Christopher Monckton.

Lord Monckton, wat was uw rol in de regering van mevrouw Thatcher?

Als een van de zes adviseurs van de premier in haar staf in Downing Street 10, adviseerde ik haar onder meer over klimaatverandering, en zei dat de situatie nauwlettend in de gaten moest worden gehouden; het rompontwerp van oorlogsschepen, waardoor een complexe internationale fraude aan het licht komt; computermodellering van het stemmen bij de algemene verkiezingen van 1983, waarbij de grote overwinning van Margaret Thatcher werd voorspeld; de interactie van de belasting- en uitkeringsstelsels, waardoor beide werden vereenvoudigd; de epidemiologie van HIV, wat leidde tot een verandering in de berichtgeving van de overheid; analyse van het spoorwegnet, wat leidde tot een besparing van $ 50 miljard; analyse van de vraag naar woningen, wat leidde tot een bedrag van $ 50 miljard besparing; analyse van dakloosheid in Londen, waarbij een communistische frontgroep werd blootgelegd die de dakloosheid kunstmatig had vergroot; analyse van wanneer het menselijk leven begint, zodat de premier besloot een rapport waarin experimenten op menselijke embryo’s worden goedgekeurd, niet toe te juichen; en evaluatie van de praktische aspecten van de verdediging tegen inkomende intercontinentale ballistische raketten, zodat de regering zich bewust werd van de ware bron van gevaar van kernwapens.

Was mevrouw Thatcher een van de eersten die zich afvroeg over een mogelijk gevaarlijke impact van door de mens veroorzaakte CO2 op het klimaat en wetenschappers vroeg om de kwestie te onderzoeken?

Pas in 1984 maakte James Hansen van NASA voor het eerst de elementaire fout van de natuurkunde die hem, en daarna duizenden klimaatwetenschappers, ertoe bracht om grote en gevaarlijke in plaats van kleine en onschadelijke opwarming van de aarde te voorspellen. In mijn tijd op 10 Downing Street, van 1982-1986 werd er gesproken over de opwarming van de aarde, maar het was nog geen substantiële politieke kwestie geworden. Het was mijn opvolger, wijlen George Guise, die een toespraak voor mevrouw Thatcher schreef waarin ze zei dat als er geen maatregelen worden genomen, er wel eens 1 graad opwarming van de aarde per decennium zou kunnen zijn (een voorspelling die buitensporig is gebleken). Zij en ik kwamen er allebei achter dat het alarmerende standpunt wetenschappelijk onhoudbaar was. In haar memoires trok ze haar eerdere standpunt in.

Wat is na tientallen jaren van onderzoek de meest aannemelijke conclusie met betrekking tot de “klimaatcrisis”?

Er is geen “klimaatcrisis”. Het idee van grote en gevaarlijke (in plaats van kleine en netto-gunstige) opwarming van de aarde is ontstaan uit een elementaire fout van de natuurkunde. Bij het temperatuurevenwicht in 1850 was de directe opwarming door de pre-industriële broeikasgassen 8 K, maar het totale natuurlijke broeikaseffect dat jaar 32 K, waarvan 24 K feedbackrespons.

Er werd daarom ten onrechte aangenomen dat, dankzij feedbackrespons, een directe opwarming van 1 K door verdubbelde CO2 in de lucht ongeveer 4 K uiteindelijke opwarming zou veroorzaken. In werkelijkheid was het veelvoud van directe opwarming om feedback mogelijk te maken niet 32 / 8 = 4. Klimaatwetenschappers hadden vergeten dat de zon scheen, en dat, zonder broeikasgassen in de lucht, de gemiddelde temperatuur 260 K zou zijn. Dat cruciale feedbackgestuurde veelvoud van directe temperatuur was (260 + 32) / (260 + 8), of minder dan 1.1. Na het corrigeren van de fout van klimatologen, zal er geen deze eeuw 4 K opwarmen, zoals momenteel wordt gedacht, maar niet meer dan 1 K, wat wereldwijd gunstig zal zijn. Opwarming blijkt nu al gunstig.

Kunnen we zeggen dat een respectabele hypothese is veranderd in een gênant bijgeloof?

Ja. Maar het is meer dan bijgeloof. Decennialang werken het Desinformatie-directoraat van de KGB en de opvolger daarvan, de FSB, samen met Chinese invloedrijke agenten zoals de “Confucius Institutes” aan westerse universiteiten, via door communisten geleide milieubewegingen zoals Greenpeace, the World Wide Fund for Nature, Oxfam, Just Stop Oil and Extinction Rebellion om het alarm voor de opwarming van de aarde te promoten, met het verklaarde doel de economische positie te ondermijnen.

Het was het directoraat dat de mijnwerkersstaking van 1984-5 in Groot-Brittannië in de tijd van Margaret Thatcher plande en uitvoerde. Die staking hebben we het hoofd geboden. Het directoraat, dat zich realiseerde dat het niet langer op communistische vakbondsleiders kon vertrouwen omdat de overgrote meerderheid van de vakbondsleden niet communistisch was, veranderde na die nederlaag van tactiek en begon de milieubeweging binnen te dringen.

Een van de eerste doelwitten van het directoraat was Greenpeace, waarvan een van de oprichters, Dr. Patrick Moore, heeft gezegd dat toen de communisten binnenkwamen hij en andere echte milieuactivisten werden verdreven. We kennen de communistische oorsprong van de aanval op de betaalbare energievoorziening in het Westen, inclusief de zwendel van de opwarming van de aarde, dankzij generaal Ion Mihai Pacepa, die het directoraat leidde vanaf de oprichting in 1945 tot 1978, toen hij overliep naar het Westen en vertelde ons alles. Helaas is hij eerder dit jaar overleden.

Waarom heeft het klimaatbijgeloof het potentieel om grote schade toe te brengen aan de mensheid?

De grootste schade doet zich al voor. Het Westen, waarvan de politici het zwijgen is opgelegd door de dreiging van een aanval op hun reputatie als ze niet getrouw vasthouden aan het klimaatcommunistische standpunt, heeft zijn economische en politieke positie in de wereld ondermijnd ten gunste van twee van ’s werelds grootste meest moorddadige regimes: Rusland en China.

De ambitie van Rusland is niet alleen om energie onbetrouwbaar en verlammend duur te maken, waardoor de levensader van de westerse economieën wordt afgenepen, maar ook om winst te maken door de stijging van de gasprijzen die zijn ontstaan sinds communistische agenten dwaze westerse regeringen hebben overgehaald om de kolengestookte energiecentrale te sluiten, centrales die vroeger schone, betrouwbare elektriciteit leverden voor $ 30 per megawattuur.

Om de lichten in Londen tijdens een hittegolf aan te houden, moest de netbeheerder onlangs meer dan $ 11.300 per megawattuur betalen voor elektriciteit die in Europa voornamelijk door Russisch gas werd opgewekt en naar ons werd gestuurd via de onderzeese pijpleiding.

Duitsland en Italië dragen het meeste bij aan de kosten van Ruslands speciale militaire bloedbad in Oekraïne, want – precies zoals de economische adviseurs van het Kremlin hadden voorspeld – de oorlog dreef de gebruikelijke gasprijs vele malen omhoog. Vergelijkbare stijgingen zijn opgetreden in nikkel, kobalt en lithium voor elektrische voertuigen. De heer Poetin lacht de hele weg naar de Moskouse Narodny Bank: hij verdient vele malen meer door deze en andere goederen aan Europa te verkopen dan hij besteed aan zijn bloedbad.

Ook China profiteert van de westerse wetenschappelijke zwakzinnigheid, economisch analfabetisme en politieke dwaasheid: het controleert nu de meeste lithiumcarbonaatproductie wereldwijd, en de prijs is enorm gestegen sinds het bloedbad in Oekraïne begon. Verwacht dat de prijs flink verder gaat stijgen. Als het VK alleen alle echte auto’s zou vervangen door elektrische buggy’s, zou het op eigen kracht bijna de hele wereldproductie van lithiumcarbonaat en lithiumhydroxide verbruiken. Daarom kan worden verwacht dat de prijs van lithium en al deze zeldzame aardmetalen de komende jaren vele malen zal stijgen, als een direct gevolg van de nodeloze stopzetting van kolencentrales die elektriciteit kunnen opwekken tegen een kostprijs van slechts $ 30 per MWh.

Hoe komt het dat “97% consensus” over de opwarming van de aarde een consensus van 0,3% bleek te zijn?

Cook et al. (2013) meldden dat 97,1% van de 11.944 wetenschappelijke artikelen over klimaat en aanverwante onderwerpen gepubliceerd in de 21 jaar 1991-2011 hadden gesteld dat de opwarming van de aarde voornamelijk door de mens veroorzaakt werd. Dat resultaat werd – en wordt nog steeds – breed uitgemeten in de extreem-linkse westerse nieuwsmedia. In reactie op dat artikel twitterde Obama dat “opwarming van de aarde echt is, door de mens veroorzaakt” en gevaarlijk”.

Echter, Legates et al. (2015) toonden aan dat Cook et al., in hun eigen lijst van alle 11.944 artikelen, slechts 64, of 0,5%, hadden aangegeven dat de recente opwarming voornamelijk door de mens veroorzaakt werd. Legaten et al. lazen alle 64 artikelen en ontdekte dat slechts 41 van hen, of 3% van de hele steekproef, daadwerkelijk hadden verklaard dat de recente opwarming voornamelijk door de mens veroorzaakt werd.

Op verzoek van een inwoner van Queensland, de locatie van Cook’s University, heeft de politie onderzoek gedaan en geconcludeerd dat er sprake was van bedrog. Een privé-intranet dat door Cook en zijn medewerkers werd gebruikt, werd binnengedrongen. Daaruit bleek dat ze zelfverklaarde communisten waren. Overheidsgeld wordt omgeleid van echte noodsituaties, zoals bescherming tegen aardbevingen, naar het klimaatbijgeloof.

Welke andere crises moeten worden aangepakt?

Meer dan 99,9% van alle soorten op aarde was uitgestorven lang voordat de mens in Afrika voor het eerst uit de bomen kwam. Vulkanisme, meteorieten, ijstijden en pandemieën hebben allemaal tot uitstervingsniveaus geleid. Genetische studies van menselijk mitochondriaal DNA tonen aan dat een superuitbarsting in wat nu Indonesië is, zo’n 70.000 jaar geleden, alle behalve 5000 mensen heeft weggevaagd, mensen van wie we allemaal afstammen. Aan vulkanisme, meteorieten en ijstijden kunnen we in de praktijk weinig doen. We hadden echter iets kunnen doen aan:

a) de hiv-pandemie, die wereldwijd 50 miljoen slachtoffers heeft geëist en is begonnen via uitzonderlijke seksuele promiscuïteit onder een bepaalde subgroep van de bevolking in San Francisco;

b) de pandemie van het Chinese virus, die, nadat de ziekteverwekker uit het laboratorium van Wuhan was ontsnapt en was begonnen 40 miljoen Chinezen te doden, opzettelijk wereldwijd door China werd verspreid met de actieve hulp van Ghebreyesus, een Ethiopische communist die door China werd genomineerd als hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, zodat de ziekteverwekker wereldwijd nog eens 20 miljoen heeft gedood, terwijl de meeste van die sterfgevallen voorkomen hadden kunnen worden;

c) de apenpokkenpandemie, opnieuw voornamelijk verspreid door seksuele promiscuïteit onder een bepaalde subgroep van de bevolking.

Er dient nu ook dringend een einde te worden gemaakt aan de oorlog van de milieuactivisten tegen vlees. Op dit moment pleiten westerse regeringen, onder invloed van de suikerlobby, voor koolhydraatrijke, vetarme diëten voor hun burgers. Het directe resultaat is een dramatische en gevaarlijke uitbreiding van zwaarlijvigheid, diabetes en hun complicaties.

In de Verenigde Staten wordt nu één op de drie gezondheidsdollars uitgegeven aan diabetesbehandeling, en het is bewezen dat de toename van diabetes sinds het midden van de jaren zeventig een direct gevolg is van de afkondiging door de “democraten” van richtlijnen die een koolhydraatrijk dieet aanbevelen, vetarm dieet. De menselijke soort is de afgelopen 2,1 miljoen jaar geëvolueerd om vlees te eten, en bijna niets anders dan vlees. Een einde maken aan het eten van vlees, zoals extreemlinks eist, zou de prevalentie van diabetes enorm doen toenemen en de westerse volkeren en economieën nog meer schade berokkenen dan de onzin over de opwarming van de aarde.

In 2007 zei Al Gore, toen hij de Nobelprijs in ontvangst nam, dat de Noordpool in 2013 volledig zou smelten. Wat zou je vandaag tegen Al Gore zeggen?

Ik moet zeggen wat ik tegen Al Gore zei toen hij zijn dwaze voorspelling deed dat het Noordpoolgebied zou smelten op de klimaatconferentie op Bali: zijn voorspelling was antiwetenschappelijke onzin. Dat jaar assisteerde ik een Londense vrachtwagenchauffeur die de Britse regering voor de rechter sleepte toen zij voorstelde om de sci-fi comedy-horrorfilm van Al Gore op elke school in Engeland te verspreiden. De vrachtwagenchauffeur, die twee kinderen op school had, won de zaak en de regering kreeg de opdracht om 77 pagina’s corrigerende richtlijnen naar elke school te sturen. Gore is nu een schertsfiguur.

Waarom wordt er zo op aangedrongen dit bijgeloof te verspreiden? Is het het verlangen naar geld, naar macht verkregen door angst te bevorderen, of om politieke redenen?

Het is uiterst links die de klimaatzwendel heeft veroorzaakt, met als gevolg – of het nu bedoeld is door communisten of onbedoeld door degenen die Lenin minachtend maar nauwkeurig als “nuttige idioten” bestempelde – de westerse economieën ernstig te schaden ten gunste van de twee communistische geleide staten, Rusland en China.

De dominante positie van de welwillende democratieën van het Westen gaat over naar deze twee kwaadaardige dictaturen. Het tot zwijgen brengen van elk debat over de klimaatkwestie is bereikt door een typische totalitaire tactiek – georganiseerde en voortdurende reputatieschade tegen iedereen die dapper genoeg is om de partijlijn in twijfel te trekken over de klimaatkwestie.

Een enkele communistische agitator in een klein dorpje in Cambridgeshire heeft bijvoorbeeld de Wikipedia-biografieën van 2500 sceptische klimaatonderzoekers herschreven, waaronder de mijne, om ons als schurken of dwazen of beide te bestempelen. Angst voor reputatieschade heeft politici, journalisten en opiniemakers tot zwijgen gebracht. Deze techniek van Rufmord, uitgevonden door Goebbels, werd in april 1945 door de MGB gevonden in de dossiers van het Reichs-propagandaamt in de Mauerstrasse, in de regeringswijk van Berlijn.

Binnen een maand richtte de MGB (die daarna de KGB werd) het Desinformatie-directoraat op met Pacepa aan het hoofd. De oorspronkelijke missie was om de reputatie aan te vallen van iedereen die succesvol of prominent was in het uitspreken tegen het communisme. Deze techniek van Rufmord is ingezet tegen ons allemaal die zich hebben uitgesproken tegen het klimaatcommunisme.

De elektronische media, die grotendeels door communisten zijn beïnvloed, verbieden of schaduwen de verslagen van klimaatsceptici. Vele reguliere media weigeren eveneens om over beide kanten van de klimaatkwestie te debatteren: alleen het communistische standpunt wordt gepresenteerd en bepleit.

In het VK leverden kolen, olie en gas 90% van de energie in 2000 en 80% in 2021, terwijl de CO2-uitstoot wereldwijd met 50% toenam. Wat was en is de economische impact van maatregelen die bedoeld zijn om de uitstoot te verminderen en uiteindelijk tot een nul-uitstoot te komen?

Twee jaar geleden was de energierekening van het typische Britse huishouden minder dan $ 1000 per jaar. Volgend jaar zal het $ 8000 zijn en daarna zal het blijven stijgen. In 2030 wordt het gebruik van echte auto’s verboden en is het mogelijk om alleen nog elektrische buggy’s te kopen, die tegen die tijd minstens twee keer zo duur zijn als echte auto’s.

De meeste huishoudens zullen zich geen eigen motorvervoer meer kunnen veroorloven. De armen zullen het zwaarst worden getroffen, maar dat past in de agenda van de revolutionairen wiens echte doel is om de grieven van de armen uit te buiten, zodat ze de democratie zelf omver kunnen werpen.

Stel dat Groot-Brittannië in 2030 een netto-nuluitstoot heeft bereikt. Volgens McKinseys Consulting zouden de kosten £ 4 biljoen ($ 5 biljoen) zijn, of vier keer de schatting van de regering en bijna twee keer de schatting van de netwerkautoriteit. En hoeveel vermindering van de opwarming van de aarde zou die $ 5 biljoen (of waarschijnlijk veel meer, gezien de inflatie van de prijzen van zeldzame aardmetalen) daadwerkelijk opleveren? De verwoestende rekenkunde is eenvoudig, maar tot nu toe is het nooit gepubliceerd. Men kan de rekensom op de achterkant van een envelop doen:

In de afgelopen 30 jaar is er 1 eenheid door de mens veroorzaakte forcering ontstaan, met een bijna rechtlijnige snelheid van 1/30e van een eenheid per jaar. Als daarom de hele wereld in de drie decennia tot 2050 in een rechte lijn naar nul-emissies zou gaan, zou een halve eenheid forcering die anders zou zijn ontstaan, worden verminderd.

De uiteindelijke opwarming per eenheid forcering is 3/4 graad per eenheid. Daarom, als de hele wereld netto-nul-emissies zou bereiken, zou in 2050 slechts 3/8 graad zijn afgenomen. Maar Groot-Brittannië vertegenwoordigt slechts 1% van de wereldwijde emissies. Dus als we netto nul zouden bereiken (en dat zullen we niet doen), zou de vermindering van de opwarming van de aarde tegen 2050 minder zijn dan 1/250ste van een graad. Om deze reden, zelfs als de opwarming van de aarde een probleem zou zijn in plaats van een voordeel, zou elke cent die wordt besteed aan pogingen om het te verminderen een verspilde cent zijn, omdat het effect zelfs van de wereldwijde netto-nul-emissies zo klein zou zijn dat het onmeetbaar zou zijn. Deze economische feiten zijn voor het grote publiek verborgen gehouden.

Als u vandaag een overheidsadviseur zou zijn, wat zou dan uw advies zijn?

Ten eerste zou de nieuwe Britse premier een rechter van het Hooggerechtshof moeten aanstellen om een debat tussen het blauwe team en het rode team te houden over de vraag of de wetenschap achter de klimaatzwendel gegrond is, of het ware doel of de waarschijnlijke consequentie van de zwendel zal worden het bankroet van het Westen en de overdracht van de mondiale hegemonie aan de door communisten geleide naties die ten koste van ons volk zijn ontstaan en profiteren van de zwendel, en over de vraag of, zelfs als de opwarming van de aarde een probleem zou zijn in plaats van een voordeel, de kosten van pogingen om reductie zou – zoals het bovenstaande voorbeeld laat zien – elk legitiem denkbaar voordeel van reductie ruimschoots overschrijden.

Ten tweede moet de minister-president onmiddellijk plannen maken voor het ontwerp en de bouw van zoveel nieuwe kolencentrales als nodig is, met gebruikmaking van de wervelbed-, hogetemperatuurverbranding van verpulverde of gepelletiseerde steenkool, met rookgasfiltering en vliegasafvang.

De strategische schade die de energiesector berokkent door de hoge prijzen als gevolg van overheidsinmenging om de goedkoopste, schoonste en meest overvloedige vorm van elektriciteitsopwekking – steenkool – stop te zetten, moet onmiddellijk worden teruggedraaid.

Ten derde moet de premier onmiddellijk het verbod van haar voorganger op het fracken van de grootste toegankelijke schalievoorraden in Europa, die onder het noordwesten van Engeland liggen, opheffen.

Ten vierde moeten alle subsidies voor wind- en zonne-energie en voor andere alternatieven worden afgeschaft en mogen dergelijke installaties niet meer aan het net worden toegevoegd, behalve wanneer de initiatiefnemers van dergelijke installaties deze volledig met eigen geld kunnen en willen financieren.

Ten vijfde moeten alle subsidies voor kernenergie worden stopgezet, ook subsidies voor onderzoek naar kernfusie. Als de markt dergelijke investeringen wenselijk acht, is dat okay, maar de kosten daarvan moeten niet voor rekening van de belastingbetaler komen.

Ten zesde moet een vrije markt voor energievoorziening en transport in één keer worden hersteld. Alle subsidies voor elektrische voertuigen en voor de elektriciteitsvoorziening waarop ze rijden, moeten worden afgebouwd, en het verbod op de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren moet worden afgeschaft. De aankondiging daarvan dient direct te gebeuren.

Ten zevende moet de premier onmiddellijk zorgen voor de invoering van wetgeving die alle sociale mediaplatforms verplicht een behoorlijk beroepsprocedure in te stellen, zodat ze degenen die ervoor kiezen het communistische standpunt niet te volgen, niet langer kunnen verbieden, schaduwen of anderszins verstikken of het zwijgen opleggen over klimaat of over een ander onderwerp.

Ten achtste zou de minister-president het kijkgeld voor de BBC moeten afschaffen en ook een effectieve, onafhankelijke klachtenprocedure moeten instellen, zodat de BBC, als landelijke omroep, het debat over dit of over vele andere onderwerpen waarover het bericht, niet langer alleen het communistische standpunt uit te zenden.

Ten negende moet de minister-president alle Confucius-instituten en andere communistische paarden van Troje-entiteiten op alle universiteiten sluiten, en alle universiteiten verplichten een duidelijk, streng regime te handhaven dat de vrijheid van academisch onderzoek, meningsuiting en publicatie garandeert, met een effectieve onafhankelijke beroepsprocedure voor iedereen aan wie dergelijke vrijheden momenteel worden ontzegd.

Franco Battaglia.

Ten tiende zou de minister-president moeten zorgen voor de invoering van een wettelijk regime dat de vervolging van milieuactivisten en milieuorganisaties voor fraude vergemakkelijkt wanneer zij opzettelijk onjuiste of pseudowetenschappelijke informatie verstrekken.

***

Een verkorte versie van dit interview werd geplaatst in La Veritá. Zie hier.

Christopher Monckton en Franco Battaglia zijn ondertekenaars van de Clintel’s World Climate Declaration.

***