Niet genoeg energie om 8 miljard mensen warm te houden op een afkoelende planeet klimaatveranderingsdeskundigen

Foto: Shutterstock.

Auteur: ColdClimate Admin.

Vertaling: Martien de Wit.

Deze beren zijn blij te ontdekken dat zij veel meer ijs hebben om rond te wandelen nu de polaire ijskap zich uitbreidt en dikker wordt. In plaats van geen ijs, zoals voorspeld door de protagonisten van de klimaatopwarming, groeit het ijs tegen het einde van 2021 snel aan. Daardoor weten deze beren meer over wat er in het Noordpoolgebied aan de gang is dan alle klimaatveranderingsdeskundigen op de planeet.

Vorige week naderde het Noordpoolijs de 10.000.000 km2 – de op één na grootste ijsoppervlakte van de afgelopen 15 jaar. Volgens gegevens van het NSIDC zullen we deze week echter al getuige zijn van de grootste ijsbedekking op de Noordpool van de afgelopen twee decennia. Het is voor iedereen nog een raadsel hoeveel er tegen eind december nog bij zal komen.

Hetzelfde gebeurt op de Zuidpool.De recente gemiddelde temperatuur van -61,1 °C (-78 °F) was de koudste 6-maandelijkse periode in de regio ooit gemeten en dit overtrof ruimschoots het record van de vorige koudste winter ooit gemeten: de -60,6 °C (-77 °F) uit 1976.

Miljoenen mensen en de meeste nieuwsmedia en politici maken zich nog steeds druk over de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde, die in werkelijkheid helemaal niet plaatsvindt. Dit is van groot belang omdat er niet genoeg energie is om de mensheid warm te houden op een afkoelende planeet. En zelfs als er genoeg energie was, zouden te veel mensen het zich niet kunnen veroorloven om warm te blijven, omdat de energieprijzen blijven stijgen tot in de stratosfeer.

Niet genoeg energie om 8 miljard mensen warm te houden op een afkoelende planeet klimaatveranderingsdeskundigen

Zie je al dat blauw op de kaart van Europa? Lage temperaturen van -10 °C (14 °F) zullen het Verenigd Koninkrijk voor het einde van de maand bereiken als een ‘sneeuwrijke polaire duik’ het startschot geeft voor wat “de ergste winter sinds de Big Freeze van 2010” dreigt te worden, zo meldt de express.co.uk met een citaat van James Madden, een weersvoorspeller van Exacta Weather.

De lagere breedtegraden koelen af in lijn met de historisch lage zonneactiviteit terwijl de energieprijzen de pan uitrijzen.

Deze verwachting wordt gesteund door Centrica, de grootste energieleverancier van Groot-Brittannië, die haar 9 miljoen klanten heeft gewaarschuwd om zich voor te bereiden op een ijzige luchtstroom die wel zes weken kan aanhouden, meldt oilprice.com. De toekomst ziet er koud uit, maar officieel gaan we doodvriezen.

Er is onvoldoende energie om 8 miljard zielen warm te houden op een afkoelende planeet, wat je ook doet. Laat dat even bezinken. Deze winter zal in dit opzicht een oefenronde zijn, maar dat zou snel kunnen omslaan in het echte werk, waarbij we hongersnood zullen zien, velen die doodvriezen en toenemende ziekten als gevolg van blootstelling aan de koude. Natuurlijk kunnen de rijken zich de hogere energie- en voedselprijzen wel veroorloven, dus het kan hen niet schelen, maar hoe zit het met de rest van ons?

Niet genoeg energie om 8 miljard mensen warm te houden op een afkoelende planeet klimaatveranderingsdeskundigen

Foto: Shutterstock.

Wind- en zonne-energie zullen ons niet redden van de kou; kernenergie is uitgeschakeld, maar zal in de komende jaren toenemen, dankzij een nieuwe generatie kleinere kerncentrales van de Rolls Royce Company.

De meeste miljardairs van deze wereld zijn een beetje geestelijk gehandicapt. Jeff Bezos van Amazon is daar een voorbeeld van. Hij voorspelt dat slechts een beperkt aantal mensen op aarde zal mogen blijven. Hij zou graag zien dat de aardbewoners van de planeet verwijderd worden, zodat ze haar niet verpesten. Bill Gates zou ook graag miljarden uitgeroeid zien. Hij is van plan een afkoelende planeet te koelen om er zeker van te zijn dat miljarden doodvriezen. Hij moet wel de aardigste man op aarde zijn, hoewel Dr. Anthon Fauci zijn best doet om te concurreren.

Mensen die over klimaatverandering schrijven zijn ook vaak geestelijk in de war. Zo lezen we bijvoorbeeld dat op basis van de hoeveelheid broeikasgassen die de mens al aan de atmosfeer van de aarde heeft toegevoegd, de wereld de komende decennia gegarandeerd een zeespiegelstijging van ongeveer 1,5 meter zal meemaken. Waar of niet? Nu er zoveel ijs aangroeit in Groenland en aan de beide polen terwijl de zon tijdens het grote zonneminimum aan intensiteit inboet, is de kans op een daling van de zeespiegel groot.

De meeste mensen zullen klem komen te zitten tussen torenhoge energieprijzen en voedsel dat elke maand duurder wordt. Dus wat betekent inflatie voor de overgrote meerderheid van ons? Het betekent minder te eten, koudere huizen en meer griep en andere ziekten die het gevolg zijn van ondervoeding en te veel kou.

De minst groene klimaattop uit de geschiedenis eindigde in een enorme overwinning voor steenkool – nadat India en China op het laatste moment taalcorrecties in de definitieve tekst van het Klimaatpact van Glasgow hadden geforceerd om onverminderde steenkoolenergie “geleidelijk af te bouwen” in plaats van “geleidelijk uit te bannen”. Het is een goede zaak dat politici het nergens mee eens kunnen worden, zodat strafplannen om van iedereen CO2-slaven te maken voor de zoveelste keer worden uitgesteld. Maar in werkelijkheid zal een enorme overwinning van steenkool miljoenen redden van de kou.

Samen met een groot aantal gelijkgestemde landen wisten India en China dat ze hun economieën niet konden laten draaien en hun bevolking niet warm konden houden zonder steenkool en andere fossiele brandstoffen. Voor de meesten van ons komt de armoede echter vroeg of laat onze kant op als de zeepbel barst.

Aangezien er geen enkele verplichting is om iets te doen en er geen tijdschema’s zijn genoemd, kunnen India en de rest deze clausule interpreteren zoals zij willen. Kortom, zij kunnen zo lang als zij willen doorgaan met het verbranden van zoveel steenkool als zij maar willen.

Paul Homewood schrijft: “Naar mijn mening hebben we het begin van het einde gezien van de klimaatagenda van de VN. Er zullen ongetwijfeld nog vele COP’s volgen. En er zullen jaarlijkse waarschuwingen van prins Charles komen dat we nog 12 maanden hebben om de planeet te redden. Maar dit is een teken aan de wand. Ontwikkelingslanden over de hele wereld staan op en weigeren te bezuinigen op fossiele brandstoffen, omdat ze weten dat ze geen alternatief hebben als ze hun economieën willen laten groeien en hun bevolking een beter leven willen geven. Ze zijn uit de klimaattrein gestapt.”

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat de berichtgeving over klimaatverandering in de media bijdraagt tot de toename van angst en depressie bij kinderen. Maar politici en de machthebbers hebben er geen probleem mee de jeugd te misbruiken en zijn nu vastbesloten om alleen al in Amerika 25 miljoen kinderen aan te vallen met gevaarlijke experimentele vaccins voor een ziekte die geen bedreiging voor hen vormt. In een wereld die decennia lang heeft aanvaard dat pasgeborenen op hun eerste levensdag worden ingeënt met een vaccin voor een andere ziekte waarvoor baby’s geen risico lopen (Hepatitis B), kunnen we beter begrijpen wat er aan de hand is en waarom ze ermee wegkomen.

***

Bron hier.