ook de beta-alumni van andere universiteiten, wereldwijd. Frans Timmermans heeft zichzelf benoemd tot het boegbeeld van het energie-onbegrip. En dat moet maar eens gezegd worden.’

Al eerder waren er verontwaardigde reacties over de voorgenomen uitreiking van het eredoctoraat aan Frans Timmermans, zoals hier, hier en hier op Climategate.nl.

Hier is de link voor de petitie:

https://petities.nl/petitions/geen-erdedoctoraat-voor-frans-timmermans-van-tu-delft?locale=nl

***